Pages

Monday, May 4, 2009

CINE A PLATIT CHIOLHANURILE DATE DE PALEOLOGU JURNALISTILOR DE 1 MAI? ANTEMEGATOR CU GIROFAR, FOLOSIT ILEGAL DE MINISTRUL INJURIILOR

Paleologu in ADEVARUL de azi: „Nu pot să dau mese ca episcopii“

„Eu, ca ministru, nu pot să dau mesele, dineurile şi prânzurile pe care le dau episcopii noştri, nu am bani, nu am voie să dau“, a declarat, vineri, Theodor Paleologu, ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

Autor: Dan Boicea
Data: 3 mai 2009

Chiolhanurile date de Paleologu - din COTIDIANUL de azi:

"Reţeta este simplă: il însoţeşti pe ministrul Culturii, Thodor Paleologu, într-o delegaţie la Rasnov si Brasov, unde tine conferinta "Republica si laicitate". Plecarea se face la ora 8 dimineaţa, în acelaşi autocar cu ministrul şi consilierii lui. Ai parte de carnati, discursuri in ploaie si, nu in ultimul rand, de alpinism pe patrimoniu. (...) Aghiotanţii cer de urgenţă să ni se deschidă drumul cu o maşină de poliţie. (!?) Când mai sunt câţiva kilometri până la Râşnov ne găseşte şi maşina de poliţie, care ne preia mergând în faţa noastră să deschidă un drum deja liber cu viteza legală de oraş. (!) Datorită antemergătoarei am mai pierdut 25 minute, dar toate capetele din oraş se întorceau după autocarul nostru."

NOTA MEA: Ce spune legea
Potrivit legii, singurele institutii care au dreptul sa foloseasca girofarul rosu, la lumina caruia soferii sunt obligati sa opreasca sunt Politia si Pompierii. In rest, masinile Jandarmeriei, Serviciului de ambulanta, Protectiei Civile, SPP, SRI, Ministerului Justitiei - Directia Generala a Penitenciarelor, precum si cele ale procurorilor criminalisti din Ministerul Public au dreptul sa foloseasca girofare albastre, soferii aflati in trafic fiind obligati sa incetineasca si sa faca loc, fara insa a opri. Legea mai prevede ca folosirea girofarului se permite numai atunci cand este vorba de actiuni de interventie sau misiuni care au caracter de urgenta.

"Tot oraşul vuia din cauza apariţiei delegaţiei de la Bucureşti. Ajungem în centru unde într-o parcare foarte bine securizată suntem debarcaţi, întâmpinaţi de către oficialitaţi, două caleşti şi un alt autocar supraetajat şi decapotabil, care ne preiau să ne conducă la poalele Cetăţii.O doamna blondă, foarte elegantă, Erna Hennicot-Schoepges, care stătea în caleaşcă, a fost nevoită să coboare pentru a urma protocolul cu ministrul, ca apoi să urce la loc. (...)
Ajungem în grădina cetăţii, unde ne aştepta o masă câmpenească. Simţeam 1 mai din plin. Nu au lipsit nici micii, nici cârnaţii… totul delicios, doar că locurile erau deja ocupate când am ajuns noi, iar toată lumea ne îmbia: “Dar puneţi-vă la masă”. Unde?!Consilierul a vorbit cu organizatorii care, buimaci, şi-au dat seama de greşeală şi, de nicăieri, au apărut bănci, tacâmuri şi tot ce era necesar pentru a ne înfrupta din bucate. (...)
După gustoasele bucate, ministrul a plecat cu o maşină lăsându-ne singuri şi abandonaţi cu consilierii lui. Sentimentul nu a durat mult, iar consilierii şi-au făcut meseria, liniştindu-ne că îl vom reîntâlni la Braşov. Deîndată ce ministrul a plecat, edilii s-au relaxat şi au început să bea şi să se comporte ca la ei acasă, dând semnele unei petreceri ce ar fi urmat. (...)
Dupa conferinta, pentru a ramane in spiritul zilei, am nuantat rugaciunea de a opri undeva sa mancam. ministrul a fost de acord, iar in secunda urmatoare a venit si oferta: directorul Directiei Cultura, Culte si Patrimoniu din Brasov ne-a condus intr-un loc special, unde am fost tratati regeste si din partea casei."
Data: 3 mai 2009
Cine raspunde?

No comments: