Pages

Tuesday, October 21, 2008

L-am vizitat astăzi pe generalul Victor Stănculescu…

EUGEN MIHĂESCU: Declaraţie politică, rostită în plenul Senatului luni, 20 octombrie 2008
Acesta este destinul acestei naţii, care se lipseşte de eroi şi n-are demnitate! După ce l-a adulat şi ridicat în slăvi pe tiranul Ceauşescu, l-a împuşcat ca pe un cîine şi l-a aruncat la groapa de gunoi!
Cei 40 de hoţi care au pus la cale asasinatul au înhăţat comoara şi, de 20 de ani, se chinuie să-şi ascundă urmele. Acum nu mai au loc unii de ceilalţi şi spera să se ,,măcelărească” între ei, încercînd să apuce ce a mai rămas din caşcavalul ţării şi, mai ales, din cel al Europei.
Cei care l-au trimis în puşcărie pe generalul Victor Stănculescu îşi vor primi răsplata mai curînd decît se aşteaptă, dar nu va fi cea la care speră.
L-am vizitat pe generalul Victor Stănculescu în această dimineaţă. Mi-a spus că are nervii tari, aşa cum i-a avut şi în decembrie 1989. Ca general al Armatei Române, însă, ar fi preferat să fie condamnat la moarte prin împuşcare, deşi este complet nevinovat, decît să fie umilit de nişte nevolnici.
Domnilor senatori!
N-am fi fost astăzi pe băncile Senatului dacă generalul Stănculescu nu ar fi dat ordin pe 22 decembrie 1989, la ora prînzului, ca trupele să se retragă în cazărmi. Iar unii dintre noi ar fi fost şi astăzi pe lîngă Ceauşescu să-i lingă tălpile.
,,Armata e cu noi!” – s-a strigat acum aproape 20 de ani!
Marii ostaşi nu mor niciodată, spunea Eisenhower, ei doar se sting…

Vezi si
NOAPTEA GENERALILOR - De ce au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare?
Foştii generali Athanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac sunt investigaţi medical în aceste zile la Spitalul Penitenciar Jilava. Medicii au stabilit că ei suferă de numeroase afecţiuni cronice...
Ion Cristoiu: Victoria Securităţii asupra Armatei!
Motivarea sentinţei va rămâne astfel în istoria aberaţiilor juridice româneşti alături de stenograma Procesului Ceauşescu. Documentul îl acuză pe Victor Stănculescu de “vădit exces de zel” în exercitarea...
Adevarul - Cum a gândit Stănculescu dictatura militară în ’89 ...
Alex Stoenescu explică... I-am acordat încredere, acesta a fost de fapt adevărul...
In dialog cu Victor Atanasie Stănculescu , Generalul Revoluţiei cu piciorul în ghips ...
Dle Alex Mihai Stoenescu, de ce până acum nu au luat atitudine publică generalii Stănculescu şi ...

1 comment:

Anonymous said...

"Old soldiers never die; they just fade away... And like the old soldier of that ballad, I now close my military career and just fade away — an old soldier who tried to do his duty as God gave him the light to see that duty. Good-bye."

- cuvintele ii apartin gen Douglas McArthur si nu gen Dwight Eisenhower


:)