Pages

Wednesday, April 8, 2009

CINE E noul ambasador al Romaniei in Republica Moldova, Mihnea Constantinescu. Va reusi sa stopeze inghetarea totala a relatiilor cu Chisinaul?

Agresivitatea cu care suntem acuzati de regimul Voronin ma face sa ma intreb daca nu cumva miza cea mai importanta a diversiunii violente de la Chisinau nu a fost/este de fapt inghetarea relatiilor cu Romania si inceperea unei noi etape de prigonire a romanilor si a programelor romanesti din spatiul rasaritean. Pana una alta ne-am ales deja cu vize.
Va reusi noul ambasador al Romaniei in Republica Moldova, un tip uns cu toate alifiile, sa preintampine acest posibil inghet total?

Diplomatul Mihnea Marian Constantinescu a primit, miercuri seară, avizul comisiilor de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru postul de ambasador al României în Moldova, cei prezenţi votând în unanimitate pentru numirea sa în această funcţie.

Constantinescu este unul din putinii functionari de stat care a fost in functie inalta in toate guvernarile post-decembriste. A fost director de cabinet al lui Petre Roman, Theodor Stolojan l-a păstrat şi el tot director de cabinet, iar Nicolae Văcăroiu l-a promovat demnitar în Ministerul de Externe, unde a fost păstrat şi de Victor Ciorbea, Radu Vasile, Mugur Isărescu şi Adrian Năstase. Nici Tăriceanu nu a vrut să facă opinie separată, numindu-l si el director al cabinetului sau. Conferentiar universitar si asistent la catedra lui Petre Roman, Mihnea Constantinescu a fost chiar si purtator de cuvint al Guvernului in perioada 1990-1991 iar in prezent este presedintele Sectie Relatii Internationale a ADIRI - Asociatia de drept international si realtii internationale condusa de Adrian Nastase.

In plan international, el a mai detinut functia de consilier principal adjunct al Autoritatii Provizorii a Coalitiei din Irak, la Bagdad, insarcinat cu restructurarea Ministerului de Externe irakian si reprezentant special al Romaniei pentru relatia cu Consiliul pentru Coordonare Internationala, CPA-Bagdad.

Sa speram ca va reusi...

Despre situatia de la Chisinau, vezi

OPINIE ZIUA: Cum face misto noul KGB de noi si UE. Va ceda Voronin in fata zilei de 13 iunie de la Chisinau? Iliescu nu a facut-o

Afacerea Moldova: alegerea între „noii“ şi „vechii“ kaghebişti

"REVOLUTIA" de peste Prut: schimbarea vechilor KGB-isti cu noii KGB-isti. Atentie la transnistrizare!

1 comment:

Anonymous said...

astept cu interes parerea dvs pe marginea candidaturii Principelui. deja atat se repeta ca nu e os domnesc si ca e un simplu actoras... de parca ar fi vinovat de impostura secolului, ca si cum a fi actor e o infamie. daca ar fi fost vidanjor, nu cred ca ii repetau atat profesiunea. ce spuneti despre acest domn controversat? avem de-a face cu un saltimbanc?