Friday, February 12, 2010

EPURAREA ETNICA A ROMANILOR DIN COVASNA. Doctorul in sociologie Ioan Lacatusu, presedintele Centrului European de Studii Covasna Harghita, inlocuit abuziv cu un "laureat" al premiului Julianus

Prefectul UDMR Gyorgy Ervin a trecut deja la punerea in aplicare a programului UDMR de epurare etnica a romanilor din judetul Covasna si a semnat inca din ianuarie ordinele de schimbare pe criterii etnice a componentei comisiilor de atribuire de denumiri si pentru aprobarea stemelor judetului Covasna.
Pe criteriul evident etnic, Gyorgy Ervin i-a indepartat din comisii pe doctorul in sociologie Ioan Lacatusu (foto stanga), fost director al Directiei Judetene Covasna a Arhivelor Nationale, si pe profesorul de istorie Vasile Stancu, ambii cu o experienta de zeci de ani in domenii lor.
Cei doi au fost inlocuiti, printre altii, si de catre Dan Manolachescu, presedintele PD-L Sfantu Gheorghe, un apropiat al primarului Antal Arpad si laureat al Premiului Julianus, oferit de catre comunitatea maghiara din Romania pentru faptul ca promoveaza idealurile autonomiei maghiare din Transilvania.

Reproduc aici componenta Comisiei de atribuire sau schimbare de denumiri a judetului Covasna dupa ce prefectul Gyorgy Ervin a facut schimbari in ianuarie 2010.

 si


No comments: