Pages

Friday, February 12, 2010

20 MARTIE 1990. Aniversarea tentativei maghiare de ruperea Romaniei incinge tarata in unguri

Pe masura ce se apropie data de 20 martie, cand romanii comemoreraza crimele facute de maghiari in Targu Mures, in urma cu 20 de ani, ungurimea fierbe iar in clocot. Pe langa povestea cu reimpartierea Romaniei, un alt exemplu, de la Dan Tanasa:
"Presa de limba maghiara din Covasna si Harghita a luat foc ieri dupa ce presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a dat publicitatii un comunicat de presa care apare azi in presa ungureasca, prin care ma ataca, dupa ce Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a invitat la sediul sau in data de 2 martie 2010 in legatura cu drapelul secuiesc pe post de drapel al judetului Harghita.
Dovedind pentru a cata oara cat de penibil poate fi, ditamai presedintele de consiliu judetean se eschiveaza prin atacuri la persoana si adevaruri trunchiarte. Pentru ca Borboly Csaba a uitat sa mentioneze in comunicatul sau catre presa de limba maghiara ii reamintesc eu: Borboly Csana este acelasi individ, presedinte de consiliu judetean, care a fost avertizat de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru discriminarea romanilor din Harghita. Pentru conformitate il rog sa consulte http://www.gandul.info/news/udemeristul-borboly-csaba-seful-c-j-harghita-avertizat-de-cncd-pentru-discriminare-antiromaneasca-3752724"

Nota mea: Tinand cont ca plangerea va fi analizata, "intamplator", de membrul CNCD Istvan Haller, va dati seama ce rezultat va avea :)

Vezi Cererea triumisa la CNCD aici plus CNA sesizat in legatura cu folosirea sintagmei "tinutul secuiesc" de catre Radio Romania Actualitati
Vezi si: Noua organizare administrativă a României, prilej pentru formarea “regiunilor de dezvoltare secuieşti”

No comments: