Pages

Monday, April 6, 2009

Coalitia Impotriva Statului Politienesc a depus plangere la Consiliul Superior al Magistraturii in cazul Becali. ARESTATI TOTI FORMATORII DE OPINIE!


Coalitia impotriva Statului Politienesc
Str. Batistei nr. 11, sect.2, Bucuresti
Mobil: 0722620013; 0766482999
Tel/fax: 0213107332
Comunicat

Coalitia Impotriva Statului Politienesc a depus plangere la Consiliul Superior al Magistraturii cerand sanctionarea magistratului Judecatoriei sectorului 1, Cristus Nicoleta, judecatoarea care a dispus incarcerarea lui George Becali, motivand retinerea sa printr-o aberanta frazeologie cu accente etic-moralizatoare care transcende atat normele de drept cat si cadrul juridic european re-instituind notiunea delictului de opinie din vremea de trista amintire a statului totalitar.

Coalitia impotriva Statului Politienesc solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa faca demersurile necesare pentru a stopa gravele derapari de la normele juridice comise de magistrata Cristus Nicoleta, cuprinse in motivarea elaborata de domnia sa care introduce implicit discriminarea la adresa persoanelor care isi manifesta deschis opinia in cadru public.

Plangerea adresata inregistrata astazi la CSM

Asociatia Adevar si Dreptate

Str. Batistei nr. 11, sect.2, Bucuresti
Mobil: 0722620013; 0766482999
Tel/fax: 0213107332


Plangere disciplinara

In atentia Consiliului Superior al Magistraturii


Prin prezenta Asociatia Adevar si Dreptate, va inainteaza, in numele Coalitiei impotriva Statului Totalitar, o sesizare cu privire la o grava abatere profesionala comisa de magistratul
Cristus Nicoleta, presedinta a Judecatorie Sectorului 1.

Formulam pe aceasta cale o plangere disciplinara.

In fapt, cerand sanctionarea magistratului Judecatoriei sectorului 1, Cristus Nicoleta, judecatoarea care a dispus incarcerarea lui George Becali, si-a motivat retinerea sa printr-o aberanta frazeologie cu accente etic-moralizatoare care transcende atat normele de drept cat si cadrul juridic european re-instituind notiunea delictului de opinie din vremea de trista amintire a statului totalitar.

Asociatia Adevar si Dreptate, reprezentanta a Coalitiei impotriva Statului Politienesc solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa faca demersurile necesare pentru a stopa gravele derapari de la normele juridice comise de magistrata Cristus Nicoleta, cuprinse in motivarea elaborata de domnia sa care introduce implicit discriminarea la adresa persoanelor care isi manifesta deschis opinia in cadru public.

Libertatea opiniei este unul dintre principalele drepturi castigate dupa 1989 iar apropierea de Biserica este deasemenea o optiune personala si privata care nu poate fi in nici un fel invocata in argumentarea unei decizii judecatoresti.

Acceptarea unor astfel de premize in motivarea emisa de magistratul Cristus Nicoleta, presedinta Judecatoriei sector 1, viciaza profund conceptia de fond a actului juridic si creeaza un precedent periculos, care impinge in derizoriu normele societatii democratice.

A-i asuma unui justitiabil, indiferent cine este persoana respectiva, calitatea de formator de opinie, actele filantropice si apropierea de Biserica ca circumstante agravante si sublinierea ideii ca astfel se da un mesaj societatii civile constituie un abuz interpretativ, o discriminare inacceptabila fara precedent in Romania dar si la nivel european.

Actul acestui magistrat induce pe cale de consecinta la restrangerea dreptului la exprimare, interdictia apropierii de Biserica, sau optiunea actelor filantropice.

Filozofia dreptului nu are nimic de-a face cu “filosofarea” de joasa extractie exhibata in asa zisa motivare a acestui magistrat, iar faptul ca aceasta este si presedinta a Judecatoriei constituie cu adevarat o circumstanta agravanta aruncand o pata rusinoasa si nemeritata, credem noi, asupra intregii Justitii romanesti.

Precizam ca prezenta constuie o sesizare disciplinara impotriva judecatoarei Cristus Nicoleta, potrivit articolului 96 din Legea nr. 303/2004.

Solicitam pe aceasta cale ca ancheta disciplinara efectuata de Cosnsiliul Superior al Magistraturii sa se faca si cu ascultarea punctului nostru de vedere.

Vice-presedinte al Aociatiei Adevar si Dreptate, Viorel Ene

_______________
06.04.2009, Bucuresti

Anexa 1

Protest al societatii civile


Judecatoria Sectorului 1, in motivarea deciziei sale prin care a dispus arestarea lui George Becali a invocat faptul ca acesta “sfideaza regulie de drept, inculpatul fiind o persoana publica, recunoscuta in unele medii ca un formator de opinie, multe din conduitele acestuia fiind exemplu de urmat pentru alti cetateni - cum ar fi apropierea sa de Biserica, aspect pus in evidenta in multe ocazii in sens pozitiv”.
Tot in motivarea judecatoriei se mai arata ca “reactia autoritatilor judiciare trebuie sa fie prompta, ferma, exigenta, pentru a da un semnal societatii civile”.
Societatea civila, opinia publica si majoritatea comentatorilor din presa considera insa ca arestarea lui Becali este un caz straniu din punct de vedere legal in care Justitia incurajeaza pe infractori (in speta hotii de masini) si penalizeaza pe pagubit.
Societatea civila a cerut eliberarea lui George Becali si anchetarea sa in stare de libertate deoarece nu il considera pe George Becali un “pericol public” si in nici un caz pericolul public nr. 1 al Romaniei.
“Modalitatea retinerii acestuia, manu militari, cu uz excesiv de forta, aminteste de vremurile guvernarii pesediste de trista amintire, cand oamenii erau ridicati de pe strada pentru un simplu Armagedon trimis pe mail-uri.
Coalitia impotriva Statului Politienesc considera ca Becali a fost arestat demonstrativ si “artistic” pe fondul unui scandal nesfarsit care zguduie Ministerul de Interne, datorita incercarii de preluare a controlului DGIPI de catre grupari din PSD de tip mafiot care s-au folosit mai bine de un deceniu de atuu-l aparatului informativ securistic pentru a-si mentine privilegiile si puterea.
Organizatiile fondatoare ale Coalitiei impotriva Statului Politienesc, intre care se afla organizatii fondatoare ale Pietei Universitatii si victime ale Mineriadei considera ca atata vreme cat un Petre Roman si un Ion Iliescu, presedintele de onoare (?) al PSD, un criminal cu mainele rosii de sange, si un veritabil pericol public nr.. 1 umbla liber pe strazi alaturi de complicii sai care au jefuit sistematic Romania distrugand economia si indatorand la nesfarsit poporul roman nu vedem in nici un fel justificata incarcerarea unui George Becali.
In realitate, dupa cum a probat presa, Becali a fost victima unui santaj ordinar din partea unor tigani infractori de drept comun, colaboratori ai Politiei, care au solicitat si jurnalistilor bani in scopul “infundarii” celui pe care tot ei l-au (si) furat. n contextul dat se observa limpede ca George Becali este victima unui abuz politienesc fara precedent.
Unde e crima lui Becali?”, mai intreaba membrii Coalitiei impotriva Statului Politienesc, parafrazandu-l pe seful statului, Traian Basescu.

Pentru conformitate,
purtator de cuvant al Coalitiei,
George Roncea

Coalitia impotriva Statului Politienesc este o organizatie fara personalitate juridica deschisa tuturor persoanelor si asociatiilor dispuse sa apere drepturile inalienabile ale cetatenilor romani constituita in ianuarie 2009 ca raspuns civic la aparitia unor legi si masuri de supraveghere severa a populatiei de catre stat, cum ar fi Legea 298/2008 privind controlul electronic al populatiei, HG nr 1566/2008 privind pasapoartele biometrice si OUG 184/2008 privind cartile de identitate electronice cu date biometrice si a altor masuri similare ce plaseaza cetatenii in sfera controlului total al statului politienesc.
Coalitia impotriva Statului Politienesc are in vedere protejarea drepturilor legitime ale cetatenilor Romaniei, in acord cu normele constitutionale si de drept si urmareste sanctionarea abuzurilor statului totalitar impotriva propriilor cetateni.
Pana in prezent din Coalitia impotriva Statului Politienesc fac parte urmatoarele grupuri si organizatii: Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia Civic Media, Grupul Independent pentru Democratie, Seniorii Ligii Studentilor, CivicNet, Asociatia Victimelor Mineriadelor, Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor, Asociatia Pro PNTCD, Asociatia Baricada Inter 1989 si lista ramane deschisa…



http://www.libertate-pentru-gigi-becali.blogspot.com/

1 comment:

Anonymous said...

Domnule Roncea, vi se parea normal ca au iesti in strada mai multi oameni pt Becali, decat impotriva cipurilor? Sa recunoastem ca toata aceasta mascarada este una politica menita sa ne ia ochi de la lucrurile cu adevarat importante.
Iertati-ma! Doamne ajuta!