Pages

Sunday, May 18, 2008

Catalin Croitoru reclama introducerea farsorilor la subiectele de Bac 2008

Dupa cum probabil ati aflat, cadrele care lucreaza activ la indobitocirea romanilor au introdus printre subiectele de la Bac scremetele unor personaje ca Tismaneanu, Plesu, Dinescu, Manolescu si Cartarescu (se spune, fiul nelegitim al manolescului), in abuz fata de Eminescu, Creanga, Caragiale, Bacovia sau Blaga. In plus, ceea ce nu toata lumea a observat, este strecurat si proletcultistul sovietizator Paul Cornea cu cateva texte (halal "condamnare a comunismului", cu Paul Cornea si Ion Ianosi pe firmamente!). Neintamplator, toate personajele de mai sus se remarca printr-o aversiune sectara fata de Eminescu si tot ce este national.
Colega mea, Magda Severin, prezinta reactiile profesorilor, sindicalistilor si ONG-uri din Educatie, la Afacerea Bacalaureatul:

Catalin Croitoru, liderul Federatiei Educatiei Nationale (FEN), sustine ca subiectele pentru limba si literatura romana de la proba orala a examenului de bacalaureat sunt in afara programei. Intr-un comunicat de presa, presedintele FEN reclama ca ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, face "tot felul de schimbari pripite (...), insuficient gandite din cauza grabei dictata de programul de campanie", referindu-se la subiectele de la examenul de bacalaureat. "Dupa ce a purces la "decongestionarea programelor" prin care ministrul, numit pe buna dreptate Astelutei, urmareste probabil ca generatiile de elevi pe care le afecteaza sa nu-i mai puna in dificultate pe ministrii PNL si sa aiba un nivel de cultura care sa garanteze ca la intrebarea "cine sunt cei mai frumosi si mai destepti din tara?!" oglinda fermecata sa poata raspunde "ministrii PNL", iata ca se arata si recidiva manifestata printr-o agresiune fara precedent asupra disciplinei Limba si literatura romana", se arata in documentul remis redactiei.
Catalin Croitoru precizeaza si ca protestul public al academicianului Eugen Simion, al cadrelor didactice de liceu si al parintilor si elevilor de clasa a XII-a referitor la subiectele de la limba si literatura romana - proba de examinare orala "este perfect indreptatit si trebuie luate masuri imediate pentru a preveni o catastrofa la notarea elevilor sau aparitia unui fenomen de coruptie in masa".
Asa cum ati putut citi in ziarul ZIUA, academicianul a atras atentia ca, la proba de limba si literatura romana, subiectul de literatura a fost inlocuit cu unul de comentare a unui text la prima vedere din cele patru stiluri functionale ale limbii romane. "Absolventii liceului romanesc nu trebuie sa fie capabili sa vorbeasca despre Caragiale, Blaga, Calinescu, Eminescu, Bacovia, Stanescu, Sorescu, ci numai despre "Ghidul cetateanului roman in UE", "Raportul Tismaneanu" sau "Raportul de Sociologie Urbana si Regionala", denunta Croitoru. El este de parere ca astfel de subiecte se afla in afara coordonatelor logice ale programei de liceu, "deoarece numarul de ore afectat sectiunii Comunicare in cei patru ani nu justifica existenta la bacalaureat doar a acestui tip de subiect", iar profesori nu sunt pregatiti sa le noteze unitar.

Integral la
http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-05-19&id=6712

Vezi si Consumul de heroina si prostitutia, proba de Bacalaureat 2008
http://www.gardianul.ro/2008/05/19/societate-c12/consumul_de_heroina_proba_de_bacalaureat_2008-s114162.html

No comments: