Pages

Wednesday, February 25, 2009

ZIUA: Sinodul si Senatul framantate de cip. Sfantul Sinod al BOR este asteptat azi cu un Comunicat catre tara pentru apararea credintei si libertatii

NOU APEL al Parintelui Descarca »
Comisia juridica din Senat va invita reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, ai societatii civile preocupate de problema libertatii umane si ai Ministerului de Interne la dezbaterea de saptamana viitoare a proiectului legislativ privind pasapoartele biometrice. Acesta a fost retrimis, ieri, inapoi la Comisie.
Intr-o declaratie pentru ziarul ZIUA, senatorul Iulian Urban, vicepresedintele Comisiei, a confirmat dorinta de a aduce fata in fata toate partile implicate, mai ales ca dezbaterea publica pe Hotararea de Guvern 1566 data de Calin Popescu Tariceanu in decembrie anul trecut a lipsit cu desavarsire.
Sfantul Sinod al BOR a abordat la sedinta de ieri problematica din punct de vedere duhovnicesc pe baza mai multor studii oferite de specialisti in domeniu la cererea Inaltilor Ierarhi, dar si de societatea civila. Atat Asociatiile Laicatului Ortodox (ALO) cat si Actiunea Pentru Educatie si Libertate (APEL) au depus memorii, analize si studii la Sinod, care urmeaza sa elaboreze un comunicat oficial pe aceasta tema. Ieri si azi, crestinii s-au adunat cu mic, cu mare la Patriarhie pentru a se ruga la moastele Sfantului Dimi­trie pentru luminarea Sfantului Sinod. APEL le-a mai solicitat ieri presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului sa initieze dezbateri publice pe acest subiect. "Avand in vedere trecutul totalitarist al Romaniei si invatamintele pe care trebuie sa le tragem din aceasta incercare grea a istoriei tarii noastre, consideram ca o astfel de insemnare electronica a populatiei, dupa modelul aplicat vitelor sau detinutilor din lagarele de concentrare naziste si bolsevice, este sub demnitatea umana si risca sa arunce societatea actuala intr-un nou tip de dictatura", afirma APEL. La finalul zilei, Parintele Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda a transmis un nou Apel catre credinciosi, monahi si ierarhi, in care afirma: "Tacerea noastra inseamna sclavie si ingroparea Ortodoxiei. Oamenii nostri de elita, prin tacerea lor nu fac decat sa construiasca sicriul ortodoxiei pe care i-l pregateste stapanirea acestei lumi. Cat pentru pastorii nostri duhovnicesti, atata le spun: Oare sarea se va strica si nu va mai sara?". "Tacerea in fata acestor pericole este o lepadare a noastra de adevar. Pentru ca ne inrobim si iesim din libertatea Adevarului. Adevarul ne face liberi, nu ne pune cip." spune Parintele Justin Parvu.
Victor RONCEA

4 comments:

Anonymous said...

Sunt mai importante permisele pentru majoritatea romanilor decat pasapoartele. De ce se vorbeste doar de pasapoarte si nu si de permise? Va rog, d-le Roncea sa insistati si despre permise!

Anonymous said...

"Părintele Constantin Stoica a spus că numărul controversat din paşasportul biometric, 666, este prezent în Apocalipsă, însă este un număr ca oricare altul. " "Stoica a subliniat că el, şi colegii lui, vor fi primii care îşi vor face acest tip de paşapoarte. " Sursa:http://www.realitatea.net/sfantul-sinod-solicita-alternativa-la-pasapoartele-biometrice--cum-comentati_466017.html
Cum sună? Mie nu-mi sună bine deloc. Pe de altă parte, cei care comentează pe forumuri(eu ştiu sigur de forumul de la RealitateaTV), arătându-se împotriva paşapoartelor biometrice şi a paşilor ce vor urma sunt ridiculizaţi, dându-li-se peste nas cu "ai mentalitate medievală".
Ce părere ai, Victor?

Skappaluda said...

http://mdzr.blogspot.com/2009/02/nu-l-au-lasat-sa-vorbeasca.html

Anonymous said...

Trebuie sa va continuati demersul, pentru ca Parintele Justin v-a considerat vrednic sa il reprezentati la Bucuresti, sa ii sustineti cuvantul si sa il sprijiniti in efortul sau de a ne lumina si de a ne trezi constiintele.
Nu il lasati pe Parintele Justin sa se simta singur, parasit de apropiati lui, asa cum au facut-o recent altii. Multumita lui Dumnezeu, mai avem oameni ca dvs, ca Danion, oameni care nu se lasa manevrati de interese meschine, doar ca sa caute sa isi vanda cartile si sa castige popularitate si audienta.

Prin atitudinea dvs, ma bucur ca v-ati reconfirmat pozitia.

Ma cutremur cand ma gandesc ca am copilarit in zona Neamtului, am fost fara sa stiu de atatea ori la un sfant, si nu am apreciat decat mult prea tarziu greutatea cuvintelor sale. Dar, se pare ca vremea dezvaluie rostul fiecaruia pe acest pamant si ne descopera menirea ce o avem de indeplinit.
Avem atatea dovezi ca Petru Voda e un loc sfant, binecuvantat de Maica Domnului cu un parinte prin care vorbeste Duhul Sfant, o icoana frumoasa, facatoare de minuni, izvoratoare de mir si lumea continua sa se indoiasca, sa arunce cu noroi si in ultimele urme de sfintenie si isi dau seama de greselile facute de abia cand e prea tarziu.
Este pacat ca ortocsii sunt dezbinati, invrajbiti, si ca mai-marii bisericii ignora avertismentele date de singura autoritate reala duhovniceasca din Romania. Daca ajungem sa ne indoim si de spusele unui sfant, unui martir, atunci in ce sa mai credem?
Daca pana si parintele Justin ajunge sa fie contestat si lovit, atunci de ce sa ne mai mire ca avem parte de soarta pe care o avem?

As vrea sa fac o rectficare la transcriptul emisiunii Nasul. Numele corect nu e Alicia Crowley, ci Aleister Crowley, cel care a initiat cultul satanic si a influentat muzica formatiei Beatles.