Pages

Friday, November 21, 2008

Chirtoacă si Tomac în atentia bloggerilor. Interviu cu primarul Chisinaului in BURSA: Santaj cu gaz rusesc

Primarul basarabean Dorin Chirtoaca este intervievat de ziarul BURSA pe tema santajului cu gaz rusesc la care este supus. Cititi integral aici http://www.bursa.ro/on-line/?s=print&sr=articol&id_articol=37566. Intre timp, la Chisinau, continua campania pentru Basarabia, pentru Romania.

Elena Băsescu se mută la Chişinău
Mezina preşedintelui Traian Băsescu va petrece următoarea săptămână în Basarabia, unde va susţine candidatura lui Eugen Tomac, cel mai tânăr candidat pentru Parlamentul României. Elena Băsescu şi-a sacrificat confortul şi s-a implicat direct în campania electorală, fiind "detaşată" la Chişinău pentru a-i face campanie electorală în "Colegiul Basarabia" consilierului personal al tatălui său. Eugen Tomac este consilierul pentru relaţia cu românii de pretutindeni al preşedintelui Traian Băsescu, doctorand al Facultăţii de Istorie, redactor al revistei "Magazin istoric" şi profesor de istorie la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi.
Continuarea la
http://www.curentul.ro/index.php/Actualitate/Elena-Basescu-se-muta-la-Chisinau.html

Ceva trebuie schimbat. de http://www.ionbargan.md/blog/
Seara zilei de 20 noiembrie o voi tine minte pentru mult timp. Si asta deoarece am petrecut-o alături de Dorin Chirtoacă, primarul general de Chisinău si Eugen Tomac, candidatat pentru functia de deputat în Parlamentul României. Această întâlnire informală sau Off-line, cum este numit de organizatorii de la UNIMEDIA, mi-a oferit posibilitatea să-i cunosc ceva mai altfel pe cei doi tineri politicieni. Analize si pronosticuri politice, bere, alune, muzică nemtească - toate acestea timp de două ore în localul Beer Platz. Apropo, pentru curiosi în aceeasi seară la o masă din apropiere s-au aflat cei doi sefi ai PSD-ului, Dumitru Braghis si Eduard Musuc, purtând discutii cu o persoană pe care nimeni din cele 12 persoane aflate la off-line nu au recunoscut-o.
Discusii cu bloggerii
Scopul întâlnirii a fost ca cei doi politicieni să discute informal cu bloggerii care reprezintă un mijloc de informare, la fel, informal. În cele din urmă s-a primit o discusie deosebită care mi-a oferit informatii interesante ce ar putea trezi interesul publicului larg. Sunt convins că o bună parte din lucrurile pe care le voi mentiona mai jos nu le cunosteai despre Chirtoacă si Tomac.
Stiai că?..
1. Candidatura lui Eugen Tomac, propusă de Partidul Democrat-Liberal s-a hotărât prin interventia Chisinăului, si anume a Partidului Liberal si a vicepresedintelui Dorin Chirtoacă.
Continuarea la

Eugen Tomac - atuurile şi neajunsurile candidatului la Parlamentul român în colegiul Basarabia
Aseară, un grup de bloggeri de la Chişinău (vedeţi poza din stânga), inclusiv eu, am fost la bere cu Eugen Tomac, candidat în Parlamentul României în colegiul Basarabia (parcă aşa se numeşte /vedeţi aici/ site-ul lui de campanie). Alături de Tomac a fost principalul său susţinător din R. Moldova, Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău şi vicepreşedinte al PL-ului, formaţiune care şi-a anunţat sprijinul pentru acest tânăr de doar 27 de ani. Voi încerca să fac o scurtă analiză a punctelor tari şi slabe ale lui Eugen, în raport cu ceilalţi alţi 4 candidaţi din acest colegiu.
Continuarea la

Sursa: Blogosfera Unimedia.md
Foto: Ion Bargan

1 comment:

Anonymous said...

Ceva trebuia de schimbat!

Mă refer la noua lege electorală. Nu-mi pare una potrivită. Nu computerul, ci omul trebuie să spună cine va reprezenta românii în următorul legislativ.