Pages

Thursday, April 30, 2009

AVIZ naivilor din Biserica. CHIAZNA: Pestele de la cap se impute

Pestele de la cap se impute
de Gigel Chiazna

"Vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi." (II Tesaloniceni 3, 6)
Intr-una din cartile cu invataturile Pr. Arsenie Boca se mentioneaza o profetie pe care acest parinte ar fi facut-o cu referire la Ardeal: "Vom pierde Ardealul, Sibiul va fi ultima reduta". Cand am auzit-o prima data, am zis: nu cred, nu are cum, probabil parintele a spus altceva si oamenii nu au inteles bine. Cum sa pierdem Ardealul, cand stim ca ca cocosul unguresc nu va mai canta cucurigu niciodata si intr-adevar in contextul actual, nu se pune problema ruperii Transilvaniei. Si chiar daca profetia s-ar fi referit la domeniul spiritual, nu avem cum sa pierdem Ardealul, cum o intreaga bucata a tarii sa piarda credinta si sa se lepede de mostenirea milenara pe care parintii nostri ne-au lasat-o cu pretul atator jertfe?
Insa atunci cand Corneanu s-a impartasit la eretici, printre alte ganduri mi-am adus aminte si de aceast cuvant al Pr. Arsenie Boca, care a facut multe profetii care s-au implinit - cum ar fi si exodul romanilor la munca in strainatate - si multe altele care urmeaza sa se intample - printre care si aceasta cu pierderea Ardealului. Nu mica mi-a fost teama deoarece un proverb spune "Pestele de la cap se impute". Intr-adevar mai ales in Biserica acest proverb este adevarat, si exista chiar un verset care spune cam acelasi lucru: "Bate pastorul si turma se va risipi". Atunci cand diavolul a batut pastorul Corneanu si i-a luat mintile, turma drept-credincioasa intr-adevar s-a risipit, sau mai bine zis s-a disipat in marea multime a crestinilor fara trecut, fara istorie, fara dogme si sinoade, fara sfinti si fara Maica Domnului, si fara ... Hristos la urma urmei, deoarece fecioarelor care nu aveau untdelemnul, adica dreapta credinta, Mantuitorul le-a raspuns "Nu va cunosc pe voi!"
Iata acum ca tot in Ardeal, dar in alta parte, un fapt strigator la cer s-a intamplat, poate nu de magnitudinea lepadarii lui Corneanu, dar inca o turma si-a pierdut pastorul, sau probabil acum a ajuns la noi stirea, asa cum si in Timisoara multi considerau ceva firesc impartasirea cu ereticii cu mult inainte si doar cand Corneanu a facut-o public s-a ajuns la cunostinta intregii tari.
Iar faptul strigator la cer este aceasta: In Duminica Tomei, intr-o biserica din comuna Mosuni (vezi site), un predicator eretic a fost chemat sa tina cuvant "de folos" de la amvonul unei biserici ortodoxe. Poate nu e prima data cand se intampla asta aici, dar e prima data cand avem si noi filmarea si o putem vedea:



Nu ar fi prea multe de spus dupa acest eveniment tragic, nici macar speranta ca preotul va fi caterisit deoarece BOR are deja hotararea data in cazul lui Corneanu si acum PS Andrei ar putea sa o puna in aplicare, desi nici in cazul lui Corneanu nu a aplicat-o. (Conform deciziei Sf. Sinod, Corneanu trebuia sa trimita scrisoare prin care regreta fapta facuta si se pocaieste, dar in interviurile ulterioare Corneanu a zis ca nu regreta si nu se pocaieste ca nu are de ce, iar scrisoare nici atat)
Trebuie sa spun insa cateva cuvinte, pentru cei care nu inteleg gravitatea acestui fapt, ca un eretic sa predice intr-o Biserica Ortodoxa. In primul rand, un om simplu si-ar putea pune intrebarea: care e problema, ca doar vorbeste despre Dumnezeu? Intr-adevar, Pustan vorbeste despre Dumnezeu, dar de-a lungul timpului multi eretici au vorbit foarte frumos despre Dumnezeu, dar asta doar in aparenta, doar pentru cei fara pregatire si fara cunostinte si care nu au puterea sa deosebeasca care duh ii invata pe acesti oameni sa vorbeasca asa de "frumos" si care este scopul lor.
In cazul ereticilor, scopul nu poate fi altul decat ruperea de Biserica Ortodoxa, caci ce doreste diavolul mai mult decat sa lipseasca pe oameni de sansa mantuirii si sa ii traga in corabia pierzarii, sacul fara fund al ereziei, gura iadului, caci ce se poate numi orice adunare care se rupe de Biserica lui Hristos cea urmatoarea a Sfintilor Apostoli. Si daca urmarim cu atentie aceasta predica, vedem cum Pustan, dupa ce incepe predica gradual, atragand interesul publicului de la celel lumesti (viitorul Romaniei etc), sporeste tensiunea pana in punctul culminant in care dupa ce arunca intrebarea "Ce este pocainta", ajunge sa atribuie mincinos Mantuitorului cuvintele: "pocainta nu este o aderare la un cult".
Iata cum arunca otrava acest sarpe atat de abil si dupa ce isi ameteste prada prin cateva cuvinte ademenitoare, arunca cu nerusinare dar cu o eficienta ucigasa acest gand dracesc: pocainta nu este in ortodoxie, bineinteles spus cu alte cuvinte, dar tinand seama de context, cu acelasi sens. Mai apoi, toata predica nu este decat un cantec de adormire, nu e decat o "priceasna" dulceaga care "ajuta" duhul sa se convinga ca intr-adevar cel care vorbeste este "omul lui Dumnezeu", cum deja l-a prezentat "parintele" si prin urmare, orice eventuala rezistenta, orice indice care ar da de gandit oamenilor si i-ar putea salva, este astfel nimicit. Fara indoiala, cei au citit patericul sau alte carti in care sunt prezentate experiente ale calugarilor incepatori inselati de diavoli, pot sa descopere mai multe "tehnici" deja rafinate, deoarece de-a lungul anilor satana a capatat experienta si noi suntem mici copii in incercarea de a le observa. Tocmai de aceea sfintii ne-au lasat si sfatul sa nu vorbim cu ereticii, iar de invitarea unui eretic sa predice de la amvon, nici nu s-a pomenit, de aceea am zis ca este strigator la cer. Ce am putea noi avea de invatat de la un eretic, care este rob diavolului si prin urmare are mintea cu totul inselata si incorsetata in rationamentele diavolului?
Nu este prima data cand Biserica se confrunta cu oameni cu o credinta gresita, dar alta data se faceau sinoade si acestia erau alungati din Biserica iar invatatura lor anatemizata. Insa acum, iata ca unii falsi preoti cazuti si ei in ratacire si ramasi in amvon doar din cauza adormirii ierarhilor, au ajus sa cheme diavolul sa invete pe oameni, prin gura unor "bineplacuti" ai sai, profesori universitari in cazul de fata si directori ai unor "asociatii de tineri". Preotul de fata nu a avut macar minimul bun simt sa le spuna oamenilor ca acesta nu este ortodox ci este protestant, adica din randul celor care o hulesc pe Maica Domnului si de asemenea hulesc Biserica Ortodoxa si toata invatatura ei. Scopul lor nu e altul decat sa ii atraga pe oameni la ei, prozelitismul. Nu "trezirea Romaniei" urmaresc ei, desi ei saracii nici nu mai gandesc, ci doar actioneaza cum le spun "duhurile", deoarece, nu-i asa, "Duhul bate unde vrea".
Nu stiu mai nimic despre aceasta parohie, insa felul cum s-au comportat credinciosii m-a socat putin, cum spuneau "Aliluia" si "Slava Tie Doamne" in grup, se pare ca acestia sunt deja protestanti, tocmai de aceea vazand acest videoclip m-am socat, ma gandesc ca intr-adevar e posibil ca noi sa fi pierdut Ardealul deja, totul sa fie o mare mascarada, protestantismul e probabil religia majoritara si numai cine stie prin ce colturi sa mai exista o comunitate cu adevarat ortodoxa care poate macar sa spuna crezul si sa se tina de cele mai importante randuieli pe care parintii ni le-au lasat.
Banuiesc insa ca aici lucrurile s-au imputit de mult si acum abia incepe sa se simta mirosul putreziciunii, deoarece rana nu s-a taiat la timp, madularul uscat nu s-a taiat si acum uscatura a cuprins tot trupul. Nadajduiesc ca PS Andrei va lua masuri, desi ma gandesc ca a avut destule semnale pana acum. Din ce am vazut in clip, cum ii pregatea terenul si cum il recomanda pe acest eretic, cum a plans la cuvantul sau, il gasesc inselat fara margini pe preot, e prins saracul in multe lanturi si trebuie sa ne rugam mult, dar mai ales dintre pastoritii lui care isi dau seama ce se intampla, sa se roage lui Dumnezeu sa il scoata din inselarea in care este si sa il puna pe fagasul dreptei credinte.
Imi aduc aminte cum am fost eu atras la ortodoxie, deoarece ca majoritatea convertitilor si eu am fost momit de eretici cu carti frumos colorate, cu conferinte si evanghelizari gratuite, cu vizite binevoitoare la usa si invitatii la discutii despre Dumnezeu etc. In perioada aceea in care simteam ca viata fara Dumnezeu nu mai are sens si cautam sa vad incotro sa o iau, pentru o buna perioada mi-a dat Dumnezeu un dar nespus care nu doar m-a convins ci m-a atras ca un magnet in Biserica Ortodoxa. Si darul era ca atunci cand vorbea un preot ortodox, orice ar fi zis, un interviu banal sau o predica minunata, o bucurie nespusa imi cuprindea inima si plangeam chiar daca eram de fata cu alti oameni, nu ma puteam abtine. Chemarea Tatalui o simteam pana in adancul fiintei mele si ma lua in brate cu o caldura imensa dand sens cautarilor mele si raspuns strigarii mele cu un glas puternic dar tainic totodata. Iata acum ca am ajuns sa vad un preot ortodox plangand in fata zbieraturilor si hulelor unui eretic, spuse chiar in fata amvonului
Pe locul unde Hristos ar trebui sa fie dat de mancare credinciosilor, acest preot le-a dat otrava prin cuvantul unui "predicator" al diavolului, foarte iscusit si care multa "lucrare" a facut, incat intr-adevar se pare ca nu vom pierde nu doar Ardealul ci intreaga Romania.




"Să nu vă potriviţi cu acest veac, ci să vă schimbaţi prin înnoirea minţii" (Ep. Romani 12,2)

30 Aprilie 2009

6 comments:

cris said...

la ultimul paragraf m-ati facut sa plang, atat de frumos ati vorbit.

Andrei-Catalin said...

Parintii Sfintei Noastre Biserici au lasat Sfintele Canoane ca sa ne fereasca de inselaciuni, amagiri si tot felul de ispite diavolesti. Cata vreme aceste canoane insuflate de Duhul Sfant vor fi neluate in seama sau incalcate va fi vai si amar de biata turma care va fi sfasiata de lupii intrati pe portile larg deschise.
Sa staruim in rugaciune, in post, sa luam cuvant de folos de la Sfintii nostri Parinti, sa nu ne lepadam de Crezul care il rostim in fata lui Dumnezeu! Sa chemam in ajutor pe Maica Domnului nostru Iisus Hristos!
Asa cum spun parintii duhovnici acestea sunt vremuri apocaliptice.
"Vai, celor ce locuiesc pe pământ şi în mare, că s-au pogorât diavolul la voi, având mânie mare, ştiind că puţină vreme are." (Apocalipsa S. Ioan, 12.12)
Doamne ajuta!!!

Alex sau cum vreți voi said...

chiar ca oamenii astia se comporta tare ciudat ... neortodox ...

Anca said...

Sint consternata. Ce se mai poate comenta vazind astfel de lucruri? Uriciunea pustiiri asezata la loc sfint! Au uitat oare preotii nostrii ca nu exista partasie intre Dumnezeu si mamona? Ca Hristos le-a inchis gura diavolilor chiar atunci cind il marturiseau pe El? Ca Dumnezeu a zis pacatosului:'Pentru ce povestesti tu dreptatile Mele?'

Anonymous said...

Ce agresiv vorbeste, exaltat!Fereasca Dumnezeu! :D

CosminP said...

Fara cuvinte...
Oare nu acelasi om care l-a emotionat pe preot pana la lacrimi spunea cu alta ocazie, in alte imprejurari, ca ortodocsii sunt inchinatori la idoli, ca au lepadat cuvintele Sfintei Scripturi, ca asculta mai mult de oameni decat de Dumnezeu, ca Liturghia e doar un spectacol pur formal, ca nu exista harul preotiei, ca Sfintele Taine sunt doar nascociri de-ale ortodocsilor...?