Pages

Thursday, April 30, 2009

APOLOGETICUM: "Lovitura" de teatru pe "scena" Aiudului. Dan Puric in dublu rol: Faust si Mefisto

Problema bisericii ce va fi construita la Aiud capata amploare si confirma atitudinea noastra critica avuta fata de “jucausul” Dan Puric. In dimineata zilei de 27 aprilie 2009, pe neanuntate si intr-un duh miselesc, actorul Dan Puric alaturi de PS Andrei Andreicut si-au pus in aplicare planul sfidator la adresa parintelui Iustin. Astfel a avut loc sfintirea locului unde va va fi amplasata biserica inchinata Sfintilor Marturisitori din temnitele comuniste, eveniment de care parintele Iustin a luat cunostiinta abia dupa savarsirea lui. Amintim ca initiatorul acestei lucrari este parintele Iustin Parvu si era de bun simt ca macar sa fie instiintat, daca evlavie la sfintia sa nu mai au, ca sa i se ceara binecuvantarea. Totul s-a facut pe ascuns, insusi parintele de acolo afland cu doar cateva ore inainte. Problema e mult mai grava, daca reamintim ca si proiectul prezentat de parintele Iustin a fost ignorat, deoarece PS Andrei sufera de o mare sensibilitate fata de d-l Dan Puric si astfel proiectul sau proiectele venite din partea d-lui actor sunt mai preferate. Asta il face pe talentatul nostru figurant sa confunde locul sfant al jertfei marturisitorilor dreptei credinte cu scena teatrului, unde-si permite punerea in practica a ideilor sale patriotice regizate.
Asistam la o deturnare a unei lucrari inceputa cu multi ani in urma, cand nici macar de acel pamant nu se dispunea, dar au fost oameni ce au luptat in acest sens. Ei bine, acum acesti oameni sunt dati la o parte si in plus exista pericolul de a se schimba menirea acelei lucrari, dandui-se rol de centru cultural, centru academic, teatral s.a.m.d…. cine stie ce alte blestematii.
Avand un nume predestinat, actorul-parazit si-a facut nume “hranindu-se” din evlavia ce o are poporul fata de parintele Iustin, iar acum nici nu mai cuteaza sa treaca pe la sfintia sa.
Isi merita toate aceste critici, datorita mojiciei de care da dovada, uneltind cu dusmanii parintelui Iustin, patarea memoriei martirilor acestui neam.
Lasa-te dom’ Puric de edificii ce-si au rolul de loje si nu de altare spre ruga pentru mantuirea acestui neam. Recunoaste-ti infatuarea si prostul gust, plecand smerit capul si lasa pe cei mai indreptatiti sa aduca omagiu acelor martiri. Nu te incapatana pana la a ajunge a infaptui blasfemii !!!
Comentarii la
http://apologeticum.wordpress.com/

4 comments:

Goran said...

Intr-adevar Dan Puric "a furat" oarecum proiectul parintelui Iustin,dar sa nu uitam ca si pantomimul este un marturisitor al credintei!Ideal ar fi ca cei doi sa colaboreze.

Anonymous said...

Victor, multumesc pentru limpezire...
Te ajut si eu cu un link. La pozitia 48 apare regizorul din Bucuresti.

http://aliantarom.com/30Decembrie1.html

Doamne Ajuta!

Anonymous said...

“Cea mai cumplită barbarie a lumii contemporane” (Alexandr Soljeniţîn)
Cutremurați-vă! ca să nu încremenim în ignoranță și într-o nesimțire a sufletului și a conștiinței…

http://chrisalida.wordpress.com/2009/05/01/o-istorie-care-nu-se-inva%C8%9Ba-la-%C8%99coala/

Anonymous said...

Avem un Iuda modern, un Iuda al zilelor noastre.
Nu se putea sa fie un exemplu mai graitor de tradare. Parintele Justin isi va implini destinul mai departe, ramane Batranul frumos, Omul lui Dumnezeu, ramane Duhovnicul Neamului.
As vrea sa fac mai mult, sa ajut cumva, dar ma simt neputincioasa si nu ne ramane decat credinta si rugaciunea.
Unde harul si sfintenia lucreaza, si incercarile si ispitele sunt mari.
Sa ne ajute Dumnezeu sa ne lumineze mintile!
Sa ne traiesti multi ani, Parinte, sa continui sa ne deschizi mintile spre credinta si sufletele sa ni le indrepti spre mantuire!