Tuesday, February 24, 2009

CIPUL la SFANTUL SINOD. Parintele Arsenie Papacioc contra fiarei si cipurilor biometrice: NU acceptati sub nici un chip!Cu doar trei zile inainte de sedinta Sfantului Sinod din 25-26 Februarie 2009, la care se va discuta si despre situatia introducerii in Romania a actelor cu cip biometric, fara consultarea Bisericii si a poporului majoritar ortodox, unul dintre cei mai aprigi luptatori anticomunisti si mari Duhovnici ai Ortodoxiei Romane, Parintele Arsenie Papacioc, se pronunta categoric impotriva insemnarii electronice. "Nu trebuie acceptat cu nici un chip", afirma Parintele Arsenie exprimandu-si si solidaritatea cu Parintele Justin Parvu si Chemarea sa la mucenicie avertizand totodata asupra strategiilor care trebuie adoptate impotriva fiarei. Sfintia Sa Arsenie Papacioc mai spune ca simte ca tara noastra "va avea un mare rol in istoria pamantului asta" chiar daca a venit un moment de "mare primejdie". Sau poate tocmai de aceea. Parintele Arsenie mai cere sa nu ne mai pierdem vremea cu vorbele si incheie: "La lupta, muncitori!"

“Spun cu indrazneala ca tara romaneasca simt ca va avea un mare rol in istoria pamantului astuia. Pentru ca nu e pe o pozitie de avangarda, ci de avanpost. (…).- Si, parinte, cum ne indemnati sa luptam acum impotriva insemnarii acesteia electronice cu cipuri? - Asta-i o mare primejdie, draga. Si nu credeam sa inceapa asa de curand. Fara discutie, nu trebuie acceptat cu niciun chip!
Acuma… lucreaza si ei sistematic, de-asta m-a ingrijorat pe mine pozitia parintelui Justin, ca le-am dat ocazie… Eu observ ce reactie s-a facut in urma: schimba pozitie, schimba tactica, schimba… C-am vazut ca, uite, pe toate partile, numai asta discuta si numai asta ma-ntreaba lumea. “Ce facem cu astea?“. “Le-am spus: domnule, eu nu accept! Atata pot sa va spun!“. (…) Sigur, ei vor sa ne familiarizam cu 666, asta vor. Sa ni-l bage in piele, ori in identitatile noastre… O mare primejdie.(…) Eu nu numai pe Stat il invinuiesc. Pentru ca… mi-a scris parintele Justin cateva randuri, mi-a scris dupa ce-a facut “chestia” asta. Eu n-am fost de parere sa se faca. Avem dreptate, dar la lupta fara strategie e o mare greseala. Mai ales ca acuma nu lupti cu un ins, lupti cu o fiara propovaduita deja. Si trebuie sa fii organizat. S-a inteles ca eu sunt impotriva a ceea ce a spus Justin. NU!
Dar nu trebuia sa dea batalia prea devreme, ci organizat.(…)- Intrebati care-i timpul: timpul e intotdeauna! Dar, cand se iveste o fiara care vrea sa te inghita… Cum spune si Antonie cel Mare: pacatul de care sa te feresti mai intai este cel care e mai langa tine. (…) Este chestie de institutie. (…) Mi-a placut pozitia lui Anania. (…) E o institutie, un Sinod Mitropolitan are autoritate. Si el a fost aici, si episcopul. Si le spuneam: “Domnule, ruginiti asa cum sunteti, in Sinod acolo, dar sunteti o forta”. (…) Ei [vrajmasii] n-au putere de discernamant s-analizeze fortele fiecaruia dintre noi, ca un Dumnezeu, dar ne aparam pe anumite pozitii strategice, in momente din acestea istorice. Insa… sa nu mai tot discutam mereu: La lupta, muncitori!"

Transcriere: www.razbointrucuvant.ro

1 comment:

Apologeticum said...

Multumim, fratilor pentru sfatul impartasit noua de la batranul nostru :)