Pages

Sunday, June 15, 2008

Eroii trebuie omagiati: sa mergem cu flori la ei!

Tocmai cand planuisem o actiune-fulger de botezare in masa a sacosei Louis Vuitton cu oua, reprezentantii companiei au dat-o jos. Nu-i nimic, ramane sa ne transferam protestul la Ministerul Culturii, unde un functionar public cu grave probleme de conduita, pe numele lui Stefan Damian, a dat avizul pentru blasfemie iar acum face pe mortu-n papusoi. Unde sta acoperit de insusi ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, care uita ca trebuie sa semneze o demitere si se preface ca n-are nici o responsabilitate in acest caz. Ei bine, are! Si ii voi demonstra. Peste 30 de artisti, academicieni, scriitori si jurnalisti, la care s-a adaugat si generalul veteran de razboi Teodor Halic, Preşedintele Asociaţiei Cavalerilor Ordinului Mihai Viteazul, cer, în numele lor si al tuturor Cavalerilor în viaţă sa fie demis responsabilul de aceasta profanare. Cine vrea Iorgulescu sa fie: el sau Damian?!
Zilele acestea s-au alaturat protestului nostru profesori si zeci de studenti ai Facultatii de Pompieri din cadrul Academiei "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti si ai Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, dintre care ii citez aici pe urmatorii: Adrian Ristea, Alexandru Apostol, Alexandru Zainea, Andrei Iancu, Artur Vladimir Sedei, Bogdan Nutiu, Calin Tarau, Catalin Negutu, Alexandru Cernea, Cosmin Craciu, Cristian Rotaru, Daniel Movileanu, Emil Stoia, Florin Lucaci, Marian Ruscan, Marius Parvuletu, Mircea Marinescu, Silviu Codescu, Silviu Picu, Valentin Oprea, Catalin Adelin Pacala, Ovidiana Bulumac, Florina Bulzan, Cristina Moraru, Gabriel Sapunaru, Cristina Moraru, Veronica Dumitrascu si Dragos Moldovan.
Haideti sa-i cinstim saptamana aceasta pe eroii pompieri cu flori, pentru ca de Ziua lor, de Inaltare, n-am avut voie. Pompierii si Oficiul National pentru Cultul Eroilor nu au fost lasati de... Ministerul Culturii si Cultelor...
Va voi anunta aici cand sa mergem si va astept pe toti! Multumiri si Doamne, ajuta!

Au scris despre profanare:
Marius Tita, in Bursa - Despre eroi şi geamantane
George Damian, in ZIUA - Decerebrarea Romaniei

No comments: