Pages

Thursday, July 3, 2008

Dobitocii dichisiti, cu ton pedant si cuvinte sforaitoare

http://www.rostonline.org/blog/claudiu/index.html il publica pe Mircea PLATON cu mai multe lămuriri referitoare la “cazul Corneanu” :
Într-un recent text intitulat "12 mirări despre «cazul Corneanu»" şi publicat pe un site greco-catolic, domnul Cristian Bădiliţă lansează 12 capete de acuzare împotriva BOR şi a ceea ce alege să denumească “neghiobimea ortodoxistă”. Cum, printre altele, dl Bădiliţă se plânge că a primit, ca urmare a susţinerii pe care i-a acordat-o Înalt Prea Sfinţitului Corneanu, doar “apostrofări murdare”, lipsite de o “minimă argumentaţie, logică, teologică, istorică”, voi încerca în cele ce urmează să satisfac foamea de argumente a dlui Bădiliţă operând câteva incizii în “capetele” domniei-sale. (Vezi blogul lui Claudiu Tarziu)

http://www.razbointrucuvant.ro/ consemneaza:

“Cazul” tragi-comic al lui Cristian Badilita ne-a amintit de aceste cuvinte ale lui Nicolae Steinhardt: “Adeseori un anumit ton pedant insotit de cuvinte sforaitoare cu aspect stiintific impresioneaza, asa incat prostii gogonate, bazaconii se aleg cu adancul respect al tuturora. Ar fi de ajuns sa fie nitel scuturate pentru a se vedea cat pretuiesc. Chamfort: Exista prostii bine imbracate, asa cum exista dobitoci foarte dichisiti“.

Nu pot decat sa subsemnez si sa mai adaug cateva nume la lista dobitocilor dichisiti: Andrei Plesu, "Doru" Baconsky, Ovidiu Pecican, Radu Preda...

UPDATE: Claudiu Tarziu imi spune ca gresesc in privinta lui Radu Preda. Sa dea Dumnezeu! Dar, totusi, de ce scrie (si este publicat) in revista pagana "22" a Grupului pentru Dialog Social Anti-crestin!?
Daca am gresit, sa fiu iertat...

3 comments:

Anonymous said...

Frate Vitor, cu Radu Preda, chiar ai dat-o in bara. Omul a avut pozitii publice oneste si echilibrate pe subiectul Corneanu. Si daca doar un singur nume tine de exagerare, vezi ca-ti pui sub semnul intrebarii toata lista de intelectuali.

Roncea said...

Frate Anonymous,
hai sa-ti spun o poveste:

Si diavolul este putere nalucitoare. El se face in chipul lui Hristos, de straluceste ca soarele; in chipul Maicii Domnului, in chip de ingeri, in chip de sfinti, in tot chipul. Numai te-a prapadit, daca ai crezut. N-ati auzit ce spune Apostolul Pavel ? Nu-i de mirare ca si satana se face in chip de inger de lumina; si slujitorii nedreptatii se fac in chip de slujitori ai dreptatii. Deci, baga de seama ! Nu primi nici un fel de aratare, nici un fel de vedenie.
Sfintii Parinti ai Patericului, marii sihastri care traiau numai cu radacini in pustie, aveau adesea lupta cu diavolii.
La unul a venit diavolul in chipul lui Hristos si el isi cauta de lucru, ca lucra la cosnite. Acela stralucea ca soarele iar batranul inchidea ochii. Si-a strigat :
- Batranule, da uita-te la mine !
- Dar cine esti tu ?
- Dar nu vezi ca eu sunt Hristos ?
Si acela inchidea ochii mai tare ;
- Eu sunt pacatos, a zis el, si nu sunt vrednic sa vad pe Hristos.
- Ei, batranule blestemat, m-ai cunoscut ! Si a si fugit, ca a vazut ca l-a cunoscut.

Anonymous said...

http://florentinatonita.blogspot.com/2010/03/credinta-fara-profesor-sau-despre.html, despre Badilita devenit intre timp greco catolic. Acum reia turneul lansarilor prin Romania