Pages

Wednesday, April 1, 2009

EXCLUSIV: Parintele Justin Parvu va candida la Parlamentul European! VICTORIE! UPDATE: Pacaleala de 1 Aprilie

Surse apropiate Parintelui Justin Parvu ne-au confirmat un zvon auzit de ieri pe culoarele Parlamentului European de la Bruxelles, unde ma aflu de cateva zile: Parintele Justin Parvu, staretul Manastirii Petru Voda, va candida ca europarlamentar independent, dupa un model deja consacrat.
Duhovnicul Neamului este dezamagit ca Parlamentul de la Bucuresti nu poate rezolva chestiunea pasapoartelor si buletinelor biometrice cu cip RFID si s-a hotarat sa ia taurul de coarne la mama lui acasa. Cand a aflat ca ii trebuie doar 100.000 de semnaturi pentru a-si inscrie candidatura, Parintele ar fi afirmat: "Doar atat? Pai eu am aicea, iaca, vreo 500.000 de semnaturi ale romanilor care nu vor cipuri... Pot sa-i iau si pe ucenicii mei cu mine, monahul aista tanar Filotheu si pe maicuta Fotini, sa ma ajute pe-acolo, chiar daca eu sunt mai sprinten ca ei...".
Alegerea unui calugar, mai ales a unuia de talia Parintelui Justin Parvu, in varsta de 90 de ani si cu 17 ani de temnita grea pentru convingerile sale anti-comuniste, ar constitui un act fara precedent si pentru Romania si pentru Parlamentul de la Bruxelles si Strasbourg, unde ar deveni automat decanul de varsta al forului european.
Victoria sa este data ca sigura, tinand cont de uriasa adeziune a sutelor de mii de credinciosi fata de Apelul sau la mucenicie si impotriva documentelor cu microcip. Aflat aici, Parintele este convins ca ar putea convinge europarlamentarii ca fac o greseala, ba chiar mai multe, care pot fi, insa, cu toate, indreptate. "Cine stie, poate reusim sa-i increstinam oleaca si sa-i aducem la dreapta credinta, ortodoxa, sa nu mai umble cu cipuri si dorinte homosexuale", ar fi spus Parintele, conform surselor citate.
Contactata azi, Comisia Electorala Centrala a afirmat ca nu exista nici o regula privind candidatura unui calugar. "Orice cetatean al Romaniei are drepturi egale in fata Legii. Daca vine cu 100.000 de semnaturi pana pe 7 aprilie, ultima zi a inscrierilor, este aproape europarlamentar", a declarat purtatorul de cuvant al CEC. In ciuda cererii oficiale, Patriarhia Romana a refuzat sa faca orice fel de comentariu, mentinandu-se in adormire.
Eu nu pot sa spun decat atat: Doamne ajuta! Victorie!

17 comments:

Sagittarius said...

Si asta ar trebui sa bucure ?! :|
Din contra!
Nu a suferit destul ?! ... eu zic ca isi face bine meseria asa unde e acum.
Nici el si nici noi sustinatorii sai nu putem sa riscam desele deplasari ale sale la Bruxelles, avand in vedere varsta inaintata !
Sunt de parere domnule V. Roncea ca, daca ii sunteti apropiat, sa nu il lasati sa faca acest demers.

Parintele Parvu la Bruxelles, ar fi in postura crestinilor din arenele Colloseum`ului !

Este doar o parere.
Doamne Ajuta !

Unknown said...

Ma tem ca este doar o fumigena de presa.
Sf Sinod s-a exprimat clar despre limitele implicarii clerului in politica. Au fost situatii recente in care clerici au fost somati sa aleaga intre vocatia preoteasca si demnitati politice.
Daca exista binecuvantarea IPS Teofan, Kiriarhul locului, si a Patriarhiei, atunci candidatura este de la Dumnezeu si nu avem decat sa ne bucuram. Altfel ...

Ion de la Chiuiesti said...

1 Aprilie!

Toma Ion Lucian said...

Daca tot acest articol este adevarat atunci Dumnezeu sa ii mai dea inca pe atata de trait Parintelui Iustin. Ca cu astfel de parlamentari care avem se va distruge Romania. Avem nevoie de conducatori precum Parintele Iustin care stiu sa ia taurul de coarne. Cei pe care ii avem in capul statului nu sunt romani, ci romanofoni orice altceva numai romani nu. Romani adevarati sunt Parintele Iustin, Arsenie Papacioc, etc., si cei care gandesc romaneste. Daca mai erau si "Sfantul Inchisorilor" Valeriu Gafencu si Parintele Cleopa precum si cei care au suferit in inchisorile comuniste se schimba in bine tara aceasta. Doamne Ajuta!

Anonymous said...

cum putem semna??? alti buni crestini, asa, ca dvs, danion vasile, av m rapcea, etc nu candideaza???? pacat! poate am mai reusi sa indreaptam cate ceva!

ISTRA said...

Victor, când afli dacă într-adevăr candidează Părintele şi afli, eventual, cine şi unde strânge semnături, dă un semn aci, pe blog, rogu-te! Acest Om m-ar putea convinge să mai merg la vreo votare, căci altfel...decisesem că e absurd să mă mai "deranjez", neavând pentru cine. Bine...între noi fie vorba, mi-ar fi destul de mare mirarea ca această veste să fie reală(NU NUMAI data de 1 aprilie făcându-mă să fiu nedumerită). :)

Anonymous said...

Doamne Victor, ceea ce scrii tu aici este incredibil, insa poate fi singura solutie ramasa...

neacsu said...

1 aprilie, nu?

Anca said...

yea right...:)) ! 1 aprilie nu-i asa?

laura said...

Doamne ajuta.
Extraordinar gest al parintelui Iustin. Doar un Om cu trecutul si prezentul sau ar fi putut face asa ceva.Tot respectul si pretuirea mea.
Sa auzim de bine.

Anonymous said...

Doamne ajuta! Dar haideti mai oameni buni sa dam de stire natiei roamane ca uite, are in sfarsit pe cine vota!

Anonymous said...

eu numai atit pot sa zic DOAMNE AJUTA!sa inteleaga oamenii ca daca nu ne opunem acestor cipuri o sa fim pt totdeauna in intuneric!!!!!!

Anonymous said...

Eu credeam ca nu ma duc la vot!Dar o sa ma duc cu bucurie mare in suflet sa-l votez pe Parintele Justin!(o fi 1 aprilie dar nu fac o pacaleala).DOAMNE AJUTA!

ROF said...

Si daca este pacaleala de 1 APRILIE tot ma face sa ma gandesc la Scrisoarea a III, a lui Eminescu si in special la versurile:

La un semn deschisa-i calea si s-apropie de cort
Un batrân atât de simplu, dupa vorba, dupa port.
.............
Despre partea închinarii însa, Doamne, sa ne ierti;
Dar acu vei vrea cu oaste si razboi ca sa ne certi,
Ori vei vrea sa faci întoarsa de pe-acuma a ta cale,
Sa ne dai un semn si noua de mila Mariei tale...
De-o fi una, de-o fi alta... Ce e scris si pentru noi,
Bucurosi le-om duce toate, de e pace, de-i razboi.
....
- De-un mosneag, da, împarate, caci mosneagul ce privesti
Nu e om de rând, el este domnul Tarii Românesti.
...
Eu nu ti-as dori vrodata sa ajungi sa ne cunosti,
...

Si de-aceea tot ce misca-n tara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iara tie dusman este,
Dusmanit vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste;
N-avem osti, dara iubirea de mosie e un zid
Care nu se-nfioreaza de-a ta faima, Baiazid! (i.e. C.E.)

Anonymous said...

Cred ca mai competent pentru Parlamentul European ar fi Dan Puric. E mult mai citit si cunoaste limbile de circulatie europeana. De parinte avem nevoie aici, in manastirea lui pentru a se ruga la Dumnezeu. Asta e menirea lui.

Anonymous said...

In sfarsit vad si eu un om de valoare care se implica in viata cetatii .

Elena said...

Ce pacat ca e pacaleala !! Ne-ai spulberat cel mai frumos vis..
ar fi fost pentru prima oara in istoria Romaniei cand un OM ar fi ajuns om politic !!
mare pacat, ramanem cu adunatura de gunoaie, lichele, mafioti, pesti, parasute (am folosit un eufemism!!), delincventi.. si, in general, scursurile societatii romanesti care se considera politicieni si care ne distrug de atata amar de ani !!

e drept, ca ne-o si meritam, daca nu suntem in stare sa-i spulberam!!