Pages

Sunday, June 7, 2009

EBa pe canguri mari. PDL si EBa au castigat in Australia, PSD la Phenian

EXCLUSIVITATE ZIUA ONLINE
7 iunie, 18:46

Potrivit primelor rezultate ale alegerilor europarlamentare, furnizate in exclusivitate pentru ZIUA de catre o sursa de la Canberra, PDL si EBa au castigat detasat in Australia. Votul romanilor din Australia s-a incheiat deja la ora 14.00, la Ambasada Romaniei de la Canberra inregistrandu-se si primul vot din lume al unui cetatean roman: sculptorul Sorin Gica Padurean, care a votat la ora 2.00 (ora Romaniei). Potrivit datelor oficiale ale MAE, 2.500 de romani au fost asteptati sa vina la vot pe teritoriul Australiei. Dupa numararea voturilor, conform procentelor obtinute de ZIUA, PDL a primit aproximativ 60%, EBa 15%, PNL 10%, urmat de PSD si restul candidatilor.
Ministerul Afacerilor Externe a organizat in lume 190 de sectii de votare si a trimis in strainatate 400.000 de buletine de vot. Pana la ora aceasta, in topul prezentarii la urne se afla basarabenii, in actuala Republica Moldova inregistrandu-se peste 1.500 de voturi, urmati de romanii din Ungaria. Daca romanii care voteaza la Budapesta sunt, traditional, impotriva UDMR, la Chisinau se asteapta ca EBa sa ridice laurii, tinand cont de faptul ca la Referendumul anti-Basescu aici s-a pontat cel mai mare scor de sprijin la adresa presedintelui: peste 90%.
La Phenian, bastionul comunismului asiatic, unde de asemenea s-au inchis urnele, au votat doar opt persoane si, se pare, a castigat PSD-ul.
ZIUA: PDL si EBa au castigat in Australia, PSD la Phenian

No comments: