Pages

Thursday, April 9, 2009

Dupa modelul lui Iliescu, propaganda lui Voronin acuza "legionarii" de la Noua Dreapta. In realitate e vorba de diversionistii RGN-GDS - "Noii golani"

Analiza situatiei care a dezvoltat evenimentele violente de peste Prut trebuie facuta de urgenta, pentru ca provocarile vor continua zilele acestea, vineri si sambata, cand sunt anuntate noi manifestatii in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Care, de data aceasta, conform amenintatrilor comuniste, s-ar putea lasa cu varsari de sange. Observatorii atenti stiu ca in aceasta operatiune sunt implicate si grupuscule active din Romania, care s-au remarcat de-a lungul timpului prin actiuni organizate anti-romanesti si pro-ucrainene si pro-moldovenesti, camuflate, clasic, sub masca "anti-comunismului" si "romanismului". Diversiunea principala a fost generata de asa-zisul grup "Noii golani" secondat de "Hyde park", constituite pentru a confisca idealurile romanesti, asemenea actualei conduceri interlope a organizatiei "21 decembrie" si a kominternistilor de la Grupul pentru Dialog Social. Serviciile speciale de pe Prut, Nistru, Dnieper si Moscova stiu prea bine la ce ne referim. Dezinformatorii si diversionistii de profesie sunt foarte activi pe net si sunt sprijiniti, dupa cum se vede clar dupa numarul de astazi al ziarului pro-comunist "Moldova Suverana", chiar de catre puterea de la Chisinau. Atat in ziarul comunist cat si in propaganda profesionista de pe net, pentru a li se pierde, din nou urma, este acuzata de toata operatiunea de peste Prut nici mai mult nici mai putin decat "Noua Dreapta". Iata cat de slabi sunt, totusi, scenaristii moscoviti. Povestile de acum 20 de ani, pentru care, din cauza lui Ion Iliescu, au fost inchisi adevaratii "golani", sunt reeditate azi de ucenicul sau, Vladimir Voronin, pentru a-i salva pe falsi "noi golani".
Pana la analiza la rece a situatiei, Mihai Rapcea raspunde pe un forum acuzelor. Avertizez la randul meu asupra zilelor ce vor veni. Mare atentie la manipulare si dezinformare.
Redau, sintetizata, expunerea avocatului Mihai Rapcea, ca raspuns la o provocare aruncata de "noii golani" pe la orele doi si-un sfert, pe dupa plopul sbu si, mai jos, ipotezele prafuite si aburitoare ale "Moldovei Suverane":

Aparent, situatia este asa cum o prezentati d-voastra. Din pacate insa, realitatea este mult mai trista. Pentru cei care nu erau conectati la realitatile de peste Prut, situatia apare ca cel putin surprinzatoare. Trebuie sa stiti insa ca ceea ce se petrece in Moldova este punerea in practica a unui scenariu bine regizat de catre KGB.
Iata planul KGB:
Scopul actiunii:
- mentinerea in sfera de influenta ruseasca a Moldovei.
- ruperea legaturilor dintre Moldova si Romania.
- desfiintarea definitiva a visului unionist.
- transnistrizarea zonei si federalizarea Moldovei.
Modalitati de actiune:
- Partidele asa-zis anti-comuniste au avut o campanie aproape inexistenta (PPCD-ul lui Iurie Rosca a fost practic invizibil, nu au avut materiale de campanie cam pe nicaieri, desi a fost singurul pardit care a mers pe mesajul crestin, romanesc).
- Chiar comunistii nu se creditau in sondajele comandate chiar de ei, cu mai mult de 35% din voturi, tocmai pentru a alimenta asteptarile anticomuniste ale populatiei (pregatirea revoltei).
- Ridicarea mingii la fileu: Din Romania, grupusculul autointitulat "Noii Golani" lanseaza pentru data de 27 martie, pe o pagina obscura de internet (http://golanii.ro/), un indemn adresat "tuturor patriotilor romani", de a merge in Moldova la Statuia lui Stefan cel Mare, cu ocazia comemorarii a 91 de ani de la Unirea cu Basarabia. Indemnul este realizat in stil agresiv, militant, amenintator, si a fost preluat imediat de catre autoritatile moldovenesti.
- Vineri, 20 martie, ambasadorul României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, este chemat la Ministerul moldovean de Externe, unde i s-a cerut să transmită MAE de la Bucureşti să nu admită "deplasarea în masă a cetăţenilor români în Republica Moldova în ajunul parlamentarelor din 5 aprilie, pentru participarea la acţiuni electorale". (deci au luat in serios "amenintarile" unei grupari cvasi-inexistente).
- Imediat dupa aceea, in lipsa unor explicatii din partea Ministerului Afacerilor Externe din Romania (alta minge ridicata la fileu planului KGB-ist), oficialii moldoveni interzic intrarea romanilor in Moldova "în scopul prevenirii eventualelor implicări ale cetăţenilor români în acţiuni provocatoare, ce ar putea avea drept scop destabilizarea situaţiei interne din Republica Moldova".
- In ajunul zilei de 27 martie, sunt oprite la granita DOAR 6 PERSOANE din grupul asa-zisilor "noi golani". Masura fiind disproportionata, hilara chiar, un numar de alti 170 de pasageri care circulau in mod obisnuit pe acea ruta, la rudele din Moldova, au fost dati jos din trenuri si intorsi din drum, pentru a se justifica "temerile" oficialilor moldoveni. Totodata au loc actiuni represive, de intimidare la adresa romanilor aflati in Moldova, unii dintre ei fiind expulzati.
- 3 si 4 aprilie, Noua Dreapta organizeaza in fata ambasadei Moldovei la Bucuresti, un protest impotriva masurilor de interzicere a liberei circulatii a romanilor pe teritoriul Moldovei. In memoriul depus ambasadoarei Moldovei la Bucuresti, doamnei Lidia Gutu, Noua Dreapta indeamna "autorităţile moldoveneşti... să discearnă şi să se informeze temeinic înainte de luarea unor astfel de măsuri, şi să nu cadă în capcana unor manipulări grosolane cum este cea creată prin intermediul grupusculului autointitulat "Noii Golani" – organizaţie inspirată şi susţinută din umbră din fostul spaţiu ex-sovietic, şi care urmăreşte în realitate doar periclitarea relaţiilor dintre românii din cele două state surori" (citat din memoriul inmanat d-nei ambasador).
- 5 aprilie - alegerile din Moldova. Prin tiparirea a unui numar de 200.000 de buletine de vot in plus, precum si prin turism electoral, comunistii obtin aproape 50% din voturi.
- Asa-zisa "Opozitie" anti-comunista (de fapt esalonul 2 al KGB-ului, viitorii "emanati" ai preconizatei "revolutii" de la Chisinau - reprezentata de Serafim Urecheanu, fostul primar al Chisinaului (un fel de Ion Iliescu, coborat direct de la Editura Tehnica, din activul sovietic de partid si de stat), Vladimir Filat (un fel de Petre Roman, revolutionarul cu pulovar, coborat intre protestatari direct din vila lui de milionar din Primaverii) si altii asemenea, ca masonii Anatol Salaru si Mihai Ghimpu, organizeaza un miting de protest solicitand initial repetarea alegerilor (ulterior, la negocierile cu Voronin au mai cerut doar renumararea voturilor).
- Tinerii ies in numar mare in strada. KGB-ul a evaluat bine tensiunile si nemultumirile anti-comuniste, si a decis sa "sparga buba" in felul lor, dupa modelul 13-15 iunie 1990 din Romania si sa elimine astfel, prin arestarile si intimidarile ulterioare elementul romanesc activ anticomunist (cel mai probabil acesti tineri, tot dupa modelul post-mineriada din iunie '90, vor emigra masiv din "raspublica").
- Grupuri organizate de tineri tunsi scurt cu alura de luptatori (mai mult ca siguri de la "servicii" sau de la organizatia para-militara "VOIEVOZI" condusa de Gabriel Stati, fiul miliardarului "liberal" Anatoli Stati) devasteaza si dau foc, creand dezordini, imprimand adunarii pasnice din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau un caracter anarhic, pentru a justifica interventia in forta a fortelor de ordine.
- La lasarea serii, dupa prima zi de proteste, majoritatea manifestantilor se retrag. Raman turbulentii, care vandalizeaza in continuare birouri.
- Este arborat steagul Romaniei, se scandeaza sloganuri pro-unioniste. Interesant este faptul ca intr-o fotografie sunt surpinsi politisti asistand la arborarea drapelului romanesc (convenea temei centrale a "profanarii" simbolurilor statului moldovean cu steagul unei tari "straine", pretextul perfect pentru reactii dure din partea lui Voronin, care au culminat cu declararea ca persona non grata si expulzarea ambasadorului Romaniei la Chisinau).
- Fortele de ordine intervin si au loc violente, 200 de tineri sunt ridicati dupa inregistrarile video de acasa, de la scoala sau din randurile ranitilor dusi la spital dispar (dupa modelul revolutiei din 89 din Romania). Teroare si confuzie in randurile celor ramasi in piata, comunicatiile sunt taiate, Chisinaul este blocat, nu se poate intra sau iesi.
- Liderii "opozitiei" cad la pace cu Voronin, semneaza un memorandum prin care accepta renumerotarea voturilor, NU REPETAREA ALEGERILOR. Totodata, acestia evita sa declare daca refuza fotoliile de parlamentari (fapt ce ar fi dus automat la invalidarea alegerilor).
- Violente si mai mari din partea fortelor de ordine. Se confirma utilizarea armelor de foc, au loc arestari brutale.
- In ciuda acestora, liderii "opozitiei" anunta noi manifestatii pentru vineri si sambata.
IN ROMANIA:
- 7 aprilie orele 14.30 Noua Dreapta lanseaza in blogosfera (mai ales pe yahoomessenger) dar si prin campanie de sms-uri indemnul de a se iesi la Universitate in sprijinul fratilor basarabeni. (mesajul circula cu mottoul: UNITI SUB TRICOLOR SUNTEM DOAR UN POPOR).
Imediat se mobilizeaza si "noii golani", care aduc galeriile de fotbal (ultrasii - platiti sa protesteze impotriva lui Becali de catre Paunescu, care vrea sa ia Steaua si, probabil, ii finanteaza si la astfel de actiuni). Cine se afla in spatele lor ? Nimeni altul decat "revolutionarul" de profesie Teodor Maries, diversionistul din Piata Universitatii care a acaparat si distrus fosta Asociatie 21 Decembrie, cel care a facut jocul lui Iliescu pe 15 iunie 1990 in Piata Universitatii, instigand la violenta si justificand interventia organelor de represiune si chemarea minerilor. EXACT ca si astazi! Pare cunoscut scenariul, nu ? E acelasi ca si cel de azi, de la Bucuresti si Chisinau. De remarcat ca "noii golani" promoveaza in stilul "ultras", agresiv, de stadion, "unirea", desi o fac doar din corzile vocale... Pentru ca tot ei au imprastiat pe internet - fara a fi staviliti de cine trebuie - si impart, cu un tupeu care merita pus la punct asa cum se cuvine, tricouri si fluturasi cu harta Romaniei mari, din care lipseste tocmai... Basarabia istorica, tinuturile aflate la ucrainieni (vezi foto)... Traiasca SBU si SIS!
CONCLUZIE: AVEM NEVOIE DE ADEVAR, NU DE SLOGANURI SI URLETE DE STADION. Manifestatiile agresive si zgomotoase ale "noilor golani" si grupuscurile partenere "Hyde Park" sau din "opozitia" platita de Stati, insotite de propaganda agentilor anti-Romania ai lui Voiculescu de la Antena 3 (Badin, Dungaciu, etc) si N24 (Gamalet si tiganusul) - ca si de la RGN Press! -, plus ungurii si reactivatii KGB din Parlament, nu fac decat sa legitimeze ideea lansata de KGB prin gura lui Voronin, ca toata "revolutia" din Chisinau este orchestrata si organizata de la Bucuresti (lucru complet neadevarat), si care va duce in final la ruperea firavei apropieri dintre Romania si Republica Moldova (despre Basarabia de Sud aflata in Ucraina, adio!), spulberand pe termen lung orice incercare de Unire... ADICA EXACT CE URMARESTE VECHIUL SI NOUL KGB !!! Ca sa nu mai vorbim de interesele geopolitice legate de Transnistria!
Noua Dreapta in schimb, nu este finantata de nimeni. Statia si boxele cu care ne-am prezentat au fost imprumutate de la Asociatia Victimelor Mineriadelor - care au sediul in apropierea Pietei Universitatii -, cei care au trait pe pielea lor ceea ce traiesc acum basarabenii in Piata din Chisinau. Iar in tara am avut manifestatii zilnice - nu, stati linistiti, nu erau "noi golani', ci noi - in Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Brasov, Galati, Constanta, Iasi, etc.
Cat despre steaguri si simboluri - ne acuzati si ca avem crucea! -, acestea nu sunt politice ci identitare. Crucea este si va ramane pe veci simbolul tuturor romanilor. Nu asa cum militau asocoiatiile "Hyde Park" si "noii golani", impotriva crucii, impotriva icoanelor din scoli, pentru homosexuali, alaturi de agentii din GDS. Acesti anti-romani nu vor putea niciodata, oricat de mult s-ar stradui de 20 de ani incoace, sa cloneze Fenomenul Piata Universitatii, pentru simplul motiva ca acela a fost profund crestin, profund national, adica nationalist!
Noua Dreapta nu este un partid, este doar o asociatie, un ONG. Suntem aici, in Piata Universitatii, unde am militat intotdeauna, pentru basarabeni, dar si pentru a spune adevarul, pentru a atrage atentia asupra pericolului manipularii romanilor de pe ambele malurin ale Prutului, sub masca unirii, in alte directii decat cele ale intereselor romanesti.
Iar ca vorbitor, da, eu Mihai Rapcea am luat cuvantul pentru ca "a stii si a tacea (a nu marturisi adevarul) este suprema lasitate".
Mihai Rapcea

Vezi si Cand RGN Press devine ReGNum sau Novaia ReGioN. Despre agenti ucraineni si nu numai. Romania Mare batjocorita in numele "rromanismului" lui Tismaneanu
Недавно состоялась презентация последней книги румынского
Piata Universitatii, intinata la comanda si din prostie
Ucraina are probleme teritoriale cu Romania: unde sunt Basarabia de Sud, Tinutul Herta si Bucovina de Nord?!
ZIUA: http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-04-21&id=236397&kword=ucraina
Ucraina se pare ca si-a iesit din minti dupa ce Basescu a amintit ca Basarabia de sud nu ii apartine, la conferinta despre NATO si Securitatea regionala, organizata de Konrad Adenauer.
ZIUA enerveaza Kievul
Declaratiile presedintelui Romaniei despre Transnistria, Moldova si Ucraina, ca raspuns la intrebarile redactiei noastre, au creat nervozitate la Kiev, MAE ucrainean primind indicaii de la Iuscenko sa "verifice autenticitatea declaratiilor presedintelui Basescu publicate de ziarul ZIUA":http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-04-19&id=236343&kword=ucraina

Articolul de demascare din "Moldova Suverana" de azi:

Miscarile legionare „Noua Dreapta” din Romania si R. Moldova au contestat alegerile inainte ca acestea sa se desfasoare

Fenomenul legionar din Romania a renascut inca de la inceputul anului 1990. Dupa acest an, aproape frecvent, au inceput sa fie racolate grupuri de tineri moldoveni, care erau invitati in Romania si instruiti in diferite tabere legionare. Miscarea legionara, actualmente purtind denumirea de „Noua Dreapta”, fara sa mai intram in amanunte doctrinare inutile, se conduce dupa o ideologie ultranationalista, sovina si pledeaza pentru o Romanie a „omului nou”, excluzind convietuirea cu alte minoritati etnice in sinul aceleiasi patrii, dar mai ales in ceea ce priveste comunitatile evreiesti. Istoria singeroasa a acestei miscari a lasat victime dintre cele mai celebre, fiind suficient sa amintim executarea miseleasca a marelui savant Nicolae Iorga. In imaginile pe care vi le oferim, veti avea prilejul sa constatati baia de singe provocata in Romania interbelica de catre rebeliunea legionara, in ianuarie 1941. Veti constata ca aceste imagini seamana izbitor de mult cu cele pe care incepusera sa ni le ofere bandele criminale care au devastat, jefuit si incendiat institutiile statului sub comanda si acceptul unora ca Vladimir Filat, Serafim Urechean, Dorin Chirtoaca, Gabriel Stati si multi altii. Asemenea legionarilor, acestia au vrut si doresc varsare de singe, iar amenintarile cu moartea la adresa oponentilor lor politici sunt specifice acestei ideologii, indiferent de masca liberala pe care si-au pus-o. Spuneam ca sunt numerosi tineri si fosti tineri moldoveni care au participat, incepind cu 1991, la taberele de instruire legionara din Romania. In acele vremuri mai traia Simion Ghinea, legionar vechi din garda lui Corneliu Zelea Codreanu, un reper mai era un domn Marcu din Focsani, Romania, iar printre capii miscarii legionare post-decembriste s-a numarat Serban Suru, care a instruit numerosi tineri moldoveni, si scriitorul si profesorul Radu Sorescu a cochetat la un moment dat cu aceasta miscare, scotind si un ziar cu denumirea de „Noua Dreapta”. Rodul actual al instruirii numerosilor tineri moldoveni este existenta Miscarii Noua Dreapta Chisinau, miscare ce editeaza si un ziar, Spada. Ambele miscari, dincolo de ideologia lor de esenta fascista, au drept scop desfiintarea statului R. Moldova si unirea acestuia cu Romania.
In zilele de 3 si 4 aprilie, in ajunul alegerilor din R. Moldova, legionarii romani au dat si ei un semnal la ce urma sa se intimple la Chisinau incepind cu data de 6 aprilie, iar acesta s-a constituit intr-o serie de manifestatii in fata Ambasadei R. Moldova de la Bucuresti. Mesajul lor era clar – contestarea rezultatului alegerilor care urmau sa se desfasoare –, mesaj reluat cu docilitate chiar de a doua zi de catre bandele criminale care au bagat spaima in cetatenii pasnici ai Chisinaului. Serviciile secrete romanesti cunosc foarte bine relatiile legionarilor romani cu cei moldoveni, iar noi suntem convinsi ca, pe anumite compartimente, au tot interesul sa le stimuleze tendintele nationalist-unuioniste, asta si cu riscul unor bai de singe in R. Moldova. In spatele majoritatii studentilor moldoveni din Romania, celor care protesteaza impotriva legalitatii alegerilor, stau si cetateni romani cu o temeinica disciplina legionara. Precizam ca doctrina legionaro-fascista este interzisa si condamnata in toata Europa. Privitor la tentativa de lovitura de stat din Moldova, cunoastem si despre implicarea a inca cinci servicii secrete straine. Implicarea romaneasca a fost extrem de complexa si costisitoare, material si uman, iar rezultatul alegerilor nu a justificat si acoperit aceste cheltuieli. Potrivit unor surse din sfera serviciilor de informatii, Basescu a avut suficiente motive ca, la intilnirea de miercuri seara cu sefii serviciilor secrete, sa le reproseze acestora ineficienta si cheltuielile uriase pentru o cauza deja pierduta, sa le impute inexactitatea rapoartelor facute cu privire la adevarata stare de lucru din R. Moldova.
Mihai CONTIU
Alte grupari din Romania care au sprijinit si incurajeaza tentativa de lovitura de stat din R. Moldova
Nota mea: "Moldova Suverana" ar trebui sa-si vada de hooligansii ei, mai vechi sau mai... "noi"!

4 comments:

Alex sau cum vreți voi said...

dar comunismul de ce nu e interzis si condamnat in toata europa? ...

F.L. said...

Sint curios daca exista suport legal prin care sa-i fie retrasa cetatenia romana lui Mihai Contiu ?

Stefan P. said...

Aceasta adunatura penala de batausi de stadion, auto-intitulata noii golani (cu intentia de compromitere a adevaratilor "golani" din Piata Universitatii) promoveaza ideile rusofonilor din Basarabia. Ei nu vor unirea si afirma ca suntem 2 popoare de o parte si de alta a Prutului.

Cititi interviul lor din Jurnalul National, care le-a oferit spatiu cu generozitate, promovandu-i , asa acum fac si Realitatea TV, si Antenele lui Voiculesu, si Andrei Badin si multi altii care ii promoveaza asiduu, ajutandu-i sa faca jocurile Ucrainei, si sa umple Romania cu harta Romaniei Mari ciuntita - fara Sudul Basarabiei si Tinutul Herta:
in http://www.jurnalul.ro/articole/97045/fratie-pe-internet

Alexandra said...

„ideologia lor de esenta fascista”... și credința în Dumnezeu tot de esență fascistă este???...mai citește niște cărți de istorie neatinse de cangrena roșie de la Moscova