Monday, February 23, 2009

ANTI-CIP. Un europarlamentar impotriva cipurilor biometrice: Giulietto Chiesa, fost jurnalist

Declaraţia unui europarlamentar cu privire la introducerea identificatorilor biometrici în pasapoartele cetatenilor U.E.

In timpul sesiunii plenare a Parlamentului European s-a aprobat propunerea Comisiei Europene cu privire la introducerea identificatorilor biometrici in pasapoartele cetatenilor U.E.

“Sunt profund preocupat cu privire la riscurile enorme ca bancile de date care vor centraliza aceste date si vor detine aceste informatii, vor ridica serioase semne de intrebare cu privire la siguranta vietii private. De fapt, nu avem nici un fel de certitudine ca aceste date personale vor fi folosite doar pentru o finalitate compatibila scopului pentru care au fost luate. Pe de alta parte, biometria nu mareste siguranta pentru ca nu face raportare la o persoana, la o identitate reala, ci la o identitate “pe hartie”.
In fine, nu exista inca date certe asupra necesitatii functionalitatii, eficacitatii si asupra probabilelor efecte nedorite, urmare a introducerii identificatorilor biometrici in documentele de identitate.
Comisia nu ne-a pus la dispozitie nici costurile (1) ridicate pentru implementarea acestei proceduri.
Este, asadar, vorba despre masuri care restrang, de fapt, libertatile individuale fara a ne da nici macar o certitudine ca ar fi eficace si functionale in lupta impotriva terorismului international”.

Giulietto Chiesa, europarlamentar (Bruxelles, 2 decembrie 2004)
(1) Peste 1 miliard de euro

2 comments:

gabi said...

scumpule,nu-l mai cita pe acest giulietto chiesa,e un comunist,iar noi nu suntem asa ceva("jos comunismul si nomenclatura lui,traiasca viitorul neamului"!).Asa ceva nu lipseste nici de la noi,nu?!?Deci NU IL VREM !Cat despre rest,adica despre tot ce faci pentru PATRIA ta si a NOASTRA,pentru noi,romanii de pretutindeni,iti multumesc din inima! DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE!Apara,miluieste,mantuieste,lumineaza si binecuvinteaza DOAMNE,pe poporul TAU !

Anonymous said...

E bine ca cineva a vorbit despre asta...indiferent cum e si cine e! Haide sa ne trezim cu toti si sa luam masuti! Veniti pe 6 martie si 7 martie orele 12.30 la protest, sa aratam tuturor ca avem demnitate! Ca nu suntem vite!

Ca suntem liberi si ne respectam pe noi si copii nostrii!