Pages

Saturday, July 5, 2008

Problemele actuale ale Bisericii in fata Sfantului Sinod

Fostii mei colegi de la Civic Media ataca (destul de dur) problemele actuale ale BOR:

GRIFFONIzarea Bisericii Ortodoxe Romane

Apostaziile ereticilor Nicolae Corneanu si Sofronie Drincec au lasat oarecum in umbra un alt fapt grav: la reuniunea Sfantului Sinod din 8-9 iulie a.c. conform intereselor Patriarhului Daniel urmeaza sa fie “ales” pentru scaunul Mitropoliei Olteniei si ajutorul sau fidel, Vincentiu Griffoni. In vederea bunei informari a membrilor Sfantului Sinod publicam azi acest material referitor la intrarea satanei in Biserica Ortodoxa Romana, prin diversele ei fete. Una dintre ele: PS Vincentiu Ploiesteanul, alias Vasile Griffoni, alias Barba Rosie, alias Madam Vornicescu. “Parintele” Sectarios Florian Bichir nu lipseste din manuta Vicarului.
Materialul următor a fost scris cu câteva zile înainte ca Patriarhul Teoctist să treacă la cele veşnice, iar tragicul eveniment m-a împiedicat să-l public. Îl postez acum, întrucât, pornind de la informaţiile din acest articol, urmează alte materiale pe care le voi publica. Titlul face referire la cel care s-a ocupat ca "operaţia" Prea Fericitului să îşi urmeze cursul...

PARINTELE PAPACIOC despre cazul Corneanu: "Sinodul trebuie să ia o măsură!"

„Adevăratul creştin este un ascultător desăvârşit faţă de cele spuse de Hristos, iar Hristos este ortodox”
In dilema şi dezbaterea apărută pe marginea împărtăşirii Mitropolitului Banatului Nicolae Corneanu în Biserica Greco-Catolică, am găsit de cuviinţă să îi luăm un interviu, preluat si in noua lucrare a Miscarii Ortodoxe de Reinviere Monahala, ÎMPĂRTĂŞIREA ECUMENISTĂ - unirea creştinismelor sau apostazia veacurilor:
- Care este părerea sfinţiei voastre despre ecumenism şi până unde credeţi că ar avea voie să ajungă această colaborare ecumenică – între ortodoxie şi alte confesiuni?
- Nu accept nici un fel de colaborare ecumenică, nici un fel de început, ce să mai vorbim despre sfârşit… Nu accept să păstrăm legătura. Sântem ortodocşi, şi o cirtă, o iotă, dacă se cedează, s’a cedat tot, pentru că Hristos vrea de la noi să rămânem întregi. Dracul, în schimb, vrea să’i dai o unghie şi dacă i’ai dat’o, asta înseamnă că nu mai eşti stăpânul întregului, ci eşti doar o parte din întreg, pentru că adevărul nu se măsoară cu metrul. Ori cedezi mult, ori cedezi puţin, e totuna, înseamnă că ai cedat tot.

MEMORIUL Laicatului Roman referitor la apostaziile ierarhilor Nicolae Corneanu şi Sofronie Drincec

Prea Fericite Părinte Patriarh Daniel, Înalt Prea Sfinţiţi Părinţi Mitropoliţi, Prea Sfinţiţi Părinţi Episcopi şi Episcopi Vicari,

Ca mădulare ale trupului lui Hristos, cu multă mâhnire am fost martori în ul­timele săptămâni la tulburarea care, din pricina mitropolitului Nicolae al Banatului şi a episcopului Sofronie al Oradiei, s-a abătut asupra vieţii Bisericii noastre Ortodoxe. Suntem conştienţi că Sfântul Sinod al BOR trebuie să se pronunţe mai întâi de toate în chestiunile ce privesc păzirea dreptei credinţe în desăvârşita comuniune cu învăţătura Sfintelor Sinoade ale Bisericii. Dar, întârziindu-se discutarea cazurilor până în data de 8 iulie, am constatat cu îngrijorare sminteala şi tulburarea care se răspândesc tot mai mult în poporul ortodox conştient, precum molima atunci când nu este ţinută sub control prin punerea în carantină a celor infestaţi. Ne referim la acele luări de poziţie, manifestaţii, întruniri şi chiar perfide campanii de presă care s-au desfăşurat minuţios în ultimele săptămâni în sensul creării confuziei, intimidării şi influenţării arhiereilor voastre în hotărârea pe care e necesar să o luaţi în viitorul Sinod.

1 comment:

saccsiv said...

Spunea Dumitru Staniloae :

“ Ecumenismul este produsul masoneriei “

Inca inainte de “ finala “ Anania – Daniel , pentru alegerea Patriarhului , marele duhovnic Papacioc spunea :

“ … Pentru ca este o mare raspundere , se lupta sa ajunga toti pe tronuri … Sa fii liber , sa nu fi fortat de interesele cuiva , care prin tine prostule isi indeplineste scopurile … Pentru ca si alegerea de patriarh nu este orice alegere . Nu-i alegere de prim-ministru care sa se scalde in explicatii si motivatii . E vorba de viata mantuitoare a unui popor . E vorba de ortodoxie !

Pentru nici un pacat n-a ars Dumnezeu o cetate precum Sodoma si Gomora ca pentru homosexualitate . Dar binserica n-a avut o pozitie oficiala in problema asta . Patriarhule de maine , asta te asteapta si e destul ! “

http://www.youtube.com/watch?v=BZCF5i1Wtw0


Si a fost ales Daniel . Stangistul Razvan Theodorescu aplauda acest fapt spunand ca acesta va fi un bun MANAGER ( !!! ) .

http://saccsiv.weblog.ro/2008-03-27/325940/APOCALIPSA.html


Interesele pentru daramarea ORTODOXIEI si crearea unui mega ghiveci ecumenist sunt enorme . Prezent la ceremonia de deschidere a celei de-a treia Adunări Ecumenice Europene de la Sibiu (4-9 septembrie 2007), prima găzduită de un stat majoritar ortodox, José Manuel Durăo Barroso, preşedintele Comisiei Europene , a transmis un mesaj edificator :


„Toate formele de exprimare a dimensiunii culturale şi spirituale a omului trebuie să poată să coexiste în Europa. Toate imnurile de bucurie, fie ele sacre sau profane, trebuie să poată să răsune. (...) Religia este o dimensiune din ce în ce mai importantă a multor societăţi şi o sursă importantă de valori pentru indivizi. Ea poate juca un rol capital promovînd aprecierea altor culturi, religii şi moduri de viaţă pentru a contribui la stabilirea armoniei dintre ele.(...) Dialogul cu diferitele Biserici, comunităţi confesionale şi de convingeri, precum şi apărarea intransigentă a libertăţii de religie (ca şi a libertăţii de a nu avea o religie) înseamnă recunoaşterea acestei diversităţi şi a acestui pluralism care constituie sufletul ideii noastre de Europa. (...) Europa este profund ataşată umanismului şi democraţiei pe care le-a „inventat”. Respectul diversităţii, deschiderea către celălalt şi toleranţa sînt la fel de adînc ancorate în cultura europeană „

http://saccsiv.weblog.ro/2008-06-14/404893/ECUMENISMUL.html