Pages

Wednesday, November 19, 2008

De la FSB la PSD si invers. Cine-l (mai) sustine pe Pantiru, pe langa cercetatul Corlatean: un Filat penal

Lansarea candidaturii PSD-istului Tudor Pantiru la Chisinau a dat prilejul unor noi devoalari interesante, din seria "stilatilor FSB" (vezi foto, de pe Unimedia.md: Troika Corlatean, Pantiru, Filat)

Filat penal
Deputatul Vladimir Filat, lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, este cercetat penal pentru depasirea competentelor legale in procesul de privatizare a fabricii de ciment din Rezina si comercializarea unor avioane model TU-154-B ale companiei Air Moldova. Fostul sef al Departamentului privatizarii de la Chisinau mai este cercetat penal intr-un dosar privind contrabanda cu tigari in Romania. "Vlad Filat este cercetat penal pentru ca, impreuna cu un grup de persoane, ar fi facut contrabanda cu peste un milion de pachete de tigari in Romania" au declarat surse judiciare. Vladimir Filat beneficiaza de imunitate parlamentara si nu poate fi judecat. (13.10.2008)

Alte date interesante despre Filatul penal:
Dinozaurii regimului sovietic, tartorii coruptiei moldovenesti (PDF, 16640 kB) Descarca »
Apropierea alegerilor parlamentare provoaca convulsii politice in fosta republica sovietica
Lansarea recenta a doua volume de dezvaluiri politice declanseaza vii polemici in Republica Moldova. Liderii Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD) de la Chisinau acuza cunoscuti oameni politici de coruptie si apartenenta la vechile structuri sovietice de ocupatie.
Lansarea de catre editura Flux din Chisinau a cartilor "Vladimir Filat - un gangster al tranzitiei care a pradat tara" si "Dinozaurii regimului sovietic, tartorii coruptiei moldovenesti" a relansat, in Republica Moldova, vechile polemeci privind clasa politica din Republica Moldova. Conform presedintelui PPCD, Iurie Rosca, citat de cotidianul Flux, primul volum al seriei "Vladimir Filat - un gangster al tranzitiei care a pradat tara" este o culegere a unor documente, reprezentand extrase din hotarari ale Curtii de Conturi, rapoarte ale Comisiei parlamentare de ancheta a cazurilor de administrare frauduloasa si de deturnare a banilor publici in care apare si numele actualului lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), deputatul Vladimir Filat. Cartea citeaza si documente ale Ministerului Public roman, care sublinia la sfarsitul anilor '90, intr-un rechizitoriu, ca "examinand materialul de urmarire penala in cauza (...) expun urmatoarele: Acestia, impreuna cu Filat Vladimir, s-au asociat in scopul savarsirii mai multor infractiuni. Astfel, Filat Vladimir, cetatean al Republicii Moldova, este asociat la SC "Romold Trading" SRL Iasi. In conformitate cu contractul international de distributie exclusiva nr. 56/08.10.1997, SC "Romold Trading" SRL Iasi a devenit distribuitor al produselor de tutun ale "Tutun" SA Chisinau, Republica Moldova. SC "Romold Trading" SRL Iasi, prin repre­zentantii sai, s-au hotarat sa comita o serie de infractiuni pentru a introduce in tara marcajele si tigarile aferente."
Avioane disparute
Unul din cele mai cunoscute episoade in care a fost implicat Filat este cel al vanzarii de catre Republica Moldova a sase avioane Tupolev 154-B, cu un pret mult sub media internationala. Conform raportului oficial al comisiei de ancheta privind modul de comercializare a avioanelor Mig-29 si TU-154B din patrimoniul statului, instituita de Legislativul de la Chisinau, Vladimir Filat, director general al Departamentului Privatizarii si Administrarii Proprietatii de Stat, apare in actul respectiv si ca presedinte al comisiei de negocieri directe. "In urma acestor negocieri a fost intocmit procesul-verbal nr. 2, conform caruia pretul initial al setului era de 950.000 dolari SUA, iar pretul final a fost stabilit la suma de 1.110.000 dolari SUA. Persoane din componenta comisiei de negocieri au declarat in sedinta Comisiei de ancheta ca cifra de 1.110.000 dolari SUA a fost propusa de Vladimir Filat, presedintele comisiei" mai este subliniat de catre raport, care conchide ca "cele 6 avioane de tipul TU 154B din patrimoniul Companiei Aeriene de Stat "Air Moldova" au fost comercializate cu incalcari grave ale legislatiei in vigoare".
Dinozaurii sovietici
Cel de-al doilea volum, "Dinozaurii regimului sovietic, tartorii coruptiei moldovenesti", aparut saptamana trecuta la editura Flux, descrie cu lux de amanunte, apartenenta unor lideri ai Aliantei Moldova Noatra (AMN), la vechile structuri comuniste sovietice ca si la masonerie. Vechile cadre comuniste Ivan Timofeevici Gutu si Anatol Onceanu si-au gasit un loc pe listele parlamentare ale AMN, in pofida trecutului rosu, arata volumul. Cartea mai detaliaza operatiuni imobilare de care este acuzat fostul primar de Chisinau, Serafim Urecheanu, deputat si actualul lider al AMN, formatiune care a incheiat o serie de acorduri cu partidul pro-Kremlin "Edinnaia Rossia". Trecutul politic si averea deputatilor AMN Valeriu Cosarciuc si Alexandru Oleinic sunt de asemenea analizate intr-o lucrare care a reaprins mari pasiuni in capitala Republicii Moldova.
Mihai ISAC / ZIUA

Personaje de varf din Romania, Moldova, Rusia si Ucraina intrebuinteaza influentele masonice pentru promovarea unor interese economice si geopolitice in spatiul rasaritean al Europei
5213 afisari
27 comentarii

Si mai avem... In curand, dezvaluri consistente despre tanarul PSD-ist Titus Corlatean si mafia ruso-ucraineana de pe spatele romanilor basarabeni

No comments: