Pages

Sunday, May 18, 2008

Ziua Portilor Deschise la Palatul Cotroceni - pana la miezul noptii!

Portile Palatului Cotroceni s-au deschis duminica pentru a marca implinirea unui an de la invalidarea prin referendum a suspendarii presedintelui Traian Basescu.
Intrarea se face pe la poarta Leu si programul de vizitare dureaza pana la ora 20.00.
Conform Preşedinţiei, cetăţenii vor putea vizita o parte a sălilor de lucru ale Administraţiei prezidenţiale, Muzeul Naţional Cotroceni, precum şi grădinile Palatului. (ZIUA Online)
Update:
Basescu in fata oaspetilor:
„Aş începe spunând că mă bucură foarte mult prezenţa pe care românii o au astăzi la Palatul Cotroceni. Sincer, va mărturisesc că nu am apreciat niciodată că instituţia reprezintă atâta interes pentru a fi vizitată. Ce vă pot spune este că iau prezenţa de astăzi a românilor la Cotroceni ca pe un semn de normalitate. Vizitează o instituţie importantă a statului român, o instituţie în care indiferent cum votezi, eşti binevenit, o instituţie care e deschisă tuturor, iar din punctul meu de vedere, faptul că românii vin să vadă o instituţie pe care au susţinut-o acum un an este foarte important, indiferent cu ce intenţii vin legat de cum vor vota. Important este că românii vor să vadă această instituţie. Este un an de când, pentru prima dată de la război încoace, pentru prima dată, românii au decis altfel de cum a decis într-o vreme Marea Adunare Naţională, în altă vreme, Parlamentul. Este, cred, o zi care va trebui să rămână în calendarul fix al Cotroceniului - Ziua Porţilor Deschise, la fiecare dată de 19 mai. Ea nu este, aşa cum mulţi au încercat să anticipeze sau să comenteze, o zi de sărbătoare pentru Preşedinte. Este o zi a românilor, în care pentru prima dată ei au fost mai puternici decât Parlamentul şi pentru asta ar trebui să le mulţumim toţi tuturor românilor. Vă mulţumesc mult.
Întrebare: Domnule Preşedinte, care este programul astăzi? Pana la ce oră?Traian Băsescu: Da, având în vedere afluxul, eu am cerut serviciilor Administraţiei Prezidenţiale să prelungească programul până la ora 24.00 şi cred că este interesant, pentru că noaptea grădinile de la Cotroceni sunt foarte frumoase. De asemenea, saloanele Cotroceniului pe timp de noapte sunt la fel de frumoase ca şi ziua. Altfel spus, cei care vor să continue să viziteze Palatul Cotroceni după ora 20.00 sunt bineveniţi până la ora 24.00. "

No comments: