Sunday, April 5, 2009

MAFIOTUL PDL COSTEL IANCU: trafic de carne vie, sclavie, rapiri, sechestrari, torturi inimaginabile, arme: CERCETAT IN LIBERTATE. Gigi Becali: INCHIS

Costel Iancu, tigan, ex-secretar de stat PDL, omul lui Berceanu: trafic de carne vie, sclavie, rapiri, sechestrari de persoane, umiliri inimaginabile, arme: cercetat in LIBERTATE.
Gigi Becali, roman, fost refugiat si fiu de fosti detinuti politici anticomunisti, care isi face dreptate singur in fata clanurilor tiganesti aflate mana in mana cu mafia din MAI: INCHIS.
Romani, solidari, azi la tribunal!

"După ce mi-a aplicat multiple lovituri şi m-a lăsat jos, Iancu Constantin a mers la autoturismul său şi a adus mai multe lanţuri şi lacăte cu care m-a legat, atât de gât, cât şi de un gard. M-a dezbrăcat în pielea goală şi a adus o bucată de carton pe care m-a obligat să scriu câteva cuvinte cu privire la faptul ca aş fi o zdreanţă şi am greşit faţă de el. După ce am fost legat cu lanţul şi dezbrăcat în pielea goală, Iancu Constantin a urinat pe mine, a încercat să mă … şi chiar…….Precizez faptul că eu am fost legat în spatele imobilului în care locuisem, de gardul acelui imobil şi am fost ţinut în lanţ şi în poziţia umilitoare pe care am expus-o anterior o perioadă de mai multe zile, fiind ţinut dezbrăcat, pe timp de ploaie si vânt"
Victima politicianului PDL garantat de ministrul Radu Berceanu

ADEVARUL: Imagini şocante de la percheziţiile din toamna lui 2006 făcute de procurori la domiciliul lui Costel Iancu, la Padea, judeţul Dolj. De aici au fost ridicate mai multe bunuri, printre care şi fotografii, scrisori şi arme.
Împotriva lui Iancu sunt depuse mai multe plângeri din partea unor persoane pe care le-ar fi ameninţat şi terorizat. Sunt trei cazuri diferite care demonstrează cruzimea cu care actionau aceştia. Niţu Constantin este una dintre victime. El a declarat procurorilor că Iancu l-a dus în Austria pentru a-l ajuta. La dosar sunt depuse fotografii, ridicate de anchetatori de la domiciliul lui Iancu, în care apare Niţu Constantin dezbrăcat şi legat cu un lanţ de gât. Niţu a declarat procurorilor că a fost obligat de Iancu să ţină în mână o hârtie pe care scrisese: “SÎNT O ZDREANŢĂ. NU FACEŢI CA MINE. AM FACUT O GREŞEALĂ CU DON COSTEL”.Procurorii DIICOT au făcut un rezumat de 50 de pagini cu acuzaţiile aduse lui Costel Iancu şi complicilor săi. Din dosar reiese că Iancu ar fi ordonat, în toamna lui 2006 şi răpirea omului de afaceri Andrei Alexandru şi a soţiei acestuia, cu scopul de a-i ceda acţiunile la o firmă. ''Domnul Iancu a fost primul care m-a tras din maşină când am oprit, m-a blocat şi din faţă şi din spate. A desfăcut portiera, m-a tras de umărul stâng, m-a suit în Touareg, m-au dus la sediul firmei lui Baltac, m-au sechestrat, m-au pus să semnez şi au adus notar pentru semnarea acţiunilor'', a povestit Alexandru Andrei, victimă în dosar.
Constantin Iancu (45 ani), fostul preşedinte al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare şi membru PDL, a fost trimis ieri, în judecată, pentru sechestrare de persoane, ameninţare şi constituire de grup infracţional.
Grupul infracţional condus de Iancu este vizat şi pentru trafic de persoane pe ruta România-Austria-Spania. Iancu a fost reţinut, pe 27 octombrie 2006, fiind eliberat după ce instanţa a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă.
Citiţi şi: Rechizitoriul în cazul lui Costel Iancu din 4 martie 2009

MEDIAFAX: Percheziţiile la Costel Iancu acasă au scos la iveală fotografii cu un bărbat în lanţuri
Constantin Iancu a exploatat în Austria, în urmă cu 15 ani, un bărbat căruia i-a promis că-l ajută să-şi găsească un loc de muncă, pe care apoi l-a legat cu un lanţ de un gard şi pe care l-a fotografiat cu o planşetă în mână, pe care l-a obligat să scrie că a greşit faţă de el şi că este o "zdreanţă", potrivit rechizitoriului trimis în instanţă de DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova.
La percheziţiile făcute la domiciliul lui Constantin Iancu de către procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, alături de ofiţeri de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au fost descoperite mai multe fotografii cu un bărbat legat în lanţuri care ţine o planşetă în mâini pe care scrie: “Sunt o zdreanţă. Să nu faceţi ca mine. Am făcut o greşeală cu dom' Costel".
Potrivit rechizitorului întocmit de procurorii DIICOT şi care a fost înaintat Tribunalului Dolj, în locuinţa lui Constantin Iancu au fost descoperite şapte fotografii, poliţiştii reuşind să-l identifice pe bărbatul din poze.
Constantin Niţu, bărbatul din pozele descoperite în locuinţa lui Constantin Iancu, este din comuna Drănic, satul Padea (Dolj), şi le-a spus anchetatorilor că l-a cunoscut pe iancu în perioada 1994-1995 şi că ştia despre acesta că este un om de afaceri, rezident în Austria.
În aprilie 1994, el a fost convins de Constantin Iancu să plece împreună în Austria, acolo unde fostul director al ANIF urma să-i găsească un loc de muncă.
"(…) Am mers în municipiul Târgu Jiu, unde am dormit o noapte în care Iancu Constantin s-a întâlnit cu un prieten al său, poreclit Mafiotul, şi care i-a adus o fată care avea să meargă împreuna cu noi în Austria”, a afirmat Constantin Niţu, declaraţia fiind inclusă în rechizitoriul procurorilor DIICOT.
Bărbatul le-a spus anchetatorilor că Iancu s-a însurat în Austria cu o româncă, pe care "pentru a-şi bate joc de ea a angajat-o să spele vasele într-o pensiune".
Conform rechizitoriului, Iancu a reuşit, după o anumită perioadă, să-i găsească un loc de muncă lui Niţu, bărbatul adus din România fiind pus să distribuie ziare într-o intersecţie din localitatea Baden. Bărbatul era echipat cu o uniformă "care crea cât de cât o aparenţă de legalitate" şi purta un ecuson fals, de care făcuse rost Iancu. După distribuirea ziarelor în intersecţia din Baden, doljeanul trebuia să ajungă la o pensiune unde se ocupa de tăiatul ierbii. Pentru activităţile prestate, Constantin Niţu nu primea niciun ban.
Bărbatul le-a mai spus anchetatorilor că, la un moment dat, Costel Iancu a venit la pensiunea respectivă, unde i-ar fi reproşat anumite lucruri, iar apoi a început să-l lovească.
"După ce mi-a aplicat multiple lovituri şi m-a lăsat jos, Iancu Constantin a mers la autoturismul său şi a adus mai multe lanţuri şi lacăte cu care m-a legat, atât de gât, cât şi de un gard. M-a dezbrăcat în pielea goală şi a adus o bucată de carton pe care m-a obligat să scriu câteva cuvinte cu privire la faptul ca aş fi o zdreanţă şi am greşit faţă de el. După ce am fost legat cu lanţul şi dezbrăcat în pielea goală, Iancu Constantin a urinat pe mine, a încercat să mă … şi chiar…….Precizez faptul că eu am fost legat în spatele imobilului în care locuisem, de gardul acelui imobil şi am fost ţinut în lanţ şi în poziţia umilitoare pe care am expus-o anterior o perioadă de mai multe zile, fiind ţinut dezbrăcat, pe timp de ploaie si vânt, aşa cum era zona montană respectivă”, se mai arată în declaraţia lui Constantin Niţu, dată anchetatorilor.
Doljeanul le-a mai spus procurorilor DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, că pozele i-au fost făcute pentru a nu spune niciodată ce s-a întâmplat în Austria, dar şi pentru a-l "batjocori" în cazul în care s-ar fi întors în România.
"Pentru a se asigura pe deplin de faptul că eu nu voi avea niciodată curajul să spun ce am păţit în Austria de la Iancu Constantin, zis Costel, şi, ulterior, am aflat că şi pentru a mă batjocori în cazul în care aveam să revin în ţară, Iancu Constantin venea la diverse intervale de timp şi-mi făcea poze în diverse ipostaze. La un moment dat, a venit la mine şi mi-a spus că a terminat un film şi mergea să-l developeze, dându-mi de înţeles că-mi va face şi alte fotografii, lucru care s-a şi întâmplat", se mai arată în declaraţia dată de bărbatul convins de Constantin Iancu să plece împreună în Austria.
Constantin Niţu le-a spus anchetatorilor că fostul director de la ANIF i-ar fi povestit că aceleaşi metode le-a folosit şi în cazul unor femei din comuna doljeană Gângiova.
"În perioada în care am fost ţinut în acea ipostază i-am spus lui Iancu Constantin să-mi dea drumul, însă acesta spunea că a mai procedat astfel şi în ţară, pe raza comunei Gângiova, sat Comoşteni, cu diverse femei, şi ştie el cum să facă ca să nu se afle nimic……pentru a fi sigur că nu voi spune nimic mi-a spus şi chiar mi-a arătat că are pistol, spunând că mă va împuşca atât pe mine, cât şi pe tatăl meu”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT
Conform sursei citate, după declaraţiile oferite anchetatorilor Constantin Niţu a recunoscut pozele găsite la percheziţia făcută la locuinţa fostului şef al ANIF ca fiind cele făcute în Austria.
Constantin Iancu a fost trimis, miercurea trecută, în judecată de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, el fiind acuzat pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, lipsire de libertate, ameninţare şi lovire sau alte violenţe.
Primul termen în dosarul în care Constantin Iancu, fost director al ANIF, este judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, lipsire de libertate, ameninţare şi lovire sau alte violenţe a fost stabilit de Tribunalul Dolj pentru 25 martie.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecător Laura Udrea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că primul termen în care este judecat fostul director al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Constantin Iancu, a fost stabilit pe 25 martie.

COTIDIANUL: MAFIA si PRIMARII PDL
Costel Iancu a mai fost partener de afaceri şi cu Costel Tulitu, fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj, actual primar în oraşul Bechet, din partea PDL. Conform Registrului Comerţului, Iancu şi Tulitu au fost parteneri de afaceri în firma Inteligent Service SRL, care se ocupa cu activităţi de investigaţie şi protecţie. Afacerea celor doi a fost administrată de Gelu Simescu, fost locotenent-colonel în Direcţia de Protecţie şi Siguranţă Militară din MAp. Un al doilea primar asociat cu Iancu în Inteligent Service SRL este Ion Dăbuleanu, primar în comuna Gighera din judeţul Dolj. Dăbuleanu a intrat în societate după retragerea lui Costel Tulitu. Conform Registrului Comerţului, firma se ocupa cu activităţi de investigaţie şi protecţie, iar afacerea era administrată de Gelu Simescu. Un al treilea primar, asociat al lui Costel Iancu, este Andrei Marius Dănuţ, ales edil în primăvara lui 2008 în localitatea Dranic, din judeţul Dolj, din partea PDL. Cei doi sunt parteneri de afaceri în firma Centro Trans Corporation SRL, singura societate în care Costel Iancu mai figurează acum ca asociat.

GIGI BECALI, un roman paradoxal, care a facut mai multe pentru victimele inundatiile decat tot statul "roman" (care dimpotriva, a lasat sa se inunde zone ale unor mafioti aflati la putere pentru a-si lua despagubiri de milioane de euro. SRI se face ca ploua):


"Nu-mi mai doresc nimic. Mi-a dat Dumnezeu de toate. Mantuire, atat!"

1 comment:

mariaclarabela79 said...

este interesant k a facut atatea.sunt totusi curioasa cat timp va sta in inchisoare
am uitat e inca cercetat.....in libertate