Pages

Wednesday, April 8, 2009

UCIS de politisti. Se intampla la Londra, nu la Chisinau


Gandul: Film scandalos cu un bărbat agresat de poliţia britanică la summitul G20. După lovituri, bărbatul a murit - VIDEO
Potrivit unei înregistrări video obţinute de cotidianul The Guardian, britanicul Ian Tomlinson, ucis în timpul protestelor care au avut loc la summitul G20 din Londra, nu se afla printre protestatari şi a fost atacat de poliţişti, precizează publicaţia în ediţia electronică. În urma apariţiei acestui material video, ancheta privind moartea lui Tomlinson ar putea fi preluată de către Independent Police Complaints Commission (autoritatea britanică în materie de control al activităţii poliţiştilor).
Potrivit imaginilor înregistrate miercurea trecută, Tomlinson a fost surprins la Royal Exchange Passage, cu numai câteva minute înainte de a-şi pierde viaţa, mergând cu mâinile în buzunare şi fără a opune rezistenţă poliţiştilor.
Câţiva ofiţeri, unii însoţiţi de câini şi aflaţi la mică distanţă în spatele lui, încercau să îl determine să se grăbească, în timp ce un poliţist, care purta echipamentul de intervenţiei al poliţiştilor britanici, pare să îl lovească din spate cu un baston. La scurt timp după atac, bărbatul în vârstă de 47 de ani a suferit un atac de cord şi a murit.
Un martor, Anna Branthwaite, a declarat că l-a văzut pe Tomlinson. "Un poliţist l-a bruscat şi îl împingea", a declarat ea. "A căzut la pământ şi s-a rostogolit", a adăugat ea.
Primarul Londrei, Boris Johnson, a cerut o anchetă „rapidă şi corectă“ din partea corpului de control al poliţiei, după cum a declarat un purtător de cuvânt al administraţiei londoneze. Acesta din urmă a precizat că primarul a văzut şi el înregistrările video incriminatoare şi s-a declarat preocupat de cele văzute. (A.S.)
Doua intrebari:
1. Stiati ca toti politistii din Londra au implantat, obligatoriu, un cip RFID, sub piele?
2. Daca mama lui Gigi Becali facea atac de cord, cine era responsabil?

No comments: