Pages

Tuesday, June 3, 2008

Adio, felcere Oprescu!

"Doctorul" Sorin Oprescu nu poate fi nici doctor, nici primar. "Medicul personal" al lui Ion Iliescu nu mai poate opera, nici fizic, nici mental. Iar Juramantul lui Hipocrat ii e la fel de strain ca adevarul. De data asta si-a sapat singur groapa, cu propriul bisturiu: in 13-15 iunie 1990, pseudo-doctorul Oprescu a fost partas, complice si instigator la violentele si abuzurile comise de minerii si "fortele de ordine" ale FSN, inclusiv asupra ranitilor insangerati adusi in Spitalul Municipal. Dovada exista si il va aduce, in curand, la Parchet.
Cu toate acestea, tupeul ii e fantastic. Tipic activistilor bolsevici. Dupa ce trec cu tancul peste tine, te acuza ca le-ai murdarit senilele, cu sange. Probabil se mosteneste. Tatal sau, generalul DSS Mircea Oprescu, "superbaiat in tara baietilor", dupa descrierea fiului, nu a fost orice fel de securist. Acum sta, cum altfel?, intr-o vila rechizitionata de sovietici din Primaverii, cartierul burgheziei rosii al nomenklaturistilor de ieri si azi. Asta desi "juniorul", din acest punct de vedere, e mai tare ca Nastase: el si-ar putea spune linistit Oprescu - sase case!
Matrioska lui Iliescu - poate cel mai mai nefast agent de influenta al fostei URSS in spatiul romanesc - e doar o jucarie. O jucarie stricata. Priviti-l cu atentie: in ultimele zile fata i s-a schimonosit, smochinit, stafidit de atata ura si minciuna. Degeaba incearca insa tartorul bolsevic sa o puna de un nou Referendum anti-Basescu prin instalarea felcerului Oprescu la Primarie. Bucurestenii nu uita nici ziua de 22 decembrie 1989, cand a inceput masacrul asupra civililor - mai putin a celor de la balconul CC al PCR - nici zilele negre ale Romaniei post-comuniste: 13-15 iunie 1990.
Cineva a facut ca turul doi al alegerilor pentru Capitala Romaniei sa pice chiar in ziua maximala a macelului minerilor: cand Iliescu-KGB le-a multumit ortacilor pentru "solidaritatea aratata la chemarea noastra" si "spiritul civic" demonstrat contra "elementelor de-a dreptul fasciste" din Piata Universitatii.
Felcerul Oprescu, atunci aciuat la Spitalul Municipal, nu a stat deoparte. El s-a sacrificat pentru cauza partidului si a statului FSN, desi azi sustine ca era "atat de pasiv din punct de vedere politic". Pasiv, pasiv, dar activ pentru denuntarea "legionarilor", a victimelor mineriadei. Care astazi, la 18 ani de cand dosarele tot zac prin toaletele de la Parchetul Militar, ies si vorbesc.
Dar ce zice Oprescu, in primul rand? Un citat mai putin observat, dintr-un interviu de la inceputul campaniei, acordat Evenimentului Zilei: "Am ingrijit minerii molestati la Spitalul Universitar si pe cuvantul meu ca nu-mi amintesc nici un fel de lucru... Eram atat de pasiv din punct de vedere politic". Alta declaratie, spre spalarea primei: "Am in staful meu de campanie oameni care au fost batuti de mineri, umiliti sau inspaimantati de catre acestia si am sustinatori victime ale mineriadelor". Tare!
Dar ce zic "susTInAtorii" lui Oprescu, din Asociatia Victimelor Mineriadelor, in Plangerea Penala inaintata ieri Parchetului General: "Sorin Oprescu este primul medic din Romania care declara ca in iunie 1990 minerii ar fi fost cei molestati si batuti! Cine i-a batut pe minerii pe care pretinde dr. Oprescu ca i-a ingrijit? Bucurestenii, studentii, intelectualii barbosi?". Si continua: "Exista martori oculari care afirma ca dr. Sorin Oprescu este unul dintre medicii care si-au tradat juramantul". Unul dintre acestia, chiar presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadei, Viorel Ene, ranit si apoi ascuns de membrii familiei sale intr-o rezerva de la Municipal, afirma ca "doctorul" Oprescu "se numara printre aceia care dirijau fortele politienesti catre ranitii si victimele minerilor aflati in stare grava". Tot la Municipal au fost adusi si alti doi bucuresteni mai mult decat molestati, de care "doctorul" Oprescu - preocupat probabil cu tratarea minerilor de febra musculara la mana dreapta si posibile fracturi ale pumnilor - a uitat. Mihaita Lepadatu si Nicolae Suciu au ajuns la morga Spitalului Municipal, ucisi prin impuscare de catre militarii care au primit ordin sa traga in plin asupra bucurestenilor de la Ion Iliescu, sustinatorul lui Sorin Oprescu, despre care acesta afirma: "Il respect ca om, ca conducator de tara, ca simbol".
Simbolul distrugerii Romaniei nu trebuie sa bantuie si in Primaria Capitalei.

No comments: