Pages

Friday, April 10, 2009

TRAIANE, Basescule, nu esti barbat! Nici patriot! Esti un las! - Ti-o zice Cartarescu, supermenul lui Liiceanu, Tismaneanu si Patapievici

Mircea Cărtărescu: "Dacă nu strigăm acum, odată cu zecile de mii de tineri din Chişinău, că Moldova e românească, vom pierde această ţară nefericită, îi vom condamna pe aceşti oameni tineri la disperare perpetuă."
Comentariul meu: Boule, Moldova e o denumire a unei provinicii mai mari; in nici un caz o tara!
Mircea Cărtărescu: "UE şi USA nu vor să supere Rusia".
Comentariul meu: Boule, corect e SUA, daca traiesti in Romania!
Mircea Cărtărescu: "În fosta Iugoslavie s-a întâmplat ceva, de asemenea se întâmplă lucruri în Iran sau în Afganistan. În Coreea de Nord e însă linişte şi pace".
Comentariul meu: Boule, in afara de crime contra umanitatii si de interetinerea afacerilor drogurilor, ce s-a intamplat in Iugoslavia si Afganistan? Ce legatura are Iranul?
Mircea Cărtărescu: "...laşitatea românească ne priveşte pe noi toţi. Nu avem până acum, de aproape o săptămână de când e revoluţie la Chişinău, nicio reacţie oficială a autorităţilor române."
Comentariul meu: Boule, au fost vreo 10 reactii oficiale, venite din partea Ministerului de Externe, chiar de dinainte de diversiunea de-i ziceti voi, boii de "intelectuali", "revolutie".
Mircea Cărtărescu: "Nici dacă l-am avea mai departe preşedinte pe Iliescu nu s-ar fi lăsat o tăcere mai sinistră. Traian Băsescu ar fi trebuit să reacţioneze de mult, el care are între obiectivele principale în politica externă unificarea cu Moldova, el care a condamnat comunismul, el care e un temperamental şi, vreau să cred, un patriot."
Comentariul meu: Domnu' presedinte, sunteti mai prejos decat Iliescu-KGB, sunteti un sinistru, ati condamnat comunismul degeaba, si nici nu sunteti un patriot, degeaba va laudati! Asta e intelectualul dvs de companie?!
Mircea Cărtărescu: "Dar să ne amestecăm o data naibii, să arătăm o dată că îi vrem pe moldoveni! Avem în fine o oportunitate cât roata carului – poate următoarea va veni după cincizeci de ani".
Comentariul meu: Boule, a-i face pe basarabeni "moldoveni" inseamna a cadea de acord cu teoria moldovenismului, promovata de Stalin si de, a, uitasem: Grupul pentru Dialog Social in frunte cu Renate Weber de la Soros si PNL!
Mircea Cărtărescu: "Aştept de la autorităţile române şi de la fiecare dintre noi să ieşim din laşitatea asta josnică şi să arătăm că ne pasă."
Comentariul meu: Basescule, josnicule, lasul care esti! Invata aici ce-nseamna curaj: Curaj.bleah.
Sursa: "Senatul" EvZ: Să ieşim din laşitate! (Ceea ce spune si Antena3 in frunte cu Badinovici)

In Cotidianul: "Intelectualii români muşcă din Voronin"
Comentariul meu: Cam din ce zona musca?
Tot Mircea Cartarescu, intelectualul de serviciu: "Statul român ar fi trebuit să fie, fără nici un fel de echivoc, de partea revoluţionarilor şi să le acorde tot sprijinul, fără să se ascundă după pretexte ca neamestecul în treburile interne ale altei ţări. Este un gest de laşitate politică."
Comentariul meu: Ai auzit, bai Statule? Drepti, ca vorbeste Cartarescu!
Mircea Cartarescu: "Am să particip la mitinguri de protest. Nu are importanţă dacă sunt sau nu eficiente. Nu vreau să unific România cu Republica Moldova dacă ies în stradă, e vorba de a-ţi susţine public un punct de vedere."
Comentariul meu: Intr-o zi cam pe la pranz? Ca pana acum au vost deja vrea 10 mitinguri...
Nicolae Manolescu, patronul: „Deocamdată, acolo e revoluţie în toată puterea cuvântului. Au intrat în Parlament, sunt morţi, răniţi, zece mii de oameni erau la statuia lui Ştefan cel Mare, neaşteptată izbucnire a fost."
Comentariul meu: Extrasul din inteligenta lui Manolescu apare astazi, cand se stie ca nu a fost nici un mort iar zecile de mii de oameni au fost in urma cu trei zile!
Vladimir Tismăneanu: ,,E vorba de o revoluţie spontantă menită să erodeze fundamentele unui sistem de tip bolşevic."
Comentariul meu: Zau, "revolutie spontana"? Baiete, ai proprietatea cuvintelor?
Andrei Oişteanu: „În primul rând, s-au pripit cei care au numit revoluţie, fie ea şi portocalie, ceea ce se întâmplă în Chişinău şi în alte oraşe din Republica Moldova. Pentru revoluţie trebuie un program ideologic şi câţiva lideri declaraţi şi recunoscuţi, or, în acest caz nu avem de nici unele. Singurul program e «Jos comunismul!», care e un bun început, dar insuficient."
Comentariul meu: I-auzi, Tismanene, ce lectie iti da tovarasul tau, nepotul lui Leonte Rautu! Nu e "revolutie", ca nu e... FSN! Iar «Jos comunismul!» nu ajunge; ne mai trebuie si un GDS! Corect!
Ion Caramitru: "Prima dată să vedem câte firme din România (fabrici şi uzine, ziare, televiziuni, edituri, galerii, teatre, platforme digitale) sunt active în Moldova şi ce cifre de afaceri au. Să vedem câte programe culturale, educaţionale şi ştiinţifice s-au făcut cu fonduri româneşti la iniţiativa noastră sau la cererea lor aici şi acolo, câte comisii mixte există şi cu ce se ocupă ele. Să numărăm câte cărţi şi câte computere noi am trimis noi în Moldova. Să vedem câţi economişti, analişti politici, oameni de stat, actori, creatori de modă, fotbalişti, artişti, ecologişti, trend setteri, brand manageri, activişti sau bancheri au făcut, au contribuit sau au participat la vreun proiect în Moldova.
Să vedem câţi dintre ei sunt patrioţi sau noua dreaptă, second hand, expiraţi, tribuni electrocutaţi, poeţi leşinaţi, peisagişti rataţi, mătuşile cuiva, şoferii altcuiva. Să vedem care este marea politică românească în Moldova, cine a gândit-o, cine o coordonează, ce buget are şi cum s-a desfăşurat ea, an de an, de la podul de flori la expulzarea poeţilor de limbă română din România. Să vedem ce companie zboară la Chişinău. Să vedem câte trenuri sunt pe zi încolo şi câte încoace. Să vedem cât costă un bilet. Să vedem cât costă o viză. Să vedem cât este diurna dacă mergi oficial ca român în Moldova. După aia mai vorbim.Altfel dăm numai din gură aşezaţi comod în faţa şemineului electric de lângă plasma lipită peste gresia de import.
După ce ne-am lămurit ce n-am făcut timp de 20 de ani poate ne lămurim ce putem face de acum încolo măcar în următoarea lună. Mai ales când nu va mai fi rating. Poate trebuie să le dăm în regim de urgenţă cetăţenie română tuturor manifestanţilor, să-i protejăm de propriul lor preşedinte. Poate trebuie să le dăm azil politic. Poate trebuie să avem o ofensivă diplomatică de la New York la Londra, chiar şi în Beijing. Poate trebuie să înghiţim în sec, să stăm calmi şi să vedem ce este structural de făcut de acum în colo. Ce am început să ducem la bun sfârşit. Metodic, neclintit, nemţeşte…"
Comentariul meu: N-am ce face. Jos palaria pentru Caramitru! Poate o conta ca e machedon?!

5 comments:

Anonymous said...

Felicitari, domnule Victor Roncea! Acest ins sinistru numit Cartarescu nu are habar de istorie si mai rau de atat nici nu stie macar sa se exprime fluent si decent in propria limba, limba romana! Cititi si cruciti-va: "Dar să ne amestecăm o data naibii, să arătăm o dată că îi vrem pe moldoveni!". Hmmm... Mai bine lasati-ne, domnule Cartarescu Mircea... Si ca veni vorba, domnule Cartarescu, sunteti si mincinos nu numai plagiator dovedit... Nu v-am zarit deloc "minunatul chip" la manifestarile de solidaritate cu fratii nostri de limba si de sange... suntem satui de demagogi si impostori, 'la naiba!'...

Alex sau cum vreți voi said...

pai n-aveai cum sa-l vezi la manifestarile de solidaritate, iar de-acu incolo nici sa nu te astepti :))))
domnule cartarescu mai bine du-te mata si continua sa scrii povesti de-ale tale despre istoria parului din c.. nu despre istoria poporului român

Marius said...

Felicitari !
Exceptional material, foarte bine gandit.
Sper CA CArtarescu sa vada aceasta postare.
Succes in continuare ca e mult de luptat ...

Anonymous said...

UNIREA SE VA FACE DE PASTI !
PRINTUL NICOLAE VIITORUL REGE AL UNIRII.
La inceputul lui Decembrie 1918 Regele Ferdinant, promulga decretul de sanctionare a Unirii Tripartite, consfintind realizarea Romaniei Mari.
Constitutia din I921 pune in litera de lege astfel, unirea cu Bucovina si Basarabia, Tinand seama ca constitutiile comuniste au fost aduse pe turela tancurilur sovietice sau prin tarnocopurile minerilor ele sunt neavenite. Iar pentru faptul ca dupa revolutie poporul nu a fost intrebat ce forma de guvernamant prefera, monarhie constitutionala sau republica, CONSTITUTIA ACTUALA ESTE ILEGALA.
Noua generatie de mondoveni vrea unire si intrarea in Europa. Din relatarile mediei occidentale cel putin jumatate din demonstrantii de la Chisinau erau intorsi din west, unde nu mai este de lucru. Acestia sunt disperati si nu mai au nimic de pierdut. Deasemenea au vazut lumea si au idei noi periiculoase. Revolta se poate repeta la Bucuresti. De aceea mafia comunist securista de la noi a inceput sa tremure .Nimeni nu vorbeste despre unire. Primul ministru Boc are nerusinarea sa spuna ” evenimentele sunt o problema interna a tarii vecine’ Iar MAE declara ca “arborarea steagului romanesc pe acoperisul parlamentului este o provocare” Basescu se arunca singur in lada de gunoi a istoriei. Iar regele Mihai tace.
Evenimentele care se desfasoara sunt un pericol mortal pentru regimurile la putere. In curand oamenii vor iesi in strada si la noi. Criza economica va creia mizerie si foame. Cei care castiga acum un sfert din salariul mediu european vor castiga pe jumatate, sfert ,sau nimic. Revota se va indrepta impotriva profitorilor Revolutiei. Romanii realizand ca nu mai au nimic vor incerca ceva nou. Printul Nicolae va fi un rege anticomunist, un rege al unirii tuturor.
La noi se minte pe rupte. Aici la New York se stie ca Putin nu se va impotrivii cu adevarat uniriii,(vrea ca schimb independenta Transnistriei) iar Europa asteapta un semnal de la romani. Acest semnal nu va fi dat de guvernul roman sau de presedintele Basescu ci prin adevarata vocea a celor multi.
MILIONE DE OAMENI CU LUMANARI IN MAINI, DE SFINTELE PASTI, VOR CERE UNIREA. NIMENI NU VA PUTEA SA SE IMPOTRIVEASCA VOINTEI LUI DUMNEZEU ,PRIN GLASUL POPORULUI ROMAN. VIITORUL REGE NICOLAE VA FI SIMBOLUL UNIRII TUTUROR.
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.

Robert Horvath DEVA artist New York 11 Aprilie 2009 www.devagallery.com
PRINTUL NICOLAE UN VIITOR REGE AL UNIRII !
DUDA O PALMA DATA MONARHIEI
La prima vizita acasa de pasti Regele Mihai a fost primit de un milion deoameni. El la prezetat pe micutul NiCOLAE ca pe urmasul sau. Pentru ca a dat bir cu fugitii cand popor la rugat printre lacrimi sa nu plece a fost o lovitura de moarte ideii monarhice. Eu am fost artistul care a rupt tacerea. Pe timpul cand regele era interzis, de ziua nationala, la sarbatorirea de la New York m-am urcat pe scena si in fata a sute de invitati romani si straini, printre care sotia presedintelui, am cerut reintoarcerea la monarhie si numirea centrului cultura REGELE MIHAI.
Eu am fost acela care a pus un urias portretul regelui inconjurat de flori, in mijlocul expozitiei personale in cartierul marilor galerii de arta din Chelsea. Trebue sa mentionez si despre sotia mea Kiyoko care vorbit la clubul Ciubul Imperial din Tokio in fata familiei imperiale de importanta istorica a personalitatii regelui.
In anul 2004 am dedicat expozitia”DE LA DALI LA DEVA” Regelui
Spaniei JUAN CARLOS si regelui MIHAI, Regele Romaniei. Expozitia suprealista a început la New York si, trecand prin diferite orase europene a luat sfarsit in Figueres la doi pasi de Museul Salvador Dali
VA ROG DESCHDETI www.devagallery.com/
Spatiul nu permite sa vorbesc despre alte actiuni in favoarea monarhiei si a tarii. Cu alte cuvinte mi-am castigat ascendenta morala sa spun lucrurilor pe nume. Daca coabitarea cu comunistii a familiei regale a fost o grea dezamagire pentru toti, si redus sansele monarhiei la zero, introducerea lui Duda in familia regala a pus capacul.
Candidatura acestui Duda la presedintie, duce insa casa regala dincolo de marginea permisa, fiind o palma data inteligentei tuturor. Este cantecul de lebada al actualei case regale. Conform legii salice Printesa Margareta nu poate succeda la tronul Romaniei. Aceasta lege poate fi schimbata numai printr-un referendum popular, facut in timpul vietii regelui Mihai. Sansa sa se intample acest lucru este nula.
Revolutia din Moldova care a inceput acum este anticomunista. Tineretul care este in fruntea miscarii, care doreste libertate, unirea cu Romania si intrarea in Uniunea Europeana nu va accepta trecerea de la comunistul Voronin la securistul Basescu. Evenimentele care se desfasoara sunt un pericol mortal pentru regimurile la putere. In curand oamenii vor iesi in strada si la Bucuresti. Criza economica va creia mizerie si foame. Cei care castiga acum un sfert din salariul mediu european vor castiga pe jumatate, sfert ,sau nimic. Revota se va indrepta impotriva profitorilor Revolutiei. Romanii realizand ca nu mai au nimic vor incerca ceva nou. Printul Nicolae va fi un rege anticomunist, un rege al unirii tuturor.
MOLDOVA SE VA REUNI IN CURAND CU ROMANIA. MERSUL ISTORIEI NU POATE FI OPRIT IN LOC. Aceasta unire creiaza uriase probleme. Unul este caracterul eterogen al populatiei si faptul ca la mai mult de doua milioane de locuitori, jumate milion este vorbitoare de limba rusa. La aceasta se adauga semnificative diferinte culturale si istorice. Numai un rege cu educatie europeana iesit din caracterul balcanic, poate asigura impartialitate si poate fi garantorul drepturilor, indiferent de etnicitate sau regiune, pentru orice cetatean al tarii. La inceputul lui Decembrie 1918 Regele Ferdinant ,promulga decretul de sanctionare a Unirii Tripartite consfintind realizarea Romaniei Romaniei Mari.
Regele Mihai are datoria prin constitutia din 1921 obligatia sa apere unitatea teritoroala si pe cetatatenii acestui tari si sa ceara reintregirea nationala. Din nefericire tacerea descalificanta si lipsita de demnitate pune pe suveran intr-o situatie fara iesire.
Nu de mult am trimis o scrisoare Printului Charles, care ma onorat cu un raspuns. “Revenirea la monarhie prin varul meu Printul Nicolae de Romania este o idee surprinzatoare care merita interesul nostru, dar in ultima instanta viitorul depinde de vointa poporului roman”
Intr-adevar in acest moment de rascruce a istoriei, poporul roman are sansa de a scapa pentru intodeauna de comunism si de a reintra prin Romania Mare din nou in Europa, de data aceasta pe usa din fata.
Robert Horvath DEVA artist New York www,devagallery.com

Anonymous said...

Viitoare arestare a jurnalistului Robert Horvath in New York.

Domnule general Consul Pavoni.
    Relatiile noastre au cunoscut momente pozitive si extrem conflictuale. Eu am fost intodeauna adeptul dialogului.
Din motive pragmatice nu am intrprins nici o actiune in legatura cu "intamplarea" de la ziua nationala.Va reamintesc ca ati chemat politia incercand sa opriti filmarile la filmul meu intitulat "Desecrarea Menorei",care va fi prezentat in aceasta toamna la NHK , CNN etc. Amintesc ca politia sa solidarizat cu mine. Din pacate se pregateste o repetarea scenariului cunoscut. Va rog cititi corespondenta mea cu ziaristul si poetul  A.Codrescu. 


Hi,

I am a Japanese artist and my husband is a filmmaker
from Romania and we live in New York for more than 25
years.
For long time we are interested in your journalistic
activities. Especially, we have a common love, "New
Orleans".
We enjoy special culture, jazz and art of New Orleans
and we often go there.
We heard that you are coming to New York for an event
at ICR, NY on APRILIE 14.2009 We'd like to see you
and talk about New Orleans and so on. But,
unfortunately, Ms. Suteu, director who does not like
us too much since we have conflictual point of view
about art and Romanian culture, so she does not let us
inside to see you. 
We appreciate if you can help us to participate and
enjoy your event.
If you have time, please send us your answer.

Best regards,

Kiyoko Horvath & Robert Horvath
Tel:212-463-8074


CE PARERE AVETI IN CALITATE DE EVREU DESPRE EXPOZITIA ANTISEMITA ICR NEW YORK  ?

CE PARERE AVETI DE O MENORA DESECRATA LA GALERIA ROMANA ICR ?



Domnule Codrescu va anunt ca voi filma discutia noastra.  Cu ganduri bune.

ANDREI CODRESCU RASPUNDE:  Filmezi fara permisie o sa fii arestat.

Tinand seama de gravitatea amenintarii, vreau sa raspundeti de urgenta la urmatorea intrebare. In calitate de jurnalist recunoscut oficiai (press badge, membru al celor mai importante asociatii internationale de jurnalisti) Presedintele companiei de film de film de televiziune Kiro Studio International am sau nu dreptul de a filma intr-un spatiu public, apartinand statului roman?. Vreau sa fiu extrem de clar, in calitate de Consul Genera aveti datoria de a asigura securitatea persoanei mele cu calitatea  de cetatean roman. Nu pot sa nu mentionez ca o agresiune impotriva mea pe teritoriul Romaniei ( I.C.R functioneaza pe acest teritoriu ) va avea repercusiuni diplomatice, persoana mea fiind de asemenea calitatea de cetatean al Statelor Unite ale Americii si al Imperiul Japoniei. Va rog in conseciinta sa luati legatura  cu Ambasada si sa clarificati defenitiv aceasta problema. Astept raspuns si confirmarea primirii acestei scrisori oficiale.
              Robert Horvath  DEVA    ziarist      New York    www.devagallery.com