Pages

Friday, October 24, 2008

Talpes la ZIUA: Tariceanu e baiat de mingi

Invitat la "Intalnirile ZIUA", Ioan Talpes a descifrat comportamentul premierului dupa ultimul CSAT * Declaratiile lui Tariceanu au fost facute pentru a transmite cuiva un mesaj, spune fostul sef al Serviciului de Informatii Externe * El s-a referit in special la afirmatia primului-ministru privind faptul ca Basescu a acuzat Guvernul ca "serveste interesele Rusiei" * "Premierul nu avea voie sa faca acele declaratii. (...) n-a actionat in interesul romanilor", spune Talpes * Senatorul este suparat si pentru ca apar pe piata documente secrete"Cum este posibil ca un personaj (Marius Oprea - n.r.) care nu are nici macar dreptul de acces la documente secrete sa le faca publice fara sa pateasca nimic?" * "Este inadmisibil ceea ce se intampla in Romania. Acelasi vector vrea sa faca legile, acelasi vector vrea sa guverneze in baza legilor, acelasi vector administreaza mare parte din economia tarii si acelasi vector vrea sa creeze imaginea Romaniei despre toate aceste lucruri. Nici Ceausescu nu a facut asa ceva!", e concluzia lui Ioan Talpes * El a explicat ca a stat langa Iliescu dupa '90 pentru ca acesta "a evitat destructurarea Romaniei" * "Racirea efectiva fata de Iliescu a survenit in momentul in care l-am vazut alaturi de Patriciu si Voiculescu in demersul privind suspendarea lui Basescu" * Cat despre relatia cu Rusia, Talpes spune ca "Putin nu va fi niciodata un pericol pentru Romania"

Ioan Talpes este hotarat sa spuna el adevarul despre politica romaneasca post-decembrista, daca cei abilitati s-o faca nu-si vor onora atributiile

Ioan Talpes candideaza pentru un post de senator, intr-un colegiu din Bucu­resti, din partea PD-L. El spune ca, atata vreme cat programele, intentiile si aspiratiile celor doua partide (UPSC, partid al carui lider este si PD-L) in perioada urmatoare, va avea loc o fuziune prin absorbtie. Talpes a dat de inteles ca are suficienti asi in maneca, la care va fi apela in campa­nia electo­rala, impotriva competito­rilor politici cu tinichele de coada. Senatorul UPSC apreciaza ca apropie­rea de Traian Basescu si de demo­crat-liberali s-a produs firesc si va avea efecte de lunga durata.

ZIUA: Tariceanu e baiat de mingi -23 octombrie 2008

No comments: