Pages

Saturday, October 11, 2008

Ion Cristoiu nu a fost (inca) rapit

In ciuda unor zvonuri vehiculate in mediile diplomatice si informative, maestrul Ion Cristoiu nu a fost (inca) rapit. Dovada in foto, pe aeroportul Ataturk din Istanbul, unde Ion Cristoiu este alaturi de reputatul analist Corneliu Vlad.
Stirea este ca ambasadorul Romaniei in Iran, Cristian Teodorescu, ar fi aflat ca Ion Cristoiu nu mai este in grupul de ziaristi romani care se indreapta spre Teheran. Dar singura sa aventura turceasca tine doar de faptul ca a fost nevoit sa-si ia viza de Turcia pentru a putea fuma o tigara, in afara aeroportului. Altfel, maestrul Cristoiu este cu noi rememorand vizite similare in Orient (Irak, etc), si dezbatand probleme de KGB si politica externa.
De fapt, ceva este. Dar cam ca la Radio Erevan, nu Radio Teheran. Sursele guvernamentale iarasi nu-si fac treaba. Pentru ca, in realitate, este vorba de cei doi redactori ai Televiziunii nationale, Dragos Tabaran si Cristina Liberis, care au fost retinuti la sol (romanesc) in ciuda vointei lor. Deh, probleme de serviciu/i...
Intr-o ora decolam spre aeroportul Imam Khomeini unde vom ajunge pe la 12 noaptea. Diferenta orara este de o jumatate de ora! De la Teheren voi posta si niste fotografii din Istanbul, de azi. Pe curand!

No comments: