Pages

Sunday, June 22, 2008

UE - Pericolul unei a doua URSS

Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile, spunea Stalin, conducatorul URSS. Seful UE, Jose Manuel Durao Barroso, care si eI a cochetat in tinerete cu ideologia comunista, pare sa fie astazi gelos pe puterile lui Iosif Visaroniovici Djugajvili Stalin, cand e vorba de votul Irlandei.
"NU inseamna NU!", spun irlandezii, cetateni europeni egali in drepturi cu orice alti cetateni ai UE. Cu toate acestea, "ingaduitoare" cu ei, Comisia Europeana le spune sa se mai (ras)gandesca.
Cunoscutul scriitor anticomunist Vladimir Bukovski, un vizionar in multe privinte - de exemplu, el a previzionat ca migratiile tiganilor vor distruge principiile UE mai repede decat se crede - a prezentat deja proiectia statului supranational european care incearca sa preia rolul fostei URSS, intr-un eseu remarcabil. "Scopul modestei mele lucrari - scrie Bukovski, neimpacatul luptator cu sistemele comuniste mascate sub diverse forme - este de a arata cum sub actiunea acestor forte, o Piata comuna de state libere si suverane s-a transformat incetul cu incetul in schita unei noi URSS, una diferita de cea veche, mai soft si in perfecta adecvare cu ideile dominante ale epocii noastre, pe care le deturneaza in vederea construirii unui sistem final, la fel de patogen si liberticid, precum si modelul ei". Socialistii UE, "cu fata umana", se folosesc astazi, spre deosebire de marxisti, de forme mai sofisticate de dominare. Daca teroristii marxist-leninisti "trageau cu mitraliera in obrazul lui Hristos", in numele proletariatului revolutionar si al egalitatii maselor, in prezent, afirma Bukovski, notiunile acestea au fost inlocuite cu egalitatea in drepturi si conceptul "minoritatilor oprimate", mai ales a celor sexuale, folosite ca instrumente de tortura asupra statelor conservatoare.
Continuarea la
La ce te obliga "Noua" UE: Avorturi, eutansie, homosexualitate

No comments: