Cristian Dugulescu (PD-L) nu vrea pasaport biometric si amprentare in masa
Timisoara, 30 apr /Agerpres/ - Deputatul PD-L de Timis, Cristian Dugulescu, vicepresedinte al Comisiei pentru minoritati, culte si drepturile omului, a declarat, joi, la Timisoara, ca nu va accepta sa primeasca un pasaport biometric sau sa fie amprentat.
El a cerut o amanare de 60 de zile pentru adoptarea Ordonantei 207/2008 privind punerea in aplicare a pasapoartelor biometrice, aratandu-se suspicios ca amprentele personale ale milioane de romani vor fi stocate in locuri despre a caror siguranta nu are informatii.
'Nu stim pe mainile cui pot ajunge aceste amprente. Daca sistemele de pastrare nu sunt suficient de securizate, nu putem fi siguri ca datele nu pot cadea, la un moment dat, in mainile unor raufacatori, ale unor retele criminale, care le pot folosi pentru a acoperi anumite acte infractionale, incriminand persoane nevinovate', a argumentat Dugulescu. Deputatul a primit sute de scrisori de la persoane fizice si asociatii negivernamentale, care isi manifesta nelinistea pentru faptul ca, potrivit Directivei Comisiei Europene, implementarea acestei legi, a pasapoartelor biometrice, trebuia sa aiba loc in urma unei dezbateri publice, fapt care in Romania nu s-a intamplat in perioada guvernarii precedente.
Pana in 15 iunie, vor avea loc consultari cu locuitorii din fiecare colegiu, pentru a vedea daca acestia vor sau nu pasapoarte biometrice, eventual, pentru a-si exprima optiunile si obiectiile cu privire la aceste documente.
'Uniunea Europeana ne-a impus sa avem astfel de pasapoarte electronice, dar vrem ca legea sa iasa intr-o forma care sa-i serveasca cetateanului, si nu sa fie impotriva sa si sa nu ofenseze libertatile umane', a conchis deputatul. AGERPRES/(Otilia Halunga)
MAI: Pasapoartele biometrice pot fi citite de la maximum 10 cm distanta
Bucuresti, 29 apr /Agerpres/ - Pasapoartele biometrice pot fi citite numai de la maximum 10 cm distanta iar acest tip de documente reprezinta o conditie pentru ca romanii sa poata calatori in spatiul Schengen, a sustinut miercuri Elena Ciocan, director adjunct al Directiei Afaceri Europene din MAI, la prima dezbatere in comisiile parlamentare a ordonantei care introduce acest gen de pasapoarte. NOTA MEA: Si Elvetia, care face Referendum pe 27 Mai, ce o sa faca, daca rezultatul va fi, cel mai curand, IMPOTRIVA? Nu vor mai putea elevetienii sa calatoreasca in spatiul Schengen? Extraordinar...
Potrivit Elenei Ciocan, cipul care contine datele biometrice, adica imaginea faciala si amprentele, este introdus in interiorul pasaportului, fiind protejat de patru folii, ceea ce face posibil ca el sa fie citit de la maximum 10 centimetri distanta si numai daca pasaportul este deschis. NOTA MEA: Da, da! Pai hai sa vedem cum au fost clonate de pe strada unele:
'Referitor la cititoarele detinute de Politia de Frontiera, eu nu stiu daca sunt chiar asa de usor de falsificat, pentru ca acele aparate sunt impuse de UE', a declarat Elena Ciocan. NOTA MEA: Ha, ha! Cele de mai sus se petrec in SUA pe pasaporate din UK.
Ea a subliniat ca introducerea pasapoartelor electronice este o conditie pe care Romania trebuie sa o respecte, pentru ca cetatenii ei sa poata patrunde in spatiul Schengen. BIIP. MINCIUNA.
Elena Ciocan a mai sustinut ca, din dorinta de a preveni suspiciunile privind utilizarea datelor personale, ordonanta de urgenta prevede ca Directia de Pasapoarte nu are dreptul sa stocheze amprentele si imaginea faciala dupa eliberarea pasaportului. NOTA MEA: Asta-i chiar culmea minciunii si a prostiei - baieti, trimiteti-o la circulatie! Pai daca nu se stocheaza cu ce se compara cele din Pasaport?! Alo, Militia?
'Directia Generala de Pasapoarte nu va putea stoca aceste informatii, daca o va face o va face cu incalcarea legii. Exista prevederi in Codul penal pentru functionarii publici care incalca legea. Pedepsele sunt intre 2 si 5 ani, mergand pana la 17 ani de inchisoare' - a precizat Ciocan. NOTA MEA: Pentru folosinta in interes personal, neautorizata, bre!
Obligatia Romaniei, a mentionat ea, era sa adopte o lege in acest sens pana la 1 ianuarie 2007, iar fotografia faciala trebuia inclusa in pasapoarte pana in decembrie 2006, in timp ce amprentele digitale trebuie inserate pana in iulie 2009. Romania fiind restanta la aceste capitole, a fost declansata procedura de infrigement, motiv pentru care s-a adoptat OUG si nu s-a redactat un proiect de lege, a aratat Elena Ciocan. NOTA MEA: Obligatia Romaniei - adica a statului - era sa-si informeze cetatenii, pentru ca fara ei nu prea ai... Romanie!
Ea a amintit ca termenul pe care ni l-a acordat Comisia Europeana pentru a finaliza eliberarea pasapoartelor electronice la nivelul intregii tari este 1 decembrie 2009. n momentul de fata, sunt emise doar 786 de pasapoarte, intr-un centru-pilot din Ilfov, a adaugat Ciocan. Saracii...
Oficialul Ministerului de Interne a raspuns astfel intrebarilor puse de parlamentarii din comisiile reunite de aparare, externe si drepturile omului din Camera Deputatilor, care au analizat intr-o prima lectura ordonanta de modificare a regimului liberei circulatii, ce introduce pasapoartele electronice.
In favoarea actului normativ amendat astfel incat sa fie asigurata protectia datelor personale s-au declarat deputatii PNL, UDMR si PD-L, in timp ce PSD a sustinut neconditionat adoptarea ordonantei. FALS: Exista deputati PSD, asa cum au fost si senatori, care se impotrivesc!
Democrat-liberalul Sever Voinescu a subliniat ca este important ca legea de aprobare a ordonantei sa prevada toate garantiile privind protectia datelor stocate si ar trebui introduse sanctiuni daca va exista un abuz asupra acestor date. O alta propunere a venit din partea democrat-liberalului Marius Dugulescu, care a recomandat o consultare cu electoratul din colegii, pentru a le prezenta opiniile.
Termenul de depunere a raportului comun al celor trei comisii privind aceasta ordonanta este 14 iunie. (Agerpres)
Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Dugulescu, chiar daca nu e ortodox (sau "militant", cu ziua desigur)!
Vineri, 14 iunie, ora 13.00, la Muzeul Unirii din Iași: Părintele Hariton
Negrea, Maica Justina Bujor, scriitoarea Magda Ursache și mărturisitorul
Marin Răducă participă la Conferința MOȘTENIREA PĂRINTELUI JUSTIN și
Lansarea de carte „DUHOVNICUL – 100 de ani cu Părintele Justin. 100 de
portrete de Cristina Nichituș Roncea”
-
“UNITATE, POCĂINŢĂ, ASCULTARE ŞI RUGĂCIUNE” Sub aceste cuvinte de foc
lăsate românilor de bunul Părinte Justin de la Petru Vodă, anul acesta
celebrăm Cente...
5 years ago
1 comment:
Marius Dugulescu a fost unul dintre cei doi deputati care a raspuns la mailul pe care l-am trimis tuturor senatorilor si deputatilor de a caror adresa am facut rost la momentul discutiilor din Parlament! De atunci si-a declarat pozitia contra acestor masuri!
Doamne, ajuta!
Post a Comment