Pages

Sunday, June 22, 2008

Parerea lui Platon. Mircea Platon.

Ce se intampla cu noi
de Mircea PLATON
Rezultatul alegerilor locale din Romania a zgribulit randurile "dreptei" romanesti. Ideologi de toate calibrele, de la Mircea Mihaies la Sever Voinescu, s-au impleticit spre coltul rezervat lor in paginile ziarelor pentru a denunta, spectral sau razbubuitor, noua victorie a lui Ion Iliescu. Diabolicul, Diabolicul, tenebrosul, giganticul papusar, "elefantul alb" Ion Iliescu a castigat din nou. Stanga domina Romania, ne anunta dreapta.
Din punctul meu de vedere, e adevarat, stanga domina Romania, dar nu din cauza lui Ion Iliescu, ci din cauza unei drepte - sa o numim "neoconservatoare" sau "civic-liberala" - care a trait, vreme de doua decenii, in fericita simbioza cu Ion Iliescu. Daca Ion Iliescu nu ar fi existat, dreapta civica romaneasca ar fi trebuit sa-l inventeze. Cand spun "dreapta" nu ma refer la dreapta politica, inexistenta atata vreme cat e reprezentata de partide de centru-stanga si de tehnocrati cu pedigree iliescian. Cand spun "dreapta" ma refer la coteriile debordand de puritate morala ale "dreptei" intelectuale.
Continuarea aici Ce se intampla cu noi

(Nota mea: "Dreapta" de care vorbeste Mircea, chiar pusa intre ghilimele, e o "dreapta" nasita de aceeasi tovarasi care au creat si protejat si stanga, si "anticomunistii" de fatada si disidentii lui peste prajit...)

No comments: