Pages

Wednesday, October 21, 2009

CURENTUL: Candidatul UDMR Hunor Kelemen, în primejdie de moarte!

Candidatul UDMR Hunor Kelemen, în primejdie de moarte!
Imprimare E-mail
Scris de George Roncea
Am aflat ieri de lansarea candidaturii la preşedinţie a lui Hunor Kelemen, un fel de biciul lui Attila al hunilor stabiliţi pe meleagurile noastre şi legalizaţi sub formă de asociaţie culturală. Mesajul său de candidat este concentrat într-o propoziţie simplă şi clară: „Romånia doar pe hårtie este stat naţional (...) Trebuie schimbată această sintagmă de stat naţional“. Am intrat pe site-ul candidatului - dar n-am înţeles nimic - scria ceva de genul „Allamelnokjelolt-Magamrol-Honlapom-hogy mindannyian tudjuk-milyen orsz·gban szeretnénk“ şi alte parascovenii din astea - oricum, am înţeles din poze că e un tip decis, pus pe fapte mari - un adevărat urmaş al înaintaşului său, marele hunor Attila.
Deşi am sentimente amestecate despre unguri (mai ales datorită unor colege de facultate unguroaice) nu pot să nu fiu de acord cu tema de campanie a lui Hunor Kelemen, tocmai din acest motiv simt nevoia să îl avertizez pe candidat că se află în mare primejdie.
Nicolae Iorga, un istoric şi om politic român nu foarte prizat de fraţii noştri unguri, avea un dicton celebru: „Cine nu îşi cunoaşte istoria e condamnat să o repete“. Istoria nu e o materie uşor digerabilă şi mai mult ca sigur Kelemen Hunor nu a aprofundat aspectele care îmi vin în minte după ce colegii mei de redacţie - majoritatea istorici - le-au pus în discuţie după anunţarea candidaturii acestuia. Este vorba de asumarea destinului tragic al înaintaşilor - în cazul de faţă Hunul fanion la neamului bozgoresc, Attila the one. Legenda lui Attila, pentru cei care nu cunosc istoria la fel de bine ca şi colegii mei, este una tragică. Acesta s-a îndrăgostit de o doamnă din alt neam, care i-a luat gâtu’, l-a mătrăşit. Legenda sună astfel: „Moartea lui Attila a survenit în noaptea nunţii sale cu o prinţesă de neam germanic. În epopeea Cåntecul Nibelungilor, prinţesa era Krimhilda, căreia puţin îi păsa de hunul mic de statură, cu capul mare, nasul borcănat şi pielea întunecată, după cum era descris Attila de către cronicarii vremii.
Ea voia să răzbune moartea fostului soţ, Siegfried, nordicul cu păr blond şi ochi albaştri. Attila, implicat în uciderea lui Siegfried, cade victima furiei Krimhildei împreună cu majoritatea nuntaşilor aleşi de mireasă după lista de suspecţi.
Unde s-a petrecut acţiunea? În cetatea lui Attila din bazinul carpatic! Actualmente, în apropiere de Sighişoara există ruinele unei cetăţi care se spune că a fost a lui Attila, iar dealul din satul Atel (cum era pronunţat numele conducătorului hun) ar adăposti mormåntul acestuia“.

Istoria nu e de joacă! Riscul e major!

Furia unei femei dintr-o ţară ocupată de borcănatul Attila a dus la sfârşitul tragic al acestuia. Situaţia este foarte asemănătoare cu contextul actual. Dacă marele conducător al hunilor din România, ţară parţial ocupată, Hunor Kelemen ajunge într-o poziţie de conducere, ceva similar poziţiei lui Attila în ţara Krimhildei, cine ne poate garanta că istoria nu se va repeta? Fie şi dacă unu la sută din dictonul lui Iorga se adevereşte şi tot e nevoie să luăm măsuri - autorităţile adică, SPP-ul, SRI-ul, Jandarmeria, Ministerul de Interne, MApN-ul şi toţi bărbaţii înarmaţi şi cu cunoştinţă de istorie din ţărişoara noastră.
Deoarece Hunor Kelemen, fie că vrea, fie că nu poate altfel, repetă viaţa lui Attila. Este îndrăgostit de fosta soţie a unui coleg de-al nostru de redacţie, o româncă neaoşă, Carmen, pe numele ei de fată alintată Ilenuş. Fata a crescut impetuos, are şi blog şi este o persoană importantă în statul român, nu chiar ca Krimhilda, e doar deputată de Buzău, dar poate aspira, deoarece orice fată - se ştie - poartă în poşetă bastonul de mareşal al bărbatului ei. Bastonul fetei noastre, made in UDMR, e lustruit la greu de multă vreme, şi s-ar putea, dacă românii vor vota corect, să fie bastonul number one din România. De aici încep problemele. Doamne fereşte ca legenda să-şi reactiveze potenţialul! Attila borcănatul, poate nu seamănă cu Hunor al nostru, înalt, trendy, bine făcut, dar povestea în termenii săi esenţiali se aseamănă izbitor. Dacă odată ajuns în poziţia de lider maximus se reactivează puterea mitului şi Hunor al nostru cade secerat?
Evident noi, majoritarii, vom fi acuzaţi la nivel mondial deoarece moldoveanca noastră (nu e moldoveancă, e născută în Bucureşti, dar aşa o strigă colegii, Carmen Moldovan) are calităţi conspirative remarcabile. Este ascunsă şi complexă. Pe blogul ei zice de exemplu că „divorţul, eşecul, promisiuni deşarte, Viorel Hrebenciuc, retragerea din partid, prima mea casă, Dorina Mihăilescu, Miron Mitrea, revenirea în partid, Ron Werber, campanii, notariatul, Mircea Geoană, secretar executiv, al doilea mandat (la Buzău), Ion Iliescu, Traian Băsescu... sunt tot atâtea momente şi oameni care mi-au marcat sau influenţat cariera politică. Şi... unii dintre ei o fac şi acum“. Niciun cuvinţel despre Kelemen al nostru, urmaşul lui Attila. Deşi între ei funcţionează ceva la fel de solid ca atracţia fatală dintre Attila şi Krimhilda.
Faptul că fata noastră o dă pe Hrebenciuc şi nu suflă o vorbă de omul nostru stârneşte semne legitime de îndoială şi arată că româncuţa noastră are capacităţi nebănuite şi versatile de mascare şi disimulare a adevăratelor sale gânduri. Roata istoriei se mişcă deseori oblu, pe acelaşi făgaş. Dacă hunul nostru nu a citit istoria lui Attila este obligatoriu să ia la cunoştinţă măcar acum, în ultimul ceas, învăţămintele istoriei. Altfel, şansa de a avea şi noi un Obama ungur, pe postul de preşedinte al statului anti-naţional s-ar pute irosi dramatic, doamne feri, într-o singură noapte fatidică, în cortul băştinaşului nostru, urmaşul lui Attila, dacă se reactivează mai ştiu eu ce memorie istorică a Krimhildei-Carmencita.

2 comments:

Anonymous said...

Ne incurajam si noi.
Cel mai probabil copii lor vor fi "unguri". Adica romani ce vorbesc ungureste, ar omori romani cu inima impacata si basmesc despre Atila, Arpad si splendida materializare a rasei mongole dominante. Vorba lui Ducso Csaba.

Daca nu s-ar amesteca romanii cu ungurii ar fi mai bine iar "rasa mongola dominanta" (cand galbena cand alba in functie de "trend") ar fi disparut acum 1000 de ani fara sa mai spurce locul cu idei cretine.

Cam atat despre patriotismul romancelor maritate cu unguri.

Visul cel mai fierbinte al ungurilor e ca Voicu (tatal lui Iancu) pleaca la lupta cu turcii iar regele ungur vine si o reguleaza pe mama lui Iancu.

Ca altminteri cum Doamne iarta s-au inmultit banditii astia? In afara de celebra discordie romaneasca si moravurile "usurele" nu exista nici o explicatie ca o banda de derbedei nemancati din Asia sa aiba pretentii asupra unei jumatati de Dacia (adica toata Panonia si Transilvania).

Erau cateva mii cel mult. Si batuti bine de toate poporele serioase din jur. Evident in afara de romani. Noi suntem ospitalieri. Noi numai ne dam in cap intre noi. Nu si la musafirii nepoftiti.

Deputata aia de Buzau trebuie sa-si piarda urgent scaunul. O fi crezand ca e sexi in pat cu dusmanul, dar asta se intampla numai in mintea imbecililor de la Hollywood. Ce demnitate mai are femeia asta? Intai o face sudista inapoiata si apoi o ia de nevasta.

Nincs kegyelem, vorba aceluiasi Csaba.

Anonymous said...

imi pare f rau ca nu am vazut acest articol la timp. Combinatoarea aia nu e doar cu urmasul lui Attila, ci cu toti barbatii disponibili sau nedisponibili, iar ura ei fata de Ion Vasile e din cauza faptului ca nu a remarcat-o ca femeie si a catalogat-o drept parasuta. Attila asta cel mic e cam prostanac, din moment ce nu se prinde ce are la usa, iar fostul ei sot, poate expune infidelitatea ei ca motiv de divort.