Saturday, October 24, 2009

ALERTA. A INCEPUT: Obama a decretat "URGENTA NATIONALA" pentru lupta contra virusului H1N1. "Operatiunea vaccinarea", peste legile federale

NY TIMES BREAKING NEWS ALERT: Obama Declares H1N1 Flu a National Emergency

The White House on Saturday said that Mr. Obama had signed a proclamation that would allow medical officials to bypass certain federal requirements. Officials described the move as similar to a declaration ahead of a hurricane making landfall.

FOX NEWS ALERT: President Obama signed a proclamation declaring the H1N1 influenza a national emergency, giving doctors and medical facilities greater leeway in responding to the flu pandemic.

Obama signed the declaration late Friday, which the White House said allows medical treatment facilities to better handle a surge in flu patients by waiving federal requirements on a case-by-case basis.

"The foundation of our national approach to the H1N1 flu has been preparedness at all levels -- personal, business, and government -- and this proclamation helps that effort by advancing our overall response capability," the White House said in a statement.

The flu has infected millions of Americans and killed nearly 100 children in the U.S. The chief of the Centers for Disease Control and Prevention said Friday that over a thousand people have died as a result, with 46 states reporting widespread H1N1 activity.

"Since the beginning of the pandemic, we've seen more than 1,000 deaths and 20,000 hospitalizations," said Dr. Thomas Frieden, head of the CDC. "We expect it to occur in waves, but we can't predict when those waves will happen."

Sixty million Americans have been vaccinated against the seasonal flu this year, but an additional vaccine against H1N1 has been in short supply. About 120 million doses were expected to be made available by the middle of October, though only 11 million doses have been shipped to health departments for use.

Vezi si:

SUA: Personalul din sanatate refuza vaccinarea obligatorie impotriva gripei H1N1 si da in judecata statul

de Marius Mihaiescu / HotNews.ro

Agentia americana pentru medicamente si alimente (FDA, Food and Drug Administration) va fi actionata in justitie pentru autorizarea a patru vaccinuri experimentale impotriva gripei porcine. Actiunea este intentata de angajatii new-yorkezi din sanatate care refuza vaccinul obligatoriu, a declarat pentru AFP unul dintre avocatii care ii reprezinta.

Jim Turner, de la cabinetul Swankin and Turner din Washington, sustine ca FDA a autorizat patru vaccinuri experimentale impotriva gripei porcine fara a efectua toate testele prevazute de lege pentru a demonstra ca nu exista efecte secundare.

In Romania, campania de vaccinare va incepe din 1 decembrie, cand trei milioane de prescolari, elevi si studenti vor fi vaccinati gratuit impotriva virusului A H1N1.

‘Riscurile pe care le prezinta vaccinul sunt necunoscute’

“Riscurile pentru sanatate pe care le prezinta aceste vaccinuri sunt total necunoscute”, a declarat el, precizand ca este vorba de prima actiune in justitie de aceasta natura si, daca ea va fi aprobata, se va aplica la nivel national.

“Vaccinul nu ar fi trebuit autorizat atata timp cat FDA nu a terminat testele”, explica avocatul.

Acuzatorii sustin ca FDA a eludat cele mai elementare criterii legale menite sa asigure securitatea publica si atrage atentia asupra faptului ca aceste vaccinuri sunt distribuite la milioane de oameni, inclusiv copii.

Jim Turner a avansat si posibilitatea ca vaccinul antigripal sub forma de spray nazal, care contine virusi vii, sa “declanseze el insusi pandemia pe care guvernul federal afirma ca vrea sa o evite”.

Avocatul mai spune ca FDA a autorizat si utilizarea unui adjuvant, Squalene, pentru a creste eficienta unei doze unice de vaccin. Or, acest adjuvant ar putea fi toxic, crede el.

In ceea ce priveste vaccinurile sub forma de injectie – majoritatea, de altfel – aceste contin thimerisol, un conservant cu mercur care creste riscurile pentru femei insarcinate, spune avocatul.

Societatile farmaceutice – imunitate pentru efecte secundare

El critica si imunitatea acordata de autoritatile sanitare americane firmelor farmaceutice care produc vaccinurile, in conditiile in care acestea nu pot face obiectul urmaririlor in justitie pentru efecte secundare.

Autoritatile sanitare din SUA au efectuat teste clinice pentru aceste patru vaccinuri experimentale impotriva virusului H1N1 pe cateva mii de persoane, iar FDA a aprobat utilizarea lor pentru intreaga populatie intr-o maniera expeditiva, dupa ce nu a observat niciun efect secundar serios.

Statele Unite au comandat peste 255 de milioane de doze, dintre care 77 de milioane au fost deja distribuite in aceasta campanie de vaccinare masiva, care a inceput in octombrie.

Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC) a recomandat vaccinarea celor mai vulnerabile grupe la aceasta gripa, respectiv femeile insarcinate, copiii si tinerii pana in 24 de ani, precum si toate persoanele care sufera de afectiuni medicale cronice.
Vezi si

3 comments:

Anca said...

Foarte importanta stire pentru noi cei care vom fi direct afectati de asta. Totusi pentru romani ar fi fost mult mai importanta stirea ca Romania va gazdui baze militare americane permanente. De acum statutul de tara bananiera ne este lipit pe frunte. Ne luam de mina cu cu Irak-ul, Afganistanul, Pakistanul etc.
Cred ca va felicitati...

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_ROMANIA_US_BASE?SITE=MABED&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

Anca said...

Lamurire: ceea ce cuceresc acum americanii, nu mai cuceresc pentru ei, tara lor este in cadere libera oricum. Ei cuceresc astazi pentru Israel, tara din care o sa se ridice antihristul. Iar Romania a devenit de ieri oficial o colonie evreiasca, piata de desfacere pentru produsele lor de mina a doua, vaca de muls pentru 'investitorii' evrei, tinta a atacurilor anticrestine in general si antiortodoxe in particular, tinta a homosexualilor si pedofililor internationali, bordel gratuit, piata pentru traficul de arme, organe si droguri, pe scurt, o tara bananiera:

http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_ROMANIA_US_BASE?SITE=MABED&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

Pr. Arsenie Boca: Mi-a mai povestit cineva că Părintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, să nu-i pedepsească, să-i ierte că şi ei sunt creaţia Lui şi să aibă milă de ei. Şi l-a dus Dumnezeu pe Părintele Arsenie să vadă ce e pe acolo – prin America – şi a zis Părintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu ştiu. Nu cred că l-a dus cu trupul L-a dus cu duhul.

Pr. Arsenie Boca: 'Vor cadea si cei alesi, imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Va vor lua totul!'

Domnule Roncea, sfintii n-au vorbit niciodata in desert...

P.S. Sfatul meu personal: plecati de la 'Curentul' inainte sa va pierdeti sufletul.

Anca said...

erata:

al doilea link trebuia sa fie acesta:

http://www.youtube.com/watch?v=JL4Cu-K17vE