Pages

Monday, February 23, 2009

ANTI-ROMANIA. Violatorii, Pastorul şi „Ardelenii“

de George Roncea

Săptămâna trecută, chiar de Valentine’s Day, doi tineri adolescenţi italieni, un băiat şi o fată, au trăit coşmarul vieţii lor. Au avut ocazia să afle ce înseamnă violenţa şi brutalitatea unor fiare maghiare. Cei doi au fost agresaţi în Roma, în cartierul Appio Latino, după care au fost duşi cu forţa pe un teren viran din Parcul Caffarella. Aici, tânăra de 14 ani a fost violată, iar prietenul acesteia, de 16 ani, a fost călcat în picioare şi apoi legat, după care cei doi tineri au mai fost şi jefuiţi de către doi conaţionali de-ai lui Lazslo Tokes, preşedintele de onoare al UDMR şi conducător din umbră al Partidului Civic Maghiar.
Brutele, violatorii de la Roma, se numesc Isztojka Loyos şi Karol Racz şi sunt maghiaro-ţigani de origine, aşa cum era şi Romulus Mailat - primul „român“ care a făcut vâlvă în Italia. Şi cei care l-au asasinat pe Marian Cozma la Veszprem fac parte din acelaşi neam.
În Ardeal, există peste 200.000 de ţigani care, la recensăminte se declarau „maghiari“ şi care sunt votanţi-cheie pentru UDMR deoarece, fără voturile lor, nu ar mai avea loc în Parlament mogulii partidului etnic. Cei doi violatori unguri sunt ardeleni din judeţul Braşov, din satul Jasz, unde, la ultimul recensământ, cea mai mare parte a ţiganilor s-au declarat „maghiari“.
În aceeaşi zi în care tinerii adolescenţi italieni cădeau pradă satrapilor maghiari, europarlamentarii UDMR Sogor Csaba şi Iuliu Winkler au înaintat Preşedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering o Petiţie adoptată la adunarea de la Sfântu Gheorghe din 8 februarie 2009, care conţine cele mai dure şi grave acuzaţii auzite vreodată la Bruxelles împotriva României.
Laszlo Tokes, candidat pe primul loc pe lista comună UDMR-PCM pentru alegerile europarlamentare din 10 iunie, accentuînd punctele de vedere UDMR conţinute în Petiţie, a afirmat public că maghiarii sunt supuşi unui „genocid paşnic“. Pastorul a reclamat, anul trecut, pe adresa preşedinţiei, lipsa „reprezentărilor adecvate“ la adresa maghiarilor din România, cerându-i oficial preşedintelui României angajarea la Cotroceni a Smarandei Enache, vicepreşedinte PNL şi fostă activistă PCR. Tokes cerea pentru Smaranda un fel de post de comisar însărcinat cu sporirea privilegiilor minorităţii maghiare. Pentru cine nu îşi mai aduce aminte de martie 1990 şi de românul Cofariu, căsăpit de unguri la Târgu Mureş, trebuie să readucem în memorie faptul că Smarandei Enache i se datorează prezentarea acestuia ca maghiar, în presa străină, dezinformare reluată la nivel mondial.
S-a imprimat, astfel, în conştiinţa publică de atunci, ca şi de acum, imaginea „bestialilor români, care au produs victime între maghiari (sau italieni)“. Faptul că ulterior s-a dovedit că victima a fost românul Cofariu nu s-a mai aflat, aşa după cum, astăzi, nu s-a aflat şi comentat nici măcar în presa română faptul că actualii criminali sunt (şi) de origine maghiară.
Dezinformarea tip „Smaranda Enache“ a funcţionat şi acum, după 20 de ani de la evenimentele din martie 1990. Agresorii violatori de la Roma - Isztojka Loyos şi Karol Racz, au fost desemnaţi drept români, deşi se vedea foarte bine după nume că sunt unguri. Calificarea lor drept ţigani este superfluă câtă vreme nimeni nu a putut produce un „ţiganometru“ care să identifice nivelul de sânge ţigănesc din sânge. Pretutindeni în lume oamenii îşi definesc naţionalitatea în raport cu limba. Numele celor două bestii de la Roma sunt nume de botez şi de familie maghiare, cei doi sunt unguri înainte de toate. Unguri ca şi Tokes, unguri ca şi Marko Bela, unguri ca şi fiul Smarandei Enache, care poartă nume ungu-resc.
Întrebarea care se pune acum, este dacă există vreo legătură între tactica hoţului care strigă „prindeţi hoţii“, folosită de Tokes şi UDMR - acuzaţiile de genocid aduse României, punerea la zid a românilor în Italia şi în Europa şi implicarea unor conaţionali de-ai pastorului Tokes, criminali şi violatori de teapa lui Mailat, Isztojka Loyos şi Karol Racz în înfierbântarea campaniei antiromâneşti la nivel european?
În termeni tehnici, ce ni se aplică acum este un stigmat creat prin stereotipie dar şi cu mijloace specifice războiului imagologic, una din „specialităţile“ celebrului teoretician italian Roger Muchielli...
http://www.curentulro/

Comentarii (1)
Tehnica "tapului ispasitor"

One of famous study of Muchielli -“Psychology of the Publicity and Propaganda” - describe how to use modern technology to condition the masses.
"You have to create the right awareness with the people you want to mobilize, based on a feeling of indignation, indignation towards an enemy, an enemy which is taken as a scapegoat by using various techniques in order to create this feeling of indignation, and also hatred against this enemy". etc
romanii/tiganii unguri cu buletin romanesc, folosesc transformarii Romaniei si romanilor in "scapegoat".
intrebarea este, cui prodest?
Italiei, politicienilor de stanga sau de dreapta din Italia, Europei satula de propriile principii, dupa ce le-a impus, prin sanctiuni (vezi Hadareni) Romaniei?
Cine poate da un raspuns si cine poate aborda metodologic noile cadre ale "razboiului imagologic"?
Mai ales care sunt radacinile acestei operatiuni, deoarece stigmatizarea romanilor are deja o istorie "europeana" - ne amintim istoriile cu copii din orfelinate, cu asa zisa persecutie a minoritarilor - unguri si tigani, cu povestile invaziei tiganilor in Germania, Irlanda, Marea Britanie.
Cine a promovat suprapunerea romi - romani, Romania - Rromanes?
De ce cu ani in urma Jirinovski, cunoscut pentru calitatea sa de purtator de cuvant a liniei vechiului KGB, a definit public teoria care devine azi axioma la nivel european: romanii = tigani.
A dat acesta in urma cu zece ani un fel de semnal, a transmis un mesaj Romaniei, din partea Moscovei, pentru a ne atentiona ce ne asteapta si pentru a obtine din partea Romaniei o anumita reactie?
De ce nu face nimeni o analiza serioasa asupra mecanismelor si istoricului acestei stereotipii, sau stigme cum zice autorul articolului.
A da milioane de dolari pentru imbunatatirea imaginii Romaniei in Italie - program ridicol al MAE, de anul trecut, (intrati pe site-ul lor, razi de mori, cica a crescut cu 18 la suta nivelul de apreciere pozitiva a romanilor in Italia, ca urmare a cheltuirii a vreo sase milioane de dolari, dati unei agentii de PR, prietena a liberalilor) este echivalent cu a arunca un pahar cu apa peste un incendiu.
De ce nu se cauta sursele situatiei de acum si de ce nu se definesc mijloace reale de contracarare a agresiunii la nivel imagologic, daca avem de-a face cu asa ceva?
Scris de Muchielli junior

1 comment:

Anonymous said...

cum, nu stiti, ca Petre Roman a ordonat ca sa se foloseasca rrom in loc de tigan?

Iar intamplarile recente se inscriu in scenariul de criza pt a crea insecuritate, oamenii sa renunte la libertatile lor pentru o securitate de turma, si in felul acesta sa treaca legislatia de restrangere a libertatilor individuale. Si animalele salbatice cand au renuntat la libertatea lor pentru a fi conduse de un cioban, au renuntat la libertatea lor individuala, iar ciobanul le taie cum vrea el si le mana unde vrea el. Statul modern, nefiind un cioban adevarat, care sa-si dea viata pentru oile sale, le lasa sa moara sau sa fie atacate de lupi.