Pages

Thursday, May 7, 2009

SENATORUL PDL IULIAN URBAN a reusit sa-i convinga pe colegii sai din PSD sa voteze pentru CODUL FAMILIEI traditionale romanesti. MII DE FELICITARI!

Vreau sa multumesc in calitate de senator PDL, colegilor din PSD pentru faptul ca, au dat curs invitatiei noastre si am ales sa protejeze valorile traditionale ale familiei romanesti.
Ma refer la faptul ca, alaturi de parlamentarii PDL , si parlamentarii PSD au sprijinit amendamentele mele de introducere in Proiectul Codului Civil a mentiunilor relative la :
- faptul ca numai un barbat si o femeie pot incheia o casatorie
- faptul ca numai un barbat si o femeie pot incheia un angajament de logodna
- faptul ca numai un cuplu format dintr-un barbat si o femeie pot cere adoptarea unui copil
- faptul ca nu se recunosc in Romania efectele casatoriilor intre persoane de acelasi sex incheiate in alte tari

Am negociat cu colegii mei din PSD faptul ca , dat fiind specificul nostru ca natiune , aceste institutii sunt inca greu de acceptat ca realitati in mentalitatea romaneasca, desi am ales sa respectam libertatile sexuale si sociale ale persoanelor care au inclinatii gay de a nu putea sa se manifeste liberi, fara teama unei consecinte de ordin penal. Cu alte cuvinte, suntem de acord sa isi manifeste pornirile in mod liber, insa nu admitem ca legaturile si parteneriatele sa fie recunoscute oficial de statul roman.
Doresc sa subliniez faptul ca, aceasta negociere dintre PDL si PSD pe aceasta tema a fost una de succes pentru ca, nu trebuie sa uitam faptul ca in PE, europarlamentarii PSD au votat in favoarea recunoasterii casatoriilor intre gay, alaturi de grupul socialistilot europeni, in vreme ce europarlamentarii PDL au votat alaturi de grupul PPE , impotriva lor. Cred ca, cu atat mai mult, este un castig pentru Romania si pentru valorile traditionale ale familiei romanesti faptul ca, parlamentarii celor doua partide au inteles faptul ca , pur si simplu nu este momentul ca in Romania sa se faca acest pas .
Ca o gluma, daca s-a calculat ca infrastructura din Romania va ajunge la nivelul celei din UE peste 130 de ani, poate ca atunci, aceasta perspectiva se va schimba; Pana atunci, nu putem sa abdicam de la principiile sociale, crestine care guverneaza societatea romaneasca.
www.urbaniulian.ro/
Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

1 comment:

Anonymous said...

Hristos a Inviat !

Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca ravna .
Insa, categoric, nu sunt de acord cu "fisura" pe care o lasati totusi sa se intrevada in discursul Dvs - de genul "acum nu e momentul pentru oficializarea acestor .... lucruri"
Nu, Domnule Senator, la Sfantul Botez al Dumneavoastra v-ati lepadat de Satana irevocabil , ba chiar l-ati scuipat in fata cum se spune , si acum ... ce faceti ?
Pozitia Dvs ar trebuie sa fie una categorica , fixata pe NU pentru acum si pentru totdeauna!
fara alte completari in scopul de a "menaja" ... sentimente
Ori cu Dumnezeu ori cu mamona ! caldicel nu e bine !
va rog sa ma iertati , asta e parerea mea !
Bunul Dumnezeu sa Se milostiveasca spre noi pentru rugaciunile PreaCuratei Maicii Sale si Pururea Fecioarei Maria , Imparateasa Cerului si a Pamantului !