Pages

Thursday, July 3, 2008

Gruparile anti-romanesti pregatesc cu atentie lovitura anti-ortodoxie de la Sfantul Sinod al BOR

Pe masura ce se apropie Ziua Judecatii pamantesti a ereticilor Nicolae Corneanu, fostul Mitropolit ortodox al Banatului, si Sofronie Drincec, fostul Episcop ortodox al Oradiei, exponentii gruparilor anti-romanesti bine antrenate in ultimii 18 ani si chiar inainte (Laszlo Tokes/AVO, Mihnea Berindei/GDS, etc) isi pregatesc cu atentie lovitura din timpul reuniunii Sfantului Sinod din 8-9 iulie a.c.
Presiunile societatii civile anti-crestine urmaresc ca Patriarhul Daniel sa nu pedepseasca prin caterisire ereziile celor doi lasand poarta deschisa pentru perpetuarea unor astfel de gesturi, tintind totodata si catre scindarea Bisericii Nationale. Una dintre posibilitati este ca Nicolae Corneanu sa isi regizeze in zilele respective un "picior in ghips", dupa modelul consacrat. Lipsa lui de la lucrarile Sindodului va face imposibila judecarea ereziei sale. O alta tine de influenta lui Daniel de a-si impune vointa sfidand intregul corp al Bisericii Ortodoxe Romane si invocand argumente "intelectuale", emotionale, de compasiune, care ar putea duce doar la pensionarea ierarhului de la Timisoara, erezia lui si a lui Sofronie ramanand astfel nesanctionate. Mizele sunt multiple si, daca vor fi atinse de catre dusmanii Ortodoxiei, vor avea consecinte extrem de grave inclusiv asupra statului roman.
Asa-zisa "societate civila" face pasi repezi si numerosi pentru incitarea Patriarhului. Peste 300 de "adeziuni" si "declaratii de solidaritate" cu gestul si persoana lui Corneanu, stranse de neortodocsii din Timisoara, au fost deja inregistrate la Cancelaria Sfantului Sinod. In paralel s-au pornit presiunile mediatice, care vor merge intr-un crescendo pana in ziua votului din Sinod. Un exemplu al ambelor aspecte este promovat de site-ul greco-catolica.org. Sub titlul neadevarat "Clerul ortodox timisorean, alaturi de IPS Nicolae Corneanu", portalul preia o asa zisa informatie din publicatia Timpolis.ro. Daca este vorba de prelatii lui Corneanu care au savarsit Ceremonia masonica din Catedrala ortodoxa din Timisoara... atunci nu ne mira. Eu stiu ca, dimpotriva, numerosi preoti ortodocsi din Timisoara sunt indignati de gestul Mitropolitului. Oricum, noul apel se adauga celui al "intelectualilor" si al "Societatii Timisoara", cu acelasi destinatar (Vezi "Intelectualii" anti-Ortodoxie pregatesc un comando la Sfantul Sinod in apararea ereticului Corneanu).
Iata ce sustine articolul in cauza, aparut sub semnatura unei biete dezaxate abuzata grav in trecut si, probabil, inca aflata sub influenta traumatismelor psiho-sexuale (vezi Secretarul lui Klaus Johannis acuzat ca si-a maltratat iubita ...):

"Clerul ortodox timisorean, alaturi de IPS Nicolae Corneanu"
"Membri ai consiliului eparhial, calugari, preoti si diaconi isi fac auzit glasul inainte de Sinod.
De la Timisoara a plecat spre Patriarhia Ortodoxa inca un mesaj de sustinere fata de mitropolitul Banatului, Inalt Prea Sfintia Sa Nicolae. De data aceasta, este un text venit din partea preotilor ortodocsi din jurul ierarhului banatean. Membri ai consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Timisoarei, in numele membrilor adunarii eparhiale, al protopopilor si al preotilor din cele cinci protopopiate din eparhie, al vietuitorilor din asezamintele monahale, al preotilor si diaconilor de la Catedrala Mitropolitana si al credinciosilor eparhiei au semnat un memoriu trimis la Bucuresti astfel incat sa ajunga inainte de 8 - 9 iulie, cand Sfantul Sinod va lua in discutie gestul Inalt Prea Sfintiei Sale Nicolae de a se impartasi intr-o biserica greco-catolica.
Din acest memoriu oferim fragmentul final, prin care se cere ierarhilor "(...) sa aiba in vedere realitatea fratiei si a bunei vietuiri intre culte in Mitropolia Banatului, promovata si cultivata de peste 40 de ani de Inalt Prea Sfintitul Nicolae si faptul ca in aceasta parte a tarii gestul mitropolitului Nicolae a produs admiratie si apreciere, fiind un pas in previziunea viitorului de unitate crestina". Memoriul se incheie cu aceasta fraza: "Fie ca bunul Dumnezeu sa aseze in inimile tuturor primatul iubirii in realizarea unitatii bisericii, «una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca», implinind astfel testamentul Domnului Iisus, ca «toti sa fie una»".
Ramona BALUTESCU

Persoana care semneaza este si autoarea unui alt afront promovat de greco-catolica.org: Cine sunt ierarhii eretici din Romania anului 2008?, in care sunt citati neortodocsi agresivi ca episcopul reformat Laszlo Tokes si episcopul romano-catolic Martin Roos (a carui scrisoarea catre Sfantul Sinod o public in premiera mai jos) si suntem amenintati "frateste" ca "a venit timpul sa ne apucam de "cazul Bartolomeu" sau, si mai grav, de "cazul B.O.R." Si pe adresa ZIUA au fost primite amenintari: un oarecare aghiotant al lui Drincec ne-a afurisit intr-un acces de isterie telefonica iar o oarecarea fundatie exaltata a revolutionarilor de trei zile din Timisoara ne-a avertizat ca vom suporta toate consecintele daca nu vom cere "scuze publice sustinatorului mitropolitului".

Batalia diavoleasca anti-ortodoxie si anti-romanism se intensifica prin contributiile "crestinesti" ale unor Florian Mihalcea, Romulus Rusan, Doina Cornea, Radu Preda, Traian Ungureanu, si alti ungro si homo-intelectuali din curtea GDS. Vezi Eroare vs intransigenta.Mitropolitul Nicolae Corneanu si sensul ecumenismului in ortodoxie si Apel la unitate spirituala: cazul Mitropolitului Corneanu. Pentru a le tine spatele, tartorul lor, "dobitocul dichisit" (vorba lui Steinhardt) Andrei Plesu, isi baga coada prin intermediul Dilemei lui Patriciu cu intrebarea insidioasa "Cine se teme de Preafericitul Daniel?". Dupa ce invoca aura de intelectual ecumenist a Patriarhului si ridiculizeaza monahii "depasiti de vremuri', Plesu invoca un anume "Duh" care s-a coborat, in sfarsit, in Biserica. Ati ghicit, este vorba de duhul pe care il pomenea regretatul Patriarh adormit intru Domnul, Teoctist, cand amintea cine impiedica activitatea Bisericii Nationale: "un duh mut, un duh diabolic"...

Pregatiti-va de ce e mai rau!

Cititi mai jos scrisoarea neobrazata a episcopul romano-catolic Marti Roos, care isi permite sa dea lectii ierarhilor ortodocsi si sa se interfereze in activitatea Sfantului Sinod al BOR

Foto sus: "Crestinii" GDS Oisteanu, Ungureanu, Iliesiu si Filipescu la un miting tovarasesc

2 comments:

Anonymous said...

Aceste discutii, aceste tulburari nedorite si apasatoare din Biserica Ortodoxa Romana nu s-ar fi produs daca nu exista " gestul". Sosirea "fratilor" de suferinta - ierarhi romano/ greco-catolici - ai "pop-corneanului", la Sinodul de la Bucuresti, pentru a cere sa fie impartasiti de catre un arhiereu ortodox (dupa lepadarile si randuiala de rigoare, bineinteles), s-ar putea dovedi salvatoare...- Doar cu vorba, nu par fi " fratelui" de prea mare folos!- "Biritualnicii" de rand s-ar "lumina", sunt convins, in urma unui astfel de eveniment providential, si ei. "Soc. civile" i s-ar oferi, totodata, un bun prilej de manifestare "intelectualiceasca". Pai e de ici de colea sa fii martor la o ierarhie "pro-martiana", "plesnind" de dragoste?...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.