Pages

Friday, October 10, 2008

Cum stie poetul-portofel Mircea Dinescu-KGB sa scoata bani de la gentitalul HR Patapievici-ICR prin Muma Rusie


Zilele trecute, mai precis pe 8 octombrie, fostul poet Dinescu a impuscat doi, ba chiar trei iepuri dintr-o lovitura: si-a facut si datoria de agent propagandist al Maretei Rusii, si cea de ginere KGB si si-a umplut putin si portofelul, din banii publici si cu neobositul concurs al detractorului Romaniei, genitalului Patapievici.

Astfel, la ICR s-a consumat (deja) a treia editie a Zilei Filmului Rus, proiect organizat împreună cu Fundaţia Est-Vest şi Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu“, dupa cum aflam chiar de la http://www.icr.ro/film_rus3. Proiecţia - de la care a fost cenzurat fara explicatii unul dintre filme - a fost urmată de o dezbatere despre filmul rus şi cel românesc, intitulată „Modalităţi de abordare în documentarul biografic, istoric şi etnografic“.

Au participat: Tatiana Donskaia, Ivan Golovnev, Tofik Şahverdiev, Alexandru Solomon, Thomas Ciulei, criticul de film Mihai Fulger şi traducătoarea Maria Dinescu, ati ghicit, chiar sotia "poetului-portofel".

Nu sunt absurd: avem nevoie de filmul rus. De altfel, dupa parerea mea, nici o alta scoala de film nu se ridica la inaltimea si, totodata, profunzimea celei rusesti. Insa Fundatia pentru Poezie "Mircea Dinescu" si traducatorea Maria Dinescu sunt cei/cele mai abilitatate sa prezinte romanilor filmul rus?!
Propun ca prima conferinta a gata-de-a-fi-infiintatului-ca-merge-Base-la-tata-si-mama-judoka-Putin ICR-Moskba (eventual chiar cu Mashenka Dinescovicia director) sa fie realizata de Fundatia pentru "MoskFilm" si sa trateze rolul poetului in "revolutia"-tv din decembrie 1989.

Oricum, lumea buna a Capitalei (inclusiv ambasadorul rus Alexandr Ciurilin) nu s-a obosit cu vrajelile familiei Dinescu, fiind prezenta la Ziua Hispanitatii serbata de Ambasada Spaniei la Palatul Bragadiru, in aceeasi seara...

NB: Soacra lui Dinescu, Ludmila Loghinovskaia, este cunoscuta in mediile informative ca fiind fosta agenta a KGB. Socrul lui Dinescu poarta numele de Albert Kovacs si este un adulator al Rusiei lui Putin (vezi http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-12-08&id=230449) si totodata un nostalgic al URSS si al "Ungariei Mari". Mircea Dinescu a efectuat in 1989 o vizita "conspirativa" in Crimeea, via tarile baltice, pentru a primi ultimul instructaj inainte de lovitura de stat din decembrie acelasi an.

2 comments:

Anonymous said...

....nu o cheama "Ludmila", lumea o stie de Elena Loghinovski, "Lena" pentru intimi, "Liolia" pentru foarte intimi....;

Anonymous said...

1. Are dreptate Anonymous, oricare ar fi el.
2. Masha a lucrat la Teatrul MIC, ajutata si sprijinita de Florin Calinescu, pe vremea cand erau amici. Era mai mult absenta. Dar salariul a curs, evident. Eu as specula acum cearta Dinescu - Calinescu, sunt convins ca daca ar fi enervati serios, am afla multe magarii. Se stie ca atunci cand este enervat, mai ales pe chestiuni flagrante, Calinescu incepe sa toarne. Iar Dinescu va fi nevoit sa contraatace.