Pages

Wednesday, April 8, 2009

MAIORUL POST-MORTEM Tiberius Petre condus pe ultimul drum. Ce cautam in Afganistan, tara care si-a triplat productia de droguri de cand e "eliberata"?


Aproape o mie de oameni l-au condus pe ultimul drum pe ofiterul roman mort vineri in Afganistan.

Coplesiti de durere si de emotie, cativa dintre colegii lui au lesinat in timpul ceremoniilor. Stiu ca si ei sunt in pericol: statisticile spun ca un militar roman dintr-o suta se duce la moarte sigura pe front.
Maiorul post-mortem Tiberius Petre a acceptat sa intre in loteria mortii din Afganistan anul trecut si mai avea cateva zile pana sa isi incheie misiunea. Impresionati de soarta lui neinduratoare, l-au condus pe ultimul drum prieteni, rude, dar si oameni simpli care au aflat de la televizor ce i s-a intamplat. Sicriul tanarului a fost purtat pe umeri de militarii de la Batalionul Fortelor Speciale "Vulturii", iar dintr-un avion colegii lui au aruncat mii de petale de trandafir in timpul ceremoniei funerare.
In semn de pretuire pentru jertfa militarului roman, la inmormantare a participat si un camarad de-al acestuia din Fortele Speciale Americane.
Statisticile spun ca patru militari romani dintr-o suta sunt raniti in misiunile din Afganistan. Iar dupa ce marti inca unul a murit la datorie, Romania se afla pe locul 10 din 22 de tari cu trupe in teatrele de operatiuni din Afganistan ca numar de militari care si-au pierdut viata.
Acolo, un ofiter castiga 2700 de euro pe luna, iar cei cu grade mici 2400. Cu totii isi asuma riscul pentru bani.
Sotia maiorului va primi 100.000 de lei din partea statului si 80.000 de euro din asigurarea de viata incheiata de Ministerul Apararii. Nicio suma nu ii poate stinge suferinta mai ales ca a ramas singura cu un copil mic.Marti, inca militar roman a murit in Afgansitan, iat alti patru au fost raniti.

No comments: