Monday, April 27, 2009

STEAGUL UNGARIEI arborat ilegal la Congresul UDMR de la Cluj, chiar in prezenta presedintelui Romaniei. S-a intonat si imnul Ungariei si al secuilor

Catre: INSTITUTIA PREFECTULUI JUDETULUI CLUJ
In atentia Domnului Prefect Florin Vasile STAMATIAN
Sediul: B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 58, Cluj Napoca
Obiect: sesizare privind incalcarea prevederilor H.G. nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre organizatorii Congresului Uniunii Democrate Maghiare din Romania desfasurat in municipiul Cluj Napoca in data de 25 aprilie 2009

Stimate domnule Prefect,

In baza articolului 51 din Constituia Romaniei si in baza Legii nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor (publicata in Monitorul Oficial nr. 296 din 30 aprilie 2002) va inaintez prezenta petitie.

In fapt,

Urmare desfasurarii in data de 25 aprilie 2009 a Congresului Uniunii Democrate Maghiare din Romania in municipiul Cluj Napoca in paginile mai multor cotidiene nationale si locale a aparut informatia potrivit careia in sala in care s-au desfasurat lucrarile congresului a fost arborat drapelul national al Republicii Ungare si a fost intonat imnul de stat al aceluiasi stat vecin si prieten, desi aceasta manifestare nu a avut un caracter public oficial la care sa fie invitat vreun oficial al tarii vecine.

Dupa cum sunt sigur ca aveti cunostinta, intonarea imnului de stat al unei alte tari precum si arborarea drapelului altui stat pe teritoriul Romaniei sunt reglementate de H.G. nr. 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei care prevede clar faptul ca arborarea drapelului sau fanionului altui stat cu alte ocazii decat cele oficiale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

Avand in vedere cele sesizate mai sus prin prezenta petitie va solicit luarea tuturor masurilor legale pentru aplicarea prevederilor H.G. nr. 1157/2001 si sanctionarea organizatorilor Congresului Uniunii Democrate Maghiare din Romania in municipiul Cluj Napoca pentru incalcarea legislatiei in vigoare cu privire la arborarea drapelului national al unui alt stat pe teritoriul Romaniei.

In speranta unui raspuns prompt,

Dan Tanasa
27 aprilie 2009


Foto: Sorin Lupsa, Presidency.ro

No comments: