Pages

Tuesday, May 5, 2009

MEDIASIND i-a cerut premierului Romaniei, Emil Boc, sanctionarea Ministrului Culturii si Injuriilor, Theodor Paleologu, pentru un "ziarist cretin"

Ministrul Culturii face un ziarist de la Gândul „cretin şi mincinos”

Bucureşti, 5 mai 2009 - Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a luat act de injuriile adresate vineri, 1 Mai 2009, jurnalistului Bogdan Cristea, angajat al cotidianului Gândul, de către ministrul Culturii, Theodor Paleologu, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Braşov. Susţinând că i-au fost răstălmăcite unele afirmaţii apărute în presă referitoare la candidatura preşedintelui Traian Băsescu, Theodor Paleologu l-a insultat pe jurnalistul Bogdan Cristea cu apelativele „ziarist cretin şi mincinos”.

Având în vedere că, după atâtea zile, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, nu şi-a prezentat nici personal, nici în mod public scuzele de rigoare faţă de jurnalistul Bogdan Cristea, FRJ MediaSind solicită premierului Emil Boc să sancţioneze un astfel de comportament nedemn pentru un ministru în Guvernul României.

Din păcate, acest atac asupra jurnaliştilor nu este primul de acest fel. „Considerăm că asemenea atitudini creează un precedent periculos, mai ales că acestea vin din partea unor reprezentanţi de seamă ai statului român şi constituie un exemplu negativ pentru cei care tratează presa ca pe inamicul public numărul 1 al societăţii”, a afirmat Cristi Godinac, preşedintele FRJ MediaSind. „Astfel, nu ne mai miră faptul că tot mai mulţi jurnalişti sunt agresaţi fizic şi verbal în timp ce îşi exercită în mod corect profesia, din moment ce înşişi conducătorii clasei politice dau undă verde pentru terfelirea meseriei de jurnalist”, a adăugat acesta.

FRJ MediaSind va prezenta acest caz şi în Raportul de Ţară pe Probleme Mass-Media, document ce va fi trimis Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor.

Denisa Nica
Şef Birou Comunicare FRJ MediaSind


FRJ MediaSind - Federaţia Română a Jurnaliştilor reprezintă 8000 de membri din presa scrisă, radio, televiziune, edituri şi tipografie şi este membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor

Pentru detalii contactaţi-ne la: Denisa Nica, Şef Birou Comunicare
http://www.mediasind.ro/, mediasind@yahoo.com Tel/fax: 0311 00 00 16
Federaţia Sindicatelor Jurnaliştilor şi Tipografilor din România Federaţia Sindicatelor din Societatea Română de Radiodifuziune Sindicatul 2002 din Societatea Română de Televiziune SJP din Agenţia Naţională de Presă Agerpres Sindicatul Lucrătorilor din Edituri şi Tipografii SZR – Federaţia Sindicatelor din Întreaga Presă Uniunea Jurnaliştilor din Republica Moldova

No comments: