Pages

Tuesday, May 5, 2009

INTERNETUL, camp de lupta cu mine. Sub masca luptei contra “terorismului” au fost sacrificate drepturile cetatenesti. Infernul patronat de Big Brother

Editorialul de marti

Internetul, camp de lupta cu mine

de George Cusnarencu

Era un banc acum vreo 30 de ani, din ciclul culmilor: “Stii care e culmea curajului?”, era intrebata o femeie; “Sa dormi cu mine in pat”, o lamurea barbatul.

Cam aici s-a ajuns si cu Internetul. Pentru nostalgici am o veste proasta: s-au dus anii frumosi cand descopeream, liberi si necomplexati, abisurile proaspatului mijloc de comunicatie din cea mai noua era dupa cea a glaciatiunii. Am intrat in Internet ca intr-un Astral din care ne intorceam tot mai uimiti. Era in fiecare secunda cate ceva de descoperit. Erau motoarele de cautare, erau ziarele electronice, erau textele electronice din literatura universala, erau melodiile cele mai indragite in format mp3, erau fotografii din toate colturile lumii, erau e-mail-urile si atatea alte delicii. Era o libertate comparabila doar cu frumusetea unei Revolutii. Era un fel de Flower Power fara sfarsit. Unii ajunsesera sa creada ca, fara Internet, ar fi ca o lume in care se stinge lumina. Apoi, incet-incet, situatia s-a imbacsit. A aparut mai intai pericolul virusilor si apoi sfarsitul lumii din anul 2000, adus de unul foarte hain. Lumea s-a zvarcolit in pat si a dormit o vreme chinuit, fara vise. Sfarsitul lumii a trecut, lumea s-a trezit voioasa, dar virusii virtuali au atacat de atunci mereu si, cu cat se construiau mai multe programe anti-virus, cu atat lupta devenea mai acerba. Dupa ce starea emotionala a trecut, am inceput sa ne dumirim si sa intelegem ca totul era o strategie: unii baieti destepti concepeau virusii ca sa arate cat de periculosi sunt, iar altii ii angajau pentru a le folosi iscusinta impotriva altora. Cand in toata aceasta afacere s-a implicat si Pentagonul, a devenit clar ca Internetul a incetat sa mai fie ce-a fost si a devenit un camp de lupta: cu generali, cu strategi, cu specialisti in arme virtuale.

Asa cum azi poti declansa caderea oricarui guvern din lumea a treia doar cu ajutorul cartelului media occidentale, tot asa Internetul a devenit un camp de lupta in care nu se mai folosesc bombe si avioane de vanatoare. Si pentru cei care cred ca sesizeaza o urma de exagerare in ceea ce scriu, le aduc la cunostinta ca, pentru a controla lumea virtuala, Casa Alba a infiintat un post de superexpert, care va coordona militarii si oamenii de stiinta care se ocupa de conflicte informatice. Motivul oficial este ca SUA se apara de atacurile informatice ale Rusiei si Chinei, realitatea este ca SUA vor sa subjuge tot ce misca pe Internet si sa controleze puterile care-i ameninta hegemonia. Frumosul Internet de altadata s-a transformat in teatrul de lupta al unui razboi secret in care “teroristii” Al-Qaida ar trebui sa moara fara a se trage niciun foc de arma. Gogorita conceputa de regimul W. Bush a trecut din lumea reala in lumea virtuala.

Sub masca luptei contra “terorismului” nu au fost sacrificate doar drepturile cetatenesti si aruncat in aer dreptul international, acum administratia americana incearca sa plaseze mine si pe Internet. Asa ca vechiul banc despre culmea curajului incepe sa capete noi valente. Maine-poimaine te trezesti tu, om de rand, care inca mai speri ca Internetul este o lume plina de minunatii, calcat de agenti FBI, pe motiv ca ai legaturi cu Al-Qaida. Si mina sa-ti explodeze in fata.

Ca si in cazul evenimentelor de la 11 septembrie 2001, pretextul pericolului extern a reusit sa transforme o societate libera intr-un infern patronat de Big Brother. Acelasi pretext este folosit azi pentru a controla si lumea virtuala. Asa pregateste viitorul publicatia Times atunci cand scrie: “Inamicul sta la panda si se infiltreaza... mai mult, reteaua de computere a unui guvern, sistemul electric, bancar si telefonic pot fi anihilate fara a lansa nicio bomba”. Aceiasi strategi de la Pentagon au si gasit un nume de cod pentru starea de lucruri: “cyberwar”, pentru ca societatea americana nu poate trai in afara razboiului. O lume de pace ar distruge cea mai “democratica” natiune a lumii, in vreme ce pentru altele ar insemna prosperitate. Ca dovada, Pentagonul a trimis presedintelui o cerere de a spori cu 17 miliarde dolari alocarea de fonduri pentru “cyberwar”. Pentru a convinge lumea de realitatea acestui razboi virtual, cartelul media occidentale isi face datoria cu prisosinta si povesteste lumii cat de haini sunt rusii, cum au furat chinezii planurile viitorului avion de vanatoare F25 Joint Strike Fighter si cum au furat iranienii detalii ale elicopterului lui Obama. Astea sunt gogosi la fel de insiropate ca “dovezile” vanturate de ministrul Rumsfeld, care vorbea despre “iminenta” obtinerii de arme nucleare de catre Saddam Hussein. Sau ca gogosile, bine sustinute de cartelul media, legate de gripa aviara sau, mai nou, de gripa asa-zis porcina. In acest ritm, omenirea are toate sansele sa se intoarca la vechile scrisori scrise cu tocul inmuiat in calimara.
http://www.cronicaromana.ro/

No comments: