Pages

Thursday, June 26, 2008

ULTIMA ORA: IPS Teofan anunta ca Mitropolia Moldovei va sprijini cresterea copilului fetitei de 11 ani

Inca de ieri, dupa cum transmitea BBC, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei Teofan s-a declarat impotriva avortului. Într-o predica tinuta la serviciul religios de la Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava le-a cerut credinciosilor "sa se fereasca de acest pacat". Reporter: În fata a mii de credinciosi care au participat la liturghie, mitropolitul Moldovei si Bucovinei Teofan a subliniat ca din totdeauna copiii reprezinta un dar al lui Dumnezeu, iar pentru familiile care nu aveau copii "situatia era ca un blestem". În acest context, Înaltul ierarh le-a cerut credinciosilor sa se fereasca cat pot de ceea ce el a numit "pacatul uciderii de prunci". În opinia mitropolitului, cei care indeamna la avort lupta impotriva lui Dumnezeu. Un punct de vedere mai nuantat asupra avortului a avut saptamana aceasta purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica. Facand referire la situatia fetei de 11 ani din judetul Neamt care a ramas insarcinata dupa ce a fost violata, preotul a spus ca, desi biserica se opune avortului, in acest caz se recomanda ca familia sa ia o decizie dupa ce i se aduc la cunostinta toate implicatiile morale...

COMUNICAT DE PRESĂ

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, fidelă principiilor credinţei creştine de susţinere şi de protejare a vieţii umane, a acordat şi va acorda tot sprijinul necesar, spiritual şi material, fetiţei de 11 ani din judeţul Neamţ care a rămas însărcinată.
Încă din momentul în care această minoră a fost internată la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, cazul a fost în atenţia Bisericii. Mai întâi, preotul de caritate din această instituţie a acordat consiliere spirituală atât fetiţei, cât şi familiei acesteia. După întoarcerea acasă, cazul a fost preluat de Protopopiatul Roznov, respectiv de parohia Piatra Şoimului 2, din care face parte familia fetiţei. Prin aceste instituţii ale sale, conducerea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a transmis familiei că, dacă nu va decide întreruperea sarcinii, va acoperi integral toate cheltuielile materiale implicate de naşterea copilului. După naşterea copilului, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va susţine financiar cheltuielile aferente creşterii acestuia de către familie. În caz că familia nu doreşte păstrarea copilului, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei va asigura preluarea acestuia de către o instituţie abilitată în acest sens, urmând a acoperi toate cheltuielile materiale şi a se îngriji pentru asigurarea unei educaţii corespunzătoare. Totodată, în cazul în care familia va renunţa la trimiterea minorei în Anglia, pentru întrerupere de sarcină, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei se oferă să acopere toate cheltuielile făcute deja în vederea deplasării în străinătate.

BIROUL DE PRESĂ AL MITROPOLIEI MOLDOVEI ŞI BUCOVINEI

No comments: