Pages

Tuesday, February 12, 2008

In Kosovo, albanezii ofera reduceri de independenta


Pentru cetatenii tarilor care recunosc independenta, 20% reducere. No comment!

Ce se intampla cu sarbii din Kosovo?
Un articol relevant din Gandul: "Enclavele sarbe din Kosovo, puscarii fara gratii". O corespondenta din Pristina de la Dragos Bota -


In dreapta, Parintele Miroslav, ultimul preot ortodox din Pristina, incercuit de sarma ghimpata si pazit de britanicii din trupele KFOR, in cimitirul singurei Biserici sarbe in care se mai slujea. Fotografia este facuta la ultima mea deplasare in Kosovo. Ma intreb ce-o mai face acum... Dumnezeu sa-l aiba in paza!

Apelul ierarhilor ardeleni pentru mentinerea orei de religie la liceu

Sinodul Mitropolitan, reluând apelul public al Mitropolitului Bartolomeu din 6 februarie 2008 adresat ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru mentinerea religiei ca obiect de studiu obligatoriu in ciclul liceal, reaminteste tuturor factorilor politici si sociali responsabili ca Religia nu e proprietatea Statului, nici a Ministerului si nici a Bisericii ca institutie; ea este un dat fiintial al poporului român, pastrat de-a lungul a doua milenii, marturisit de tinerii martiri din Decembrie 1989 si nu poate constitui obiect de negociere si compromisuri.
In consecinta, ierarhii ardeleni cer ca ora de religie sa fie predata in intregul ciclu primar, gimnazial si liceal, adica in clasele I-XII, si adreseaza un apel catre Bisericile surori, catre opinia publica din România, catre parintii carora nu le este indiferenta soarta copiilor lor si a societatii de mâine si nu in ultimul rând catre elevi sa-si exprime sau reinnoiasca demersurile pentru pastrarea neatinsa a orei de religie in scoala. De asemenea, apelul se adreseaza si tuturor institutiilor statului ca sa-si asume responsabilitatea in rezolvarea acestei probleme de importanta vitala pentru existenta si destinele poporului român.


Subsemnez!

Foto: Cristina Nichitus

Noaptea "Romaniei literare" sau cum a ingropat Mihaies saptamanalul lui Manolescu

Dupa o campanie mizera cu iz de kominternism dusa in paginile Romaniei literare impotriva ZIUA si a anumitor jurnalisti ai ei de catre vicepresedintele ICR Mircea Mihaiesi orizontul revistei s-a limitat brusc. Dinu Patriciu a hotarat sa stopeze pomparea grupului de interese strans unit in jurul lui Nicolae Manolescu, sef Rl, la USR, profesor la Univ, ambasador UNESCO la Paris si multe altele. Decizia s-a luat chiar ieri, in ciuda anuntului dat astazi de responsabilii Trustului Adevarul Holding, din care face parte si compania Satiricon, sub egida careia se edita Romania literara.
Razvan Corneteanu, directorul general al Trustului Adevarul Holding a declarat azi ca, de fapt, contractul de management cu Romania literara s-ar fi incheiat inca din decembrie si nu a mai fost reinnoit. Cornateanu a mai precizat pentru Mediafax ca, in ceea ce priveste Satiricon, compania avea functia de "distribuitor unic" pentru Romania literara si ca propunerea de renuntare la contract a venit din partea Adevarul Holding, trustul fiind focusat pe dezvoltarea produselor la care este si actionar. "Investitiile in produsele noastre sunt cele mai importante. In acest moment, avem 12-15 produse noi pe care le vom dezvolta pe parcursul acestui an", a subliniat directorul general al Adevarul Holding.

Reaminim ca in urma cu numai doua zile situatia era, totusi, alta. Duminica, Satiricon anuntase intrarea in Clubul Roman de Presa cu tot cu... Romania literara. Asadar, motivul este cu totul altul: isteria subpamanteana a "invingatorului" Mihaiesi la adresa lui Rosca Stanescu si altor ziaristi ai ZIUA a dus la sistarea stipendierii cenaclului lui Manolescu. Atacul murdar la adresa unor ziaristi de prestigiu ai Romaniei este descalificant cu statutul de "intelectual" al angajatilor RL si tinuta pe care ar fi trebuit sa o aiba o revista culturala, a opinat finantatorul principal, conform surselor noastre.
Manolescu a declarat azi destul de sec ca exista negocieri cu alte companii pentru preluarea atributiilor de management, detinute, pana in decembrie, de catre trustul Adevarul Holding. Sa vedem ce milionar vor mai pacali intelectualii de-acum incolo. Poate seful lui Mihaies de la ICR, HR Patapievici, va face o propunere tovaraseasca: sa se mai reduca pensiile pentru a se umple, din banii nostri, buzunarele misunatorilor din jurul bugetului statului. Exista si precedentul. Pe vremuri, la ordinul personal al lui Ion Iliescu, Fundatia Culturala Romana a fost obligata sa finanteze revista lui Andrei Plesu, Dilema, pana cand ilustrul om al tuturor regimurilor s-a certat cu Augustin Buzura. Poate ramane si Plesu fara fonduri... Sau un alt slujbas de oligarh, care soarbe cat poate si de la Basescu si de la Vantu pentru ideiile lui in monolog...

Si imaginati-va dragi hoitari ca Rosca Stanescu se impaca in curand cu stiti voi cine... Ha, ha, ha!
PS: Intre timp am aflat ca Rl este si va fi in continuare sponsorizata de USR, unde Manolescu este presedinte (conflict de interese, ceva?) cat si de Ministerul Culturii, adica de noi. Foarte tare!

Monday, February 11, 2008

ZIUA lui Puric

Astazi este ziua lui Dan Puric. Intr-un spatiu public din ce in ce mai redus de ambitii totalitariste, cu o societate sufocata de impostori atrofiati sufleteste si agenti ideologici teleghidati, Dan Puric este ca o lumanare de Paste care straluceste, hat, de departe, in intunericul noptii. Parca am fi din nou in vremea comunismului, cand, venind in drum spre casa, de la Biserica, dupa ce ramaneai pentru un rastimp singur pe strada si te temeai ca ti se va stinge lumanarea, vedeai dintr-o data o noua flacaruie, tremuranda... Mai erau si altii, cativa, care duceau, cu greu, Lumina acasa. Nu multi, dar destui cat sa te faca sa spui, ca Parintele Ioanichie imbratisandu-l pe Parintele Iustin, la aproape 90 de ani: "Nu ne vom lasa!".



Alte resurse web despre Puricul lui Dumnezeu: http://www.danpuric.ro/

Conferinte audio: http://www.ortodoxmedia.com/autor/91/Dan-Puric

Interviu despre Eminescu si piesa "Si mai potoliti-l pe Eminescu!": http://www.geocities.com/nicu_capusneac2000/danpuric.html

Inregistrarea conferintei despre Iuda si Dumnezeu, aflata mai sus, este preluata de la http://www.ortodoxtv.ro/

Impotriva legalizarii prostitutiei



INVITATIE pentru PRESA


Ambasadorul Mark P. Lagon, Consilier al Secretarului de Stat pe probleme de trafic de fiinte umane, se afla intr-o vizita in Romania, in perioada 10-12 februarie 2008. Ambasadorul Lagon se va intalni cu diversi oficiali romani de rang inalt, cu reprezentanti ai diferitelor ONG-uri si cu lideri religiosi pentru a discuta problema traficului de persoane. Vor exista doua oportunitati de presa, dupa cum urmeaza:
1. Scurte declaratii de presa sustinute de Ambasadorul Lagon si Preasfintitul Ciprian Campineanul, Episcop vicar patriarhal, marti, 12 februarie, la ora 10:30, la Resedinta Patriarhala. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Biroul de Presa al Patriarhiei Romane, Tel: 021-406-71-67
2. Conferinta de presa organizata de ONG-ul CARITAS. Conferinta va avea loc marti, 12 februarie, la ora 11:30, in sala Constantin Stere din cadrul Palatului Parlamentului (Intrarea din Calea 13 Septembrie) si se va axa pe chestiunea legalizarii prostitutiei. La finalul conferintei de presa Ambasadorul Lagon va fi disponibil pentru interviuri cu presa. Pentru informatii suplimentare si acreditare va rugam sa o contactati pe Daniela Soros, Asociatia Caritas Bucuresti, tel. 0721 370 300.

COMUNICAT DE PRESĂ

Marţi 12 februarie 2008. Asociaţia Caritas Bucureşti, împreună cu o puternică reţea de organizaţii non-guvernamentale, cu sprijinul Senatului României şi al Patriarhiei Române aduce în atenţia opiniei publice din România, într-o conferinţă de presă, consecinţele legalizării prostituţiei în România. La această conferinţă participă, ca invitat special, Excelenţa Sa Domnul Ambasador Mark Lagon, Directorul Direcţiei de Monitorizare şi Combatere a Traficului de Persoane din Departamentul de Stat al SUA, instituţie americană angajată în lupta mondială împotriva sclaviei moderne, în toate formele sale cunoscute – munca forţată, exploatarea sexuală, privarea de libertate şi obligarea îndeplinirii unor activităţi împotriva voinţei persoanei etc. – fenomen care afectează anual aproximativ 800.000 de femei, copii şi bărbaţi.

În Europa contemporană tendinţa este de a se renunţa la legalizarea industriei sexului din cauzaconsecinţelor negative, ca de exemplu deteriorarea valorilor morale ale societăţii, creşterea violenţei împotriva femeilor şi copiilor şi creşterea alarmantă a crimei organizate în ţările în care prostituţia este legalizată şi legitimată ca formă de sclavie modernă.
Asociaţia Caritas Bucureşti, împreună cu partenerii săi, naţionali şi internaţionali, a iniţiat un amplu program de informare şi conştientizare a opiniei publice, şi în special a grupurilor ţintă, încercând să atragă atenţia asupra fenomenului. Statisticile arată că rata mortalităţii femeilor implicate în prostituţie este de 40 de ori mai mare decât cea a populaţiei generale şi că aceste decese sunt aproape întotdeauna de tip violent, provocate de proxeneţi, traficanţi şi clienţi. Rata ridicată a mortalităţii, bolilor şi traumelor fizice şi psihice, demonstrează că guvernele trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a elimina prostituţia, care este o forma de violenţă împotriva femeii şi o crimă împotriva demnităţii umane.
Ţări precum Olanda şi Germania au crezut până mai ieri că legalizarea prostituţiei va rezolva probleme sociale dar şi scăderea numărului de persoane ce sunt traficate anual şi devin produsul acestei industrii. Că s-au înşelat o demonstrează acţiunile respectivelor state, de prevenire şi combatere a ambelor fenomene, inclusiv prin adoptarea unei legislaţii mai drastice care să nu mai pedepsească doar pe cei care vând dar şi pe cei care cumpără acest “serviciu”.
“În definitiv legalizarea prostituţiei măreşte numărul de persoane traficate în acest scop, transformă peştii în oneşti oameni de afaceri şi abandonează victimele unui sistem inuman de tratament din partea clienţilor” este de părere dr. Janice Raymond, director al organizaţiei Coaliţia împotriva Traficului de Femei (CATW), organizaţie internaţională care se luptă cu acest flagel în toată lumea.
Organizaţiile semnatare ale scrisorii deschise ce se va lansa astăzi sunt determinate să facă opinia publică din România, dar şi pe politicieni, factorii de decizie, legiuitorul român, să înţeleagă că acceptarea şi legalizarea prostituţiei în România nu este o soluţie viabilă, nici pentru problemele sociale, nici pentru considerentele medicale şi nicidecum pentru cele morale ale unei societăţi încă în tranziţie cum este cea românească.

Câteva date statistice

Conform datelor furnizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), în 2006, în România au fost traficate 2285 de persoane (1777 identificate de IGPR şi 508 identificate de IGPF). Din totalul victimelor, cel mai numeros segment este constituit de către femei cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani (43,85%) urmată de cea a femeilor cu vârsta mai mare de 25 de ani (18,60%), de bărbaţi cu vârsta peste 25 de ani (15,97%) şi cea a minorelor între 14-17 de ani (11,9%).
În anul 2006, din totalul victimelor identificate de către structurile specializate ale poliţiei, 63.5% dintre victimele identificate au fost traficate în scopul exploatării sexuale, 27,31% în scopul exploatării prin muncă, 8,01% pentru cerşetorie, iar 1,18% au fost exploatate prin alte forme.
În anul 2007, conform datelor furnizate de DIICOT, pana la data de 30 iunie, un total de 1 549 de persoane au fost traficate dintre care 170 în interiorul României şi 1 379 în exteriorul ţării.
Raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii privind situaţia traficului de persoane în anul 2007 estima că, la nivel mondial, sunt traficate anual aproximativ 600 000 – 800 000 de persoane, în aproximativ 80% din cazuri fiind vorba de femei şi fete.
Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa estima că, în anul 2002, au fost traficate aproximativ 200.000 de femei de către reţelele balcanice de traficanţi. Conform estimărilor Europol pentru anul 2004, mai mult de 700.000 de persoane au fost traficate anual în lume în scopul exploatării sexuale şi exploatării prin muncă.
Estimările Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu privire la munca forţată raportau că circa 2 500 000 de persoane sunt traficate anual, la nivel mondial.

Scurtă biografie a invitatului special – Excelenţa Sa Ambasadorul Mark P. Lagon

Dr. Mark P. Lagon a fost nominalizat de Preşedintele Bush în februarie 2007 şi a depus jurământul în mai 2007 pentru funcţia de Ambasador şi Director al Biroului de Monitorizare şi Combatere a Traficului de Persoane şi Senior Advisor al Secretarului de Stat Condolleza Rice pe această problemă.
Din 2004 până în 2007 dr. Lagon a deţinut funcţia de asistent în cadrul Departamentului de Stat pentru Organizaţia Afacerilor Internaţionale.
Anterior, dr. Lagon a fost membru al personalului pentru Politici Sociale din cadrul Departamentului de Stat, calitate în care s-a ocupat de Naţiunile Unite, de organizaţii internaţionale, democraţie şi drepturile omului precum şi de relaţii diplomatice (2002-2004).
Printre poziţiile anterioare ocupate în cadrul administrării afacerilor internaţionale amintim: Consiliul Relaţiilor Internaţionale, Partener pentru Relaţii Internaţionale în Proiectul New American Century, specializat pe problema Chinei (1998-1999); director de personal pentru Comitetul republican de Politici Sociale (1997-1998) şi senior analist (1995-1998).
Dr. Lagon şi-a obţinut doctoratul la Universitatea Georgetown şi un masterat magna cum laude la Universitatea Harvard.

Pentru informaţii suplimentare:
Gabriela Chiroiu,
Project manager Caritas Bucureşti
Tel:/fax: 021 233 21 34
Mobil: 0724 50 43 52
gabrielachiroiu@caritasbucuresti.org
http://www.challenge.anti-trafficking.info/t_blank
Gasiti aici un studiu al Congessional Research Service despre traficul de fiinte umane:
Conferinta VIDEO: Fata nevazuta a prostitutiei legalizate

KazMunaiGaz a intrat in CRP cu Plesu cu tot


Poate cea mai importanta stire legata de Adunarea Generala a Clubului Roman de Presa (CRP) de ieri (cand s-a schimbat, provizoriu, conducerea - vezi http://calincosmaciuc.wordpress.com/2008/02/10/indira-for-president/) este ca s-a hotarat si includerea in CRP a societatilor Satiricon si Media Promovalores. Satiricon editeaza publicatiile Dilema Veche, Dilemateca si Romania Literara si este parte a Grupului Rompetrol-KazMunaiGaz. Cu alte cuvinte, pentru cine nu stia, distinstii Andrei Plesu si Nicolae Manolescu sunt angajatii oligarhului Dinu Patriciu beneficiind direct de petro-rublele de la Kremlin virate prin Kazakhstan. Si nu numai ei sunt pe statul de plata bifat la Moscova. De cand Adevarul editeaza si Foreign Policy Romania, si urmatorii membri ai Consiliului Editorial FPR sunt slujbasii lui Patriciu (unul dintre ei, vip de stat): Adrian Severin, Magdalena Boiangiu, Petre Roman, Ovidiu Nahoi, Mihai Razvan Ungureanu, Vasile Puscas si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Andrei Plesu.

Cine o sa se oboseasca sa ia primul numar al FP la rasfoit o sa gaseasca acolo niste laude gratuite si siropoase din partea "viperinului de stat" la adresa "importantei tranzactii" care a lasat Romania fara Rompetrol si "ponderea extraordinara a acestor succese pentru imaginea noastra pe plan extern".

Care este pozitia sefului "analistilor" si "intelectualilor" aflati in solda KazMunai Gaz privind politica externa a Romaniei si sustinerea proiectului european Nabucco vs cel rusesc South Stream o puteti afla din ziarul Business Standard de azi: http://www.standard.ro/articol_29354/patriciu__south_stream__mai_realist_decat_nabucco.html

Patriciu: South Stream, mai realist decat Nabucco.

Punct si de la capat.

Cititi si:


AUDIATUR ET ALTERA PARS,

comenteaza un cititor interviul luat amabasadorului Iranului in Romania, Hamid Reza Arshadi, care spune: "Exista o distanta considerabila intre Iran si Marea Neagra. Toate motivele de ingrijorare sunt insa ale Rusiei. Noi nu dorim sa avem vreun amestec in situatia politica interna a vreunei tari. Anumite voci sustin insa ca instalarea acestui scut anti-racheta in Europa de Est reprezinta o reactie la amenintarile Iranului sau ale Coreei de Nord. Dar pentru orice analist politic real acest lucru este foarte amuzant. Pentru ca nu exista nici un motiv ca vreuna din tarile acuzate sa atace un stat din aceasta zona a Europei. Multe state ale lumii se impotrivesc acestui sistem de monopolaritate si, de aceea, probabil ca Rusia nu vrea ca cel mai important concurent al ei, Statele Unite, sa se apropie atat de mult de granitele sale. Este un alt exemplu de conflict care poate aparea intre marile puteri. Ramane la latitudinea autoritatilor romane sa hotarasca, in functie de interese, cum sa actioneze si sa colaboreze cu partile implicate."
Mai mult, aici: http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-02-11&id=232961 - "N-avem nici un motiv sa atacam Europa de Est".

Sunday, February 10, 2008

Se impaca Rosca cu Basescu? Posibil.

Acum, ca ZIUA scrie ca-nainte, se zvoneste ca Sorin Rosca Stanescu, capitan de barca cu motor la Snagov, este pe punctul de a se impaca rapid cu fostul sau prieten la toarta, comandantul de cursa lunga Traian Basescu. Recenta sa prezenta la Realitatea TV, unde s-a situat de partea lui Basescu, confirma aceste zvonuri.

De altfel, Nelu Grosan a previzionat aceasta posibilitate intr-o Balada dedicata sefului navigatiei romanesti de ziua lui.


TRAIAN (file de poveste)
Ioan GROSAN
-- - fragment -

Daca treci de "Golden Blitz",
de departe vezi albind
Si-auzi mandra glasuire a sirenelor
de-argint
Acolo, langa Palat, totul este ca-n nameti
Flori albastre, "Panasonic",
stau ascunse in boscheti
Pare ca si trunchii vecinici
poarta microfon sub coaja
Ce asculta printre ramuri
cu a lor vrajita raza
La bazinul care-n tremur
somnoros si lin se bate
Vezi o masa mare-ntinsa
cu faclii prealuminate
Caci din patru parti a tarii oaspeti
multi si plini de chef
Au venit ca sa serbeze ziua
strasnicului sef.
Stolojan, cu manecute,
sade-n perine cochete
Si cu crengi il apar' Boc si de Musca
si de-anchete
Acum iata ca din parc si Traian,
alesul, iese
Care tine-n a lui mana mana
gingasei metrese
Ii fosnea uscat pe pulpe
poala scurt-a albei mini
Fata-i rosie ca para,
de noroc i-s umezi sanii
Pan' la umeri mai c-ajunge
al ei par de aur moale
Care-i cade peste tample,
peste conturile goale
Astfel vine mladioasa,
mai frumoasa ca Selena
Cine sa n-o recunoasca?
Este ea, Udrea Elena!
Si se-aseaza toti la masa,
cum li-i rangu', cum li-i neamu'
Lin vioarele rasuna,
caci apare Tismaneanu.
Dar ce zgomot se aude?
Bazait ca de albine?
Toti se uita cu-nteles,
fiindca stiu de unde vine:
Sunt dubite dela "Ana"
incarcate ochi cu saci
Ca sa coaca George Copos
si placinte si colaci.
Iata vine-alaiu-ntreg: Vacaroiu-i vornicel
Ii sar sepepisti-nainte cu pistoale de otel
In vesmant de catifele,
Daniel, cu glasu-i franc,
Somnoros pe nas, ca-i popa,
glasuieste-ncet un banc.
O teleaga incarcata
cu de toate podul scutur'
Tuns, ras si frezat ca lumea
sade-n ea un Gheorghe, flutur.
Alesi multi, de multe neamuri,
vin in urma lui in lant,
Toti cu datorii la banca,
toti sagalnici si berbanti
Tantarenii, liicenii, ungureni, pana si Gusa
Iar Traian, cu decoratii, i-astepta in prag, la usa.
Si la masa-mparateasca
sade Victor Roncea, sprinten,
Cu doua dosare-n geanta si cu unul jos, sub pinten
El sopteste si se-apleaca
sa se-ncheie la sireturi:
"Haide, Nasule, ospatul sa-l pornim
si noi alaturi!"
P.S. - Dincolo de aceasta sarja amicala, ii urez Scorpionului Traian Basescu, cu ocazia zilei sale de nastere, un sincer
"La multi ani cu sanatate!"

Kalasnikov - Ivanov


Daca Sarkozy are placeri la bratari (vezi foto mai jos), prim-vicepremierul Rusiei, general-locotenent in informatii Serghei Ivanov, are alte preferinte: un ac de cravata cu un Kalasnikov de aur, dupa cum a observat colega mea, AML. Foto: NATO.

4,3,2,1,0 - No BAFTA pentru Mungiu

RADIO ROMANIA ACTUALITATI (10 februarie, ora 13:13) - Radiojurnal: "Celebritati din industria filmului s-au intalnit astazi la Londra pentru a participa la ceremonia decernarii premiilor Academiei Britanice de Film. Care sunt favoritii premiilor BAFTA de anul acesta, aflam de la corespondentul nostru in Anglia, Cristina Tiberian.Reporter: Filmul "Atonement"(Ispasire) este cap de lista in aceasta seara la premiile Academiei Britanice de Film, reusind sa obtina nu mai putin de 14 nominalizari, inclusiv cele pentru cel mai bun actor, James McAvoy, si cea mai buna actrita, Keira Knightley. Filmul"No Country for Old Men" (Nu exista tara pentru batrani), a strans noua nominalizari, iar productia despre viata artistei Edith Piaf, "La vie en rose", a primit sapte. Premiile BAFTA decernate in aceasta seara ar putea fi singura ceremonie a industriei filmului de anul acesta, avand in vedere anularea premiilor Golden Globe si incertitudinea care pluteste asupra Galei Premiilor Oscar, din cauza grevei scenaristilor de la Hollywood. Ca atare, BAFTA se bucura de prezenta a numeroase celebritati, inclusiv Kevin Spacey, Cuba Gooding Jr., Jeff Goldblum, Daniel Day Lewis sau Julie Christie".(Rador)
Filmul lui Mungiu nu a fost absolut deloc bagat in seama de Academia Britanica de Film...

Detalii la:

Mungiu a primit ce merita


432, unu... Zero!
de Adrian Halpert

La Multi Ani, Parinte!

Unul dintre cei mai mari marturisitori ai Ortodoxiei, Parintele Iustin Parvu, duhovnicul Manastirii Petru Voda din Neamt, a implinit, azi, 90 de ani, sute de credinciosi asteptand la usa chiliei sale pentru a-l felicita, transmite corespondentul Rompres, Gabriel Apetrii. Slujba a fost marcata de un moment special dedicat parintelui Iustin si s-a incheiat cu o cantare de "La multi ani!". Parintele Iustin a fost inchis aproape 17 ani in timpul regimului comunist, in temnita regasindu-se cu prietenul si fratele sau intru credinta, parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa. Acesta din urma, trecut la cele vesnice in 2006, a fost inmormantat, conform testamentului, la Manastirea Petru Voda, in ciuda unei opozitii ierarhice nefiresti consemnata ca atare pentru o viitoare carte a biruintelor Ortodoxiei romanesti in fata nevolnicilor pripasiti pe langa Biserica.
Parintele Iustin Parvu s-a nascut pe 10 februarie 1918 in localitatea Petru Voda, din comuna Poiana Teiului, judetul Neamt, al cincilea si mezinul unei familii cu patru copii. In 1939 s-a inscris la Seminarul Teologic de la Manastirea Cernica. Intre anii 1942 si 1944 merge ca preot misionar pe frontul de est, pana la Odesa. In 1948 este arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani de inchisoare si trece prin inchisorile de la Suceava, Vacaresti, Jilava si Aiud. In 1960 este condamnat la inca 4 ani de inchisoare pentru ca nu s-a lepadat de credinta. In 1964 este eliberat si se angajeaza ca muncitor forestier. Intre anii 1966 si 1975 devine preot monah la Manastirea Secu, iar pana in 1990 se afla la Manastirea Bistrita. n 1991 intemeiaza Manastirea de la Petru Voda, unde a fost staret pana in 2005, insa a ramas principalul duhovnic. In 2000 a ridicat un schit pentru maici langa Manastirea Petru Voda, o casa de educatie pentru copii si un azil de batrani. In 2003 a infiintat publicatia lunara de invatatura si atitudine ortodoxa intitulata "Glasul Monahilor".

Resurse:

Film: "Vai, ce de ingeri aici!"
Video: Intalnire intre Parintele Ioanichie si Parintele Iustin: "NU NE LASAM!"

Mari organizatii civice din America saluta modificarea Codului Familiei in Romania

Comunicat de Presa

Bucuresti, 10 februarie 2008 - Importante organizatii pro-familie din SUA si Canada au remis, zilele precedente, scrisori Presedintelui Senatului Romaniei si sefilor grupurilor parlamentare, exprimandu-si sustinerea pentru modificarile aduse Codului Familiei de catre Comisia Juridica a Senatului si incurajand senatorii sa aprobe, prin votul in plen, aceste modificari.

Organizatii precum Focus on the Family, American Family Association, Family Reseach Council si Alliance Defense Fund au raspuns, astfel, apelului adresat de Alianta Familiilor din Romania, venind in sprijinul initiativei unui grup de 27 de senatori (PRM, PSD, PD si un independent). Acestia au votat, in unanimitate, saptamana trecuta, modificarea Codului Familiei in sensul definirii casatoriei ca uniunea intre un barbat si o femeie, punand capat formularii ambigue din actuala varianta a legii si excluzand orice interpretare care ar lasa loc unor "casatorii" intre persoane de acelasi sex.

Cu peste 30 de ani de experienta in domeniul sprijinirii casatoriei si familiei naturale, organizatia Focus on the Family apreciaza, in scrisoarea adresata presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, ca familia traditionala serveste cel mai bine si in primul rand interesul copilului si pentru aceea trebuie ocrotita clar prin lege. "Prin definirea casatoriei ca uniunea intre un barbat si o femeie, aceasta va fi protejata impotriva acelora care pun dorintele adultului deasupra nevoilor copilului. Casatoria nu este un vehicul legal creat cu scopul egalitatii, ci o institutie care are la baza sa copilul", se arata in scrisoarea semnata de Tom Minnery, vicepresedinte al Focus on the Family.

"Avand in vedere binele social pe care casatoria traditionala il aduce intregii societati, este in interesul statului sa defineasca, legal, casatoria ca uniunea intre un barbat si o femeie. Va incurajam cu tarie sa protejati casatoria traditionala de orice incercare radicala de a o redefini", se mai precizeaza in mesajul adresat, de organizatiile americane, Senatului Romaniei.

"Consiliul Director al Aliantei Familiilor din Romania", precizeaza Petre Costea, membru al Consiliului, "apreciaza solidaritatea comunitatii internationale cu Romania. Aceasta dovedeste consensul international privind protejarea casatorie si a familiei."

La randul sau, Bogdan Mateciuc, Director Executiv al AFR afirma ca propusele modificari sunt in perfect acord cu Constitutia si cu reglementarile europene. "Multumim celor care au raspuns apelului nostru. Initiativa de modificare a Codului Familiei nu reprezinta o incalcare sau restrangere a drepturilor fundamentale ale nimanui. Dreptul la casatorii unisex sau parteneriate civile nu este reglementat prin niciun tratat sau conventie internationala la care România este parte, iar prevederile legislative europene lasa la latitudinea statelor membre reglementarea acestui drept. In acest sens mentionam exemplul Letoniei, care a modificat Constitutia pentru a defini casatoria ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie, fara ca acest fapt sa genereze sanctiuni din partea Uniunii Europene."

Bogdan Mateciuc mai considera aceasta modificare a Codului Familiei drept un semnal ca parlamentarii romani doresc sa isi respecte angajamentul de a proteja interesele cetatenilor. "Suntem increzatori ca senatorii si apoi deputatii vor aproba aceasta binevenita modificare la votul in plen si ii indemnam sa o faca fara rezerve, in interesul intregii natiuni romane", se arata optimist directorul AFR.

Focus on the Family a facut public sprijinul fata de familia romaneasca si prin reteaua sa de emisini radio, care ajung zilnic in casele a peste 220 de milioane de cetateni din intreaga lume, iar reteaua canadiana LifeSiteNews, cu sute de mii de abonati, a difuzat o informare si o chemare la actiune in sprijinul familiei traditionale din Romania. De asemenea, si-au mai exprimat sustinerea si grupari ale romanilor din Statele Unite ale Americii, precum Romanian-American Society of Oregon.

Alianta Familiilor din Romania este o organizatie non-guvernamentala constituita cu scopul de a proteja si promova interesele familiei naturale in Romania. In 2007, AFR a inceput o campanie in vederea modificarii Constitutiei Romaniei pentru ocrotirea familiei, campanie in care a obtinut adeziunile a peste 650.000 de cetateni romani si majoritatii cultelor religioase din Romania.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati Consiliul Director al Aliantei Familiilor din Romania la tel. 0724.293.192, fax 0318.153.082, http://www.protejarea-familiei.com/ sau email contact@protejarea-familiei.com.

Biroul de presa si Comunicare al Aliantei Familiilor din Romania

Saturday, February 9, 2008

Prietenii americani si canadieni ne sustin pentru apararea Familiei

Dupa intruziunea neobrazata in viata familiilor din Romania a unor organizatii extremiste de stanga, pretinse aparatoare ale "drepturilor omului", folosite adeseori si de structurile de informatii rusesti impotriva intereselor americane in lume, prietenii de peste Ocean ne vin in ajutor pentru apararea Familiei.


Action Call to Save Traditional Marriage in Romania
By John Connolly
BUCHAREST, February 8, 2008 (LifeSiteNews.com) - Pro-life citizens in Romania are calling for letters from the international community to encourage the Romanian legislature to adopt the definition of marriage as a union between one man and one woman.
On February 4, the Romanian Senate's Judiciary Committee amended Article 1 (3) of the Romanian Family Code. The current Code says that family is "based on marriage between spouses." The new version will read that "The marriage between a man and a woman is the basis of the family." The amendment would leave no room for interpretation. The text added also states that the union between a man and a woman respects the Biblical requirements for marriage. The amendment, adopted unanimously by the committee, is projected to be approved in the Senate and will then be sent to the Chamber of Deputies for approval.
Following the drafting of the ammendment, however, homosexual advocacy groups have started a letter-writing campiagn urging Romanian officials to block the ammendment from going through.
"There is no excuse for playing politics with families' welfare," said Boris Dittrich, advocacy director of the Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Rights Program at Human Rights Watch. "These proposals not only deliberately discriminate against same-sex couples but threaten their families, including children. It is an insult to Romania's achievements elsewhere in overcoming discrimination."
Romania decriminalized homosexuality in 2001, and the number of abortions continue to exceed the number of live births in the country.
To write a letter encouraging Romanian officials to accept the definition of traditional marriage in parliament, readers should write to the President of the Romanian Senate and the President of the Chamber of Deputies.
Contact Information:
Mr. Nicolae Vacaroiu - President of the Romanian Senate, 13 septembrie Nr. 1-3 Sector 5 Bucharest, Romania
Email: infopub@senat.ro

Mr. Bogdan Olteanu - President of the Chamber of Deputies, Palatul Parlamentului, Str. Izvor, Nr. 2-4, Sector 5 Bucharest, Romania
Email: srp@cdep.ro
See Related LifeSiteNews Coverage:
Romania: Abortions Continue to Exceed Live Births http://www.lifesite.net/ldn/2004/feb/04021008.html
ROMANIA HAS 70% ABORTION RATE http://www.lifesite.net/ldn/2003/feb/03021005.html
ROMANIA SCAPS LAW AGAINST SODOMY AFTER PRESSURE FROM EUROPEAN UNION http://www.lifesite.net/ldn/2002/jan/02010305.html

-->
LifeSiteNews.com http://www.lifesite.net/contribute/

Romania, "the best kept secret in Europe"

REMARKS OF AMBASSADOR NICHOLAS F. TAUBMAN
ON THE OCCASION OF A BUSINESS BRIEFING IN ATLANTA DURING US-Romanian ambassadorial road show
Atlanta, Georgia, USA, February 7, 2008

Good Morning. I am delighted to be here this morning, along with Ambassador Adrian Vierita and the rest of our delegation, to share with you my experience as the U.S. Ambassador to one of the most dynamic and fascinating markets in Europe, a country that has become the hottest market for Foreign Direct Investment throughout the entire region.
[…]
Romania is often referred to as "the best kept secret in Europe" and now - the European Union. I trust that after our brief remarks this afternoon, you’ll understand why, as the U.S. Ambassador and the founder and former CEO of what is now a Fortune 500 company, I would urge you to carefully consider Romania as your next market, if you are not there already.
I’ve played witness to tremendous changes in Romania in my time as Ambassador. Romania has emerged from the long, dark night of communism and has made incredible progress in the last few years. One can sense the casting off of the old ways and a rediscovery of latent possibilities.
Romania's recent achievements are impressive. They include NATO membership in 2004, EU membership in 2007, and eight years of solid economic growth that have refashioned the country into a modern democracy and a market economy.
Romania is a country of enormous promise and potential with a marketplace of 22 million consumers. It is rich in agricultural lands, energy and mineral resources, and human capital, with a well-educated and productive labor force. I’ve been impressed by the creative, entrepreneurial spirit of the people. Their talent, skill, and ambition are already turning Romania into a key player in the region and beyond.
Romanians can be found in the boardrooms of major corporations from Silicon Valley to Wall Street, as well as at the helm of operations in Romania. The country's human talent has allowed major multinationals to move quickly to reliance on domestic managers, rather than expensive foreign staff. Romanians are known for having both outstanding engineering and language skills. People are beginning to talk about the so-called "Return to Romania," which is a very encouraging sign. I’ve heard plenty of stories about some of Romania’s brightest, including many who left under very trying circumstances, returning home to establish companies and capitalize on their Western know-how, some after more than two decades. A well-known American executive recruiting firm tells me they’ve been quite successful at placing Romanian-born executives in positions back in their home country.
One of the Romania’s great success stories can be found in the Information Technology sector. Not only is it recognized as one of the strongest in the region, boasting 85 percent American products and continuing to attract high-levels of investment; Romania’s own innovations have become globally recognized products. The legislation governing the sector has served to encourage investors and helped stem the so-called "brain drain" experienced in other sectors. I recently read that the Economist Intelligence Unit ranks Romania ahead of India, Russia, and China in terms of IT sector competitiveness.
On the occasion of the inauguration of Microsoft’s Global Technology Support Center in Bucharest a year ago, I asked Bill Gates "why Romania?" His response was simple - great geographic location, great engineers, and great foreign language speakers. They say that after English, one of the languages heard most often at Microsoft’s Seattle headquarters is Romanian, spoken by the 300 plus Romanians employed there. Bill Gates knows a thing or two about the war for talent…
But Microsoft is not alone. Leading U.S. and European companies have moved eagerly into the Romanian market. Airline connections throughout Europe and beyond are proliferating. In fact, Georgia’s own Delta Airlines made it that much easier to bridge the Atlantic last June when they inaugurated their direct flight to JFK. It's amazing to think that Foreign Direct Investment in Romania from the U.S. and Europe is up over 600% since 2000!
In a few short weeks, Bucharest will be in the world spotlight as dozens of foreign leaders, including President George Bush, converge there for the NATO Summit. For this, the people and leaders of Romania have good reason to be proud.
What can you expect to find upon arrival to Bucharest? A city bustling with activity, framed by construction cranes and anchored by bumper to bumper traffic, serving as testimony to the city’s exponential growth. In fact, Romania now ranks first in the EU in construction works - boasting an annual growth rate of 33 percent. You could make a case that the construction crane should be the new "national bird" of Romania.
But the explosive growth is not limited to the capital city. The fact that the investment locations are decentralized is one of the attributes that makes Romania so attractive. Constanta, known as the "eastern gateway of Europe" is home to the second largest port in Europe in terms of capacity, and still has potential to grow; Iasi, Timisoara and Cluj are recognized as industrial and IT hot spots, experiencing some of the fastest growth rates in the country. Ploiesti and Craivoa are becoming automotive hubs, with Ford Motor Company slated to open its largest new plant in 36 years in Craiova.
Cluj is attracting plenty of investment and media interest. You may have noticed the hoopla surrounding Nokia’s new mobile-phone plant. I saw first hand what the excitement was about when I visited Cluj last November to check on the progress of the Transylvania Motorway, a 3.2 billion dollar project that will nearly triple the amount of motorway in Romania. The four-lane road, the biggest project in Europe, will cut travel time to Hungary in half, making it much easier to get your products to the major European markets. And you know the road will be quality, because Bechtel is building it. This road is drawing investment to the region already, and it's not even done. St. Louis-based Emerson is set to join Nokia with a new Cluj plant in the near future. The list goes on and on, and so could I, but I won’t as I want to leave time for your questions.
I’ll end with this. The more I travel the globe, the more I come to realize that we need to start focusing on our similarities as people rather than our differences. In the case of Romania that is a pretty simple task as our two countries and peoples have much in common. In fact, Ambassador Vierita even shares a birthday with the United States! He is in for quite a surprise when he celebrates his first birthday party this 4th of July in our nation’s capital. From my own experience, I have found Romanians to be warm, open and friendly. Romanians are hard workers and we both believe in working hard to make our lives better. I believe that the time to build on success is while you're successful. For Romania, that time is now. It should be for you as well. Thank you.

CIA a sprijinit studentii si preotii ortodocsi din Romania

"Jurnalul National" titreaza, vineri, 8 februarie: "Băsescu, omul Statelor Unite"
intr-un articol scris de Gabi Golea (http://www.jurnalul.ro/articole/116424/basescu-omul-statelor-unite)
ANALIZÅ ● Istoria unei campanii electorale
"Un expert francez în serviciile de informaţii americane susţine, într-un interviu publicat vineri, 1 februarie, de ziarul Izvestia, că Traian Băsescu a fost candidatul sprijinit de SUA în alegerile prezidenţiale din 2004". Misto! Expertul e Catherine Durandin. Am gasit articolul original prin amabilitatea colegei mele - a mai mica - si cu putin ajutor l-am trecut printr-un program de traducere automata. Il prezint asa, in forma nefinisata, pentru cine e interesat. Atentie pe preotii ortodocsi si pe studenti!

The expert{auditeur} on American special services Katrin Dyuranden:

"Gorbachev was afraid to speak seriously with Bush about Germany "

by Oleg Shevtsov
What is CIA - the tool of imperial politics or the effective mechanism in struggle for freedom of democracy? Êàòðèí Äþðàíäåí, the professor of the Parisian Institute of the international and strategic researches and the author of the sensational books " Bush's Dynasty ", " CIA on war " and " CIA - five years in anger ", slightly opens secrets of the American special services, shares data known to it{her} on a hidden circumstance of "velvet" revolutions. With it{her} the Parisian correspondent of "News" Oleg Shevtsov talked.
Question: Why CIA has appeared in deep crisis, having missed on September, 11th?
The answer: All fault have assigned to investigation and Georges Teneta as its{her} director. However Georges Bush's administration has not lead then personnel cleanings. In fact the top of CIA has agreed to divide{undresse} with the White house the responsibility for preparation and the beginning of operation in Iraq. The basic arguments in favour of intervention - the information on presence at Saddam Hussein of the weapon of mass destruction and data on presence "Àëü-Êàèäû" in Iraq - with a serious stretch have been included by CIA in the report to the congress. But it was soon found out: the given data - "linden". It became one more impact on reputation of CIA: many brilliant employees, first of all representatives of intellectual elite, have submitted to resignation.
Q: But in fact CIA not for the first time tries to affect{influence} the decision of the country leaders, manipulating conclusions?
A: That's just the point, that CIA after September, 11th was completely under the control of administration. And under its{her} order has forged data, it is artificial forcing conditions around of Iraq and giving "terrible" arguments for the beginning military actions. As a result the report cost resignations to state secretary Colin Powell who at George Tenet's stood at it{him} behind a back presence, has publicly declared{announced} presence in Iraq of the weapon of mass destruction. At Bush-younger the role of CIA has been shown to the decision of momentary problems{tasks}, and it any more does not conduct independent tracking of world{global} conditions.
Q: In the work you use original documents of CIA from which the security classification is removed{taken off}...
A: The matter is that earlier I studied{investigated} CIA in the historical plan. I could work in American ñïåöàðõèâàõ. Here I got acquainted with the file about operations of CIA of the last years. I have a solid set of documents which testify to application by employees of the American investigation in 1950th years of narcotic ËÑÄ and tortures at interrogations. And at last, me documents on preparation öýðýóøíèêàìè Gorbachev and Bush-senior meetings at the summit on Malta in 1989 have got.
Q: Also what there was?
A: Gorbachev met Bush by the military ship, and at this time there was a terrible storm. Now I have a full confidence, that your president was absolutely not ready to this summit. Cardinally important event for Soviet Union was discussed: association of Germany. Gorbachev should achieve, that it{she} became neutral. But it{he} has underestimated the partner on negotiations: Bush-senior and the chancellor of Germany Helmut Kohl have already agreed - the incorporated Germany will be included into NATO.
This historical meeting prepared Ãîñäåïîì the USA and, naturally, investigation. The basic emphasis - on a theme of human rights. Infinite lists of persons{faces} which wished to leave the USSR there appeared, sat in camps. There was even a list of the Soviet brides, unsuccessfully tried to marry foreigners. And Bush spoke, insisted, pressed, not stopping. Yes so, that polite Gorbachev during any moment has not sustained: " But you do not have monopoly for human rights! " But it has not confused Bush, and it{he} continued to show these lists, not giving{allowing} the Soviet president and a mouth to open. The purpose - " to not allow to start talking about a neutrality of Germans " - it has been reached{achieved}.
Q: Eventually Gorbachev has surrendered?
A: it seems to Me, it{he} has begun to panic. On it, actually, also there was a calculation of CIA. In Moscow at that time, in the end of 1989, there was uneasy conditions for Gorbachev. And up to the final decision of a German question remains three weeks. And calculation ðàçâåäóïðàâëåíèÿ, secretary general who has well studied{investigated} character, was under construction that it{he} has been exhausted psychologically and it{he} simply will not have hardness to resist to pressure of the West. Most of all Gorbachev's to act Francois Mitterand was surprised: it{he} has called back to Bush and has told, that the Soviet leader could not on such agree in any way.
Q: But it is primary in Gorbachev's intentions did not enter "to hand over" Germany?
A: I have certificates: even leaders of the Western Europe did not expect, that events will develop so quickly. In my opinion, it is the tragical moment in history of the USSR.
Q: you think, what it was possible to force to sign Bush any obligations from NATO?
A: Probably. It is clear, why Russian consider{count}, that them then have deceived. In fact there was an oral arrangement to not place the weapon in territory of former GDR, however about it{her} at once have forgotten. Sharp expansion of NATO has provoked the subsequent collapse{landslide} to the east, ended crash of the Union. If all went more systematically instead of how have arranged the USA, painful{unhealthy} cataclysms in the East Europe would manage to be avoided.
Q: In your books about CIA it is spoken about recruitment by Americans of priests in âîñòî÷íîåâðîïåéñêèõ the countries...
A: I have learned{have found out} This information in 1992 from the interlocutor from the American embassy in Bucharest. It{he} has boasted, that during "democratization" of Romania the American special services operated{worked} through ïîëêîâûõ priests. Investigation had special programs for orthodox fathers in armies. Them instructed how correctly to adjust{set up} flock, to prevent " blind obedience " the soldier to unconstitutional orders.
I have been amazed{struck}, how Americans have dexterously guessed to get into the closed environment of Armed forces ×àóøåñêó which then were formed on the basis of a compulsory military service. I do not have data about number of the enlisted{recruited} priests. But the idea has seemed to me extremely original.
Q: When you have started to work with documents of CIA?
A: It is connected with research work across Romania. Studying{investigating} a decline of dictator Chaushesku, I have collided{faced} with very strange facts. For example, Minister of Defence Mircha Pashku was trained in the USA in 1988. And the ambassador of Romania at the United Nations I met earlier in other quality - as the owner of the grant of one American centre of science. Me other members of the "democratic" Romanian government generated after overthrow of a mode have interested also all. It was found out, that the American proteges in it{him} - the majority.
Q: That is the new political elite of Romania almost has not with its full complement passed{has not with its full complement taken place} special training in the USA?
A: Well, maybe, not preparation, but with all from them contact in advance has been come into. And they received instructions is precisely. The policy{politics} of "openness" enabled the USA to form a ruling clique at own discretion. If to take Romania, Bulgaria, even Hungary and to look, that today's ministers and leading politicians{policies; politics} till 1990th years you receive a curious picture did{made}. Someone has necessarily visited long business trip in the USA, someone has passed{has taken place} the American rates of management under special programs. It was competent work of investigation on selection of the necessary people in the East Europe. Not clearly, why the same is impossible to Americans in Afghanistan and Iraq.
Q: Whom, in your opinion, CIA feels itself - as the tool of imperial politics or the fighter for freedom?
A: For empire "solidity" in realization of the strategic purposes is characteristic. And in the USA it{this} is not present. There different lobbies, opposition, democrats... The Majority of people in CIA with which I communicated, is well ìîòèâèðîâàííûå professionals, for which national interests of the USA above all. Many really trust, that they release{exempt} people from tyranny and dictatorships. Those who feels itself "Ðýìáî", playing secret wars and plots, least. But business also that problems{tasks} before investigation put financial circles and a military-industrial complex.
Q: And secret currents inside of CIA are?
A: Now inside of investigation there are the parallel structures which are carrying out the certain order. The most disturbing: in operations and special operations "experts{auditeurs}" from practically not private{individual} structures under control to executive authority are used. At deficiency of trust to the government, at absence of the clear purposes war it becomes frequent "dirty". Bigwigs of the organized crime interfere With it{her}, íàðêîäåëüöû, dealers the weapon - as we see it both in Afghanistan, and in Kosovo.
Q: What do you think of "color" revolutions in territory of the formerUSSR? It too firm ïîñòóïü democracies or the technique tested in the East Europe?
A: As has shown the analysis of events of December, 2004 in Romania, export of revolution can be successful only when there is an internal demand. Change of president Iliesku with the American candidate -Traian Basescu, has passed{has taken place} on hurrah. Those parties{sets}, groups, student's movements which advanced it{him}, really leaned{based} on the USA. Áýñåñêó till now it is popular in Romania. Yes, really, all Americans have organized. Financing because of ocean went mainly on the organization of student's demonstrations. I not so well know a situation in Ukraine and in Georgia, but imposing "help" from the outside is usual gives{allows} result if there are objective preconditions. And if they are not present....

the script varies - and the result can be unexpected.

Becali sterge pe jos cu "sclavii lui Vantu"

Victor Ciutacu pune pe blogul lui interventia lui Gigi Becali la Realitatea TV, de dupa Congresul Partidului Noua Generatie, la care am fost si eu invitat. Preiau aici pentru ca este super-simpatic!





Friday, February 8, 2008

Partidul Civic Maghiar a fost contestat la Tribunal de un ziarist

Un ziarist de la cotidianul "Ziarul" a contestat in instanta, in termenul legal, inscrierea formatiunii auto-intitulate Partidul Civic Maghiar - MAGYAR POLGARI PART. Cred ca toti colegii din presa care se mai refera la aceasta organizatie derivata din Uniunea Civica Maghiara ar trebui sa specifice ca este un potential Partid. Redau mai jos contestatia:

Catre
TRIBUNALUL BUCURESTI
CURTEA DE APEL BUCURESTI


Onorata Instanta,

Subsemnatul,
depun prezenta

CONTESTATIE


impotriva inregistrarii ilegale/neconstitutionale a formatiunii autointitulate Partidul Civic Maghiar, cererea judecata de Tribunalul Bucuresti la 29 ianuarie 2008.
Contestatia mea este intemeiata pe dispozitiile art 2, 3 si 4 ale Legii partidelor politice nr.14/2003 si ale Constitutiei, potrivit carora nu pot fi inregistrate formatiunile care au ca scop declarat programatic [statutar] autonomia teritoriala pe criterii etnice, caracterul statului unitar si indivizibil, integritatea teritoriala a Romaniei – art.1-14, art.30 alin.7, art.40 alin.2 din Constitutia din 1991, revizuita.
Mai mult, potrivit art.152 din Constitutie, dispozitiile constitutionale privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al Statului Roman nici nu pot fi supuse revizuirii.
In conditiile in care dispozitiile legii partidelor politice, pe cale de interpretare si [defectuoasa] aplicare, lasa loc inregistrarii unui asemenea partid, declarat pentru autonomie teritoriala si formarea de enclave segregationiste pe teritoriul unui stat de drept din Uniunea EUropeana – apreciez ca prevederile Legii partidelor politice sunt neconstitutionale din perspectiva articolelor mentionate.
Aceste prevederi din legea romana a partidelor politice, daca permit aparitia de forme separatiste pe criterii entice, discriminatorii, contravin si dispozitiilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului cat si Tratatului de Aderare – astfel ca problema nu este de ordin intern, a Romaniei, este o problema europeana, care nu poate fi trecuta cu vederea din cazua consecintelor pe care le poate atrage.
In acest caz trebuie sa se pronunte si Curtea Constitutionala pe care va rog sa o sesizati, potrivit legii sale de organizare, pentru a judeca exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor legii speciale sau a partidului politic a carui inregistrare s-a cerut.
Va rog sa admiteti interventia mea si contestatia anuland acele dispozitii care contravin ordinii de drept romanesti si europene, a caror conservare este de interes public si al fiecarui cetatean.
Dupa ce voi lua cunostinta de hotararea Tribunalului, pe care va rog sa mi-o comuncati la adresa indicate - imi rezerv dreptul de a completa aceasta contestatie. Mentionez ca am luat cunostinta din presa despre admiterea de catre Tribunal la 29 ianuarie a cererii de inregistrare.


Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI BUCURESTI
DOMNULUI PRESEDINTE AL CURTII DE APEL BUCURESTI



Si o opinie pertinenta a lui Razvan Voncu: "Nepasare sau complicitate?" http://www.azi.ro/arhive/2008/02/06/even.htm#glosa

Basescu la France 24

Cette semaine dans le TALK DE PARIS, l'invité de Ulysse Gosset est le président de la Roumanie Traian Basescu. Entrée dans l'Europe il y a un an, la Roumanie est-elle plus proche de la France ou des États-Unis ? Quelle est sa politique d'immigration ? Est-elle favorable à l?indépendance du Kosovo ? Réponse le vendredi 8 février à 19h10, heure de Paris, sur F24 !




Benjamin Ribout de la France 24 imi trimite doua linkuri ale inregistrarilor emisiunii.


Le gasiti aici:


Prima parte: http://dl.free.fr/ispyoiGzN/basescupart1.mp3


Partea a doua: http://dl.free.fr/jx1U40jzc/basescupart2.mp3


Foto: Sorin Lupsa http://www.presidency.ro/

Thursday, February 7, 2008

SUA recunosc ca sunt in stare de razboi cu Rusia si China

WASHINGTON, Feb 5 (Reuters) - The United States is worried that Russia, China and OPEC oil-producing countries could use their growing financial clout to advance political goals, the top U.S. spy chief told Congress on Tuesday.
Such economic matters joined terrorism, nuclear proliferation and computer-network vulnerabilities as top U.S. security threats described by National Director of Intelligence Michael McConnell (center) in an annual assessment.

McConnell said U.S. intelligence agencies had "concerns about the financial capabilities of Russia, China and OPEC countries and the potential use of their market access to exert financial leverage to political ends."Russia, bolstered in part by oil revenues, was positioning itself to control an energy supply and transportation network from Europe to East Asia, and the Russian military had begun to reverse a long decline, he told the Senate Intelligence Committee.China has pursued a policy of global engagement out of a desire to expand its growing economy and obtain access markets, resources, technology and expertise, McConnell said.It seeks a constructive relationship with the United States and other countries, but as its influence grows "Beijing probably will increasingly expect its interests to be respected by other countries," he said.

Russia and China have long been able to target U.S. computer systems to collect intelligence, he said. "The worrisome part is, today, they also could target information infrastructure systems for degradation or destruction."In the energy sector, a weak U.S. dollar had prompted some oil suppliers, including Iran, Syria and Libya, to ask for payment in other currencies, or to delink their currencies from the dollar, McConnell said. "Continued concerns about dollar depreciation could tempt other producers to follow suit."
Gasiti aici Raportul plin de date importante pentru Romania:

O noua lovitura pentru Bucuresti (si UE): Gaz de France trece de la Nabucco la South Stream-ul rusesc







Genocidul din Armenia face victime si azi


Grupul francez Gaz de France (GDF) a anuntat azi ca a fost informat de respingerea candidaturii sale ca partener in cadrul consortiului Nabucco si ca a decis sa analizeze alte proiecte, precum cel ruso-italian, South Stream, transmit AFP si Mediafax. Participarea Frantei a fost blocata de Turcia, suparata pentru ca Parisul a condamnat genocidul din Armenia, contestat de turci, cat si pentru opozitia presedintelui Nicolas Sarkozy fata de intrarea Turciei in UE. Mai nasol e ca Sarkozy obtinuse sprijinul Bucurestiului pentru trimiterea de trupe romanesti in Ciad, fosta colonie franceza, promitand presupusa implicare a GdF in Nabucco.
Interesant ca atunci cand e vorba ca romanii sa devina carne de tun, pe diverse fronturi deschise aiurea in lume, sau carne ceva mai vie, palpabila si penetrabila, pe piata europeana, Romania e vizitata de licurci mai mari sau mai mici care incanta televiziunile patriei pentru patru-cinci ore (cat dureaza astfel de vizite, ca pe la papuasi).
Consortiul Nabucco - estimat la 4,6 miliarde euro - este detinut de OMV - Austria, MOL - Ungaria, Transgaz - Romania, Bulgargaz - Bulgaria, Botas - Turcia si, de ieri, si de RWE -Germania.
Trimisul ZIUA la semnarea intrarii RWE in proiect, experta in geoeconomie Gabi Moroianu, care ne-a spus de la bun inceput ca afacerea GdF nu o sa tina, transmitea ieri de la Viena:

Gaz de France, scos de pe teava Nabucco

Grupul german de utilitati RWE a devenit, de marti, partener oficial in cadrul companiei care are in vedere realizarea gazoductului Nabucco. La ceremonia de semnare de la Viena au participat ministrii responsabili cu energia din Austria, Bulgaria, Romania si Turcia, precum si ministrii delegati din Germania si Ungaria, inclusiv coordonatorul european al proiectului Nabucco, Joazis Van Aartsen. Proiectul Nabucco vizeaza realizarea unui culoar de tranzit al gazelor naturale din regiunea Marii Caspice si Orientului Mijlociu catre Europa de Vest pe traseul Turcia - Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria. Proiectul reprezinta un element central al planurilor Uniunii Europene de reducere a dependentei Europei fata de importurile de gaze din Rusia.
Initial, membrii consortiului au decis sa primeasca un al saselea partener, discutii purtandu-se cu grupurile RWE (Germania) si Gaz de France. UE a recomandat, insa, cooptarea si unui al saptelea partener. De remarcat, autoritatile din Turcia au agreat partenerul german, avand in vedere ca autoritatile de la Paris au condamnat refuzul turcilor de a recunoaste drept genocid masacrul armean din 1915-1917 din Imperiul Otoman.
Cu toate acestea, in cursul vizitei de luni a presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, omologul sau roman, Traian Basescu, i-a promis sprijin pentru Nabucco. Presedintele Traian Basescu a tinut sa mentioneze, la sfarsitul intalnirii, ca, in cadrul discutiilor, a convenit cu omologul sau francez ca firma de stat Gaz de France sa fie asociata proiectului "Nabucco", Romania urmand sa fie un sustinator al asocierii respectivei firme in proiect. Ministrul Vosganian a socotit declaratia presedintelui Basescu drept o politete fata de omologul sau francez.
"Consortiul este deschis si pentru un al saptelea partener, dar momentan nu este o prioritate. Abia dupa inceperea lucrarilor in 2010", a afirmat directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, cu ocazia semnarii contractului cu RWE.
Conducta, cu o lungime de 3.300 km, ar urma sa aprovizioneze Europa, din anul 2012, cu gaze din zona Marii Caspice si a Orientului Mijlociu, Azerbaijanul, Kazahstanul, Turkmenistanul, Iranul, Egiptul si chiar Irakul fiind mentionate ca posibile state furnizoare. Potrivit OMV, furnizori de gaze in conducta Nabucco ar putea fi si Rusia, un depozit de gaze din Austria, Marea Neagra si Romania. Interesant este faptul ca Ucraina face explorari in Marea Neagra, in jurul Insulei Serpilor, unde se considera ca exista rezerve importante de gaze, iar in Romania mai exista zacaminte semnificative de gaze, principalele firme ce le exploateaza fiind Romgaz si Petrom, care apartine OMV.
Gabi MOROIANU

Wednesday, February 6, 2008

Un ambasador impotriva interesului national si a pozitiei presedintelui Romaniei in privinta Kosovo




Membrul GDS Adrian Cioroianu l-a luat la tinta pe Traian Basescu periclitand statutul diplomatic international al Romaniei. Din postura de ministru de Externe a declarat marti, 5 februarie, la bilantul activitatii MAE pe 2007, ca "Romania nu se opune independentei Kosovo". Asta doar la o zi dupa ce Basescu repetase extrem de clar, la vizita lui Sarkozy, ca Romania se impotriveste prin toate mijloacele separarii provinciei sarbe Kosovo de Serbia. ZIUA relateaza astfel noua "gafa" a ministrului Cioroianu: http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-02-06&id=232743.
Din acelasi registru fac parte si afirmatiile ambasadorului Teodor Baconsky, fiul poetului proletcultist A.E. Baconsky, care sustine, incalcandu-si statutul diplomatic, ca desprinderea Kosovo de Serbia este fel de "rau necesar". Consecintele pentru Romania ar fi dezastroase. Deja anumiti lideri ai ungurimii din Transilvania si Parlamentul de la Budapesta au declarat deschis ca vor lua situatia din Kosovo drept exemplu de urmat.
Am solicitat MAE lamuriri pe marginea opiniilor lui Baconsky exprimate in ziarul "Cotidianul". Public mai jos cererea si raspunsul MAE, venit, dupa o lunga asteptare. Ziarul Gardianul observa ca Baconsky este un privilegiat al noii nomenclaturi din minister, platind pentru apartamentul sau din Paris, din banii contribuabililor, 8500 de euro chirie plus alte cheltuieli de intretinere, in total peste 10.000 de euro lunar: http://www.gardianul.ro/2008/02/05/dezvaluiri-c11/la_vie_en_rose_statul_da_8_500_de_euro_lunar_pentru_chiria_ambasadorului_de_la_paris-s108600.html si ca Cioroianu sprijina desantarea de la Paris: http://www.gardianul.ro/2008/02/06/externe-c3/modelul_ambasadorului_risipitor_baconschi_promovat_de_cioroianu-s108631.html. Normal. La reuniunea ambasadorilor romani desfasurata anul trecut, presedintele Traian Basescu, criticand cheltuielile exagerate ale MAE il ridica pe ambasadorul nostru la UE, Lazar Comanescu, in picioare: "Comanescu, cat platesti chirie?", "4500 de euro, domnule presedinte.", "Bine, stai jos". Acum, Baconsky merge cu sfidarea si mai departe. Daca tot vrea "independenta" Kosovo de ce n-ar fi trimis finutul Baconsky ambasador la Pristina al Republicii GDS, chiar acum?

Catre: Administratia Prezidentiala
Ministerul Afacerilor Externe
Romania

Directiile de Relatii cu Presa


Stimati colegi si responsabili de politica externa a Romaniei,


In ziarul Cotidianul, domnul Teodor Baconsky, ambasadorul Romaniei in Franta si fost consilier prezidential si secretar de stat in MAE, publica in editia din 25 Ianuarie 2008 un comentariu intitulat "Kosovo, tot raul spre bine"(http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17270&art=41981&cHash=a47fd30ca1) insotit de o ilustratie care reprezinta harta fostei Iugoslavii.

Domnul Baconsky semneaza comentariul respectiv cu dubla sa calitate de "diplomat si scriitor". In comentariul respectiv se emite opinia ca independenta Kosovo este un fel de "rau necesar" pentru tara vecina, Serbia.

Ilustratia care insoteste articolul ambasadorului Baconsky - si care, conform practicilor ziarului Cotidianul este realizata cu consultarea autorului articolului de fond - prezinta o harta a fostei Iugoslavii din care se iteste o mana care trage si de provincia sarba Voivodina in timp ce materialul publicistic se incheie cu asertiunea "Lumea lui Tito nu mai apartine trecutului".

Comentariul domnului Baconsky, survenit cu cateva zile inainte de vizita oficiala a presedintelui Traian Basescu in Serbia, a fost deja apreciat negativ de reprezentanti ai presei sarbe.

Tinand cont de faptul ca orice diplomat trebuie sa obtina acordul Centralei atunci cand emite public opinii pe teme de politica externa, mai ales intr-o chestiunea atat de sensibila ca problema Kosovo, si, totodata, avand ca baza de discutie pozitia ferma a Romaniei, reprezentata de Presedintele Traian Basescu si de Ministerul Afacerilor Externe si reprezentantii sai, va intrebam daca opiniile ambasadorului Teodor Baconsky - asociat inevitabil si cu Presedintia Romaniei, care este responsabila de politica externa a tarii - reprezinta in orice fel o noua viziune oficiala asupra situatiei din Kosovo.

Cu multumiri,

Victor Roncea
Sef Departament Externe
Ziarul ZIUA



A8/ 351 5 februarie 2008

Stimate domnule Roncea,


Urmare solicitării Dvs., dorim să vă transmitem următoarele precizări:

Conform Statutului Corpului diplomatic şi consular al României, diplomaţii români au obligaţia de a nu exprima public opinii referitoare la viaţa politică internă, precum şi interdicţia de a deveni membri sau militanţi ai unor formaţiuni politice. Diplomaţii au dreptul de a desfăşura activităţi academice şi publicistice, în nume personal.

Comentariul publicat sub numele de autor Teodor Baconsky, în articolul “Kosovo: tot răul spre bine”, apărut în publicaţia „Cotidianul”, ediţia de vineri, 25 ianuarie a.c., nu exprimă poziţia oficială a autorităţilor române în dosarul Kosovo, poziţie clar prezentată opiniei publice şi mediului politic internaţional şi care a rămas neschimbată.

Cu stimă,

Ilie Bănică
Purtător de Cuvânt

Adomnitei, pe urmele anti-crestinilor


Cluj-Napoca, 6 februarie 2008

S c r i s o a r e d e s c h i s a

Domnului CRISTIAN ADOMNITEI

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului

Stimate Domnule Ministru,

Constat cu surprindere ca noul Proiect al Legii Invatamantului din Romania, prin articolul 10(1), elimina religia ca obiect de studiu in ciclul liceal, cu toate consecintele de rigoare, ceea ce reprezinta un regres fata de Legea Invatamantului din 1995, care prevedea in articolul 9 (1) ca „planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ Religia ca disciplina scolara, parte a trunchiului comun”.

Ca unul care a facut parte din generatia si structura „Grupului de Reflectie pentru Innoirea Bisericii” (1990-1992), imi iau permisiunea de a-mi reinnoi pledoaria pentru mentinerea religiei ca obiect de studiu obligatoriu in ciclul liceal, iar pentru aceasta nu voi aduce alte argumente decat pe cele invocate de noi in apelul „Religia in scoala”, publicat in ziarul „Romania libera” din 6 iulie 1991, al carui ecou se regaseste in Legea nr. 84 din 24 iulie 1995, care se dovedeste si astazi, dupa 13 ani, tot atat de actual si pe care, in consecinta, vi-l prezint mai jos.


Cu stima,
†Bartolomeu V. Anania
Arhiepiscop si Mitropolit


RELIGIA IN SCOALA

Problema invatamantului religios in scolile de stat, departe de a fi fost rezolvata, continua sa ramana deschisa si sa constituie o tema de neliniste si ingrijorare pentru o foarte mare parte a opiniei publice romanesti.

Se stie ca in primele trei luni ale anului 1990 demersurile oficiale ale Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si ale Ministerului Cultelor au ramas fara rezultat.

La 3 aprilie 1990, Grupul de Reflectie pentru Innoirea Bisericii si-a conjugat eforturile cu ale celor doua institutii si a obtinut din partea Ministrului Invatamantului si Stiintei[1] acordul de principiu ca ora de religie sa fie predata obligatoriu la clasele I-XII, cu un statut bine definit in cadrul programei de invatamant, tinandu-se seama si de principiul pluriconfesional.

Salutat si insusit de Sfantul Sinod, acest acord a ramas in faza de virtualitate; printre alte cauze, mai mult sau mai putin obscure, nu pe ultimul loc au fost si inertiile birocratice care continua sa staruie, neclintite, si in structurile noastre bisericesti.

Dupa alegerile din 20 mai 1990, conducerea Ministerului Invatamantului si Stiintei a adoptat o formula ambigua si aleatorie, al carei caracter restrictiv este mult mai transparent decat invaluirile fals-generoase cu care ne obisnuise un anumit limbaj al ateismului comunist. Ora de religie devine disciplina de „educatie moral-religioasa”; predarea e limitata la clasele I-VIII; statutul ei se dilueaza in termeni vagi ca „facultativ” si „optional”; instructiunile Ministerului precizeaza ca in predarea ei nu poate fi vorba de „catehizare” (adica de instruirea religioasa a elevilor), ci numai de „valorile moral-educative, istorice si culturale” (ca si cum o morala ar putea sa existe fara suportul ei doctrinar!); „acceptarea” acestei discipline pare un act de bunavointa, un fel de hatir al guvernantilor fata de revendicarile postrevolutionare.

Consecintele: Religia in scoala a ramas la bunul plac al inspectoratelor judetene si directorilor locali, care nu in putine cazuri se prevaleaza de lipsa ori de insuficienta unor „instructiuni” de la centru; acolo unde este predata efectiv, ea pare mai mult tolerata si capata un caracter de semiclandestinitate; cei ce o predau, atat preoti cat si mireni, se resimt de aproximatia unui statut incert; dupa un an si jumatate de la Revolutie, profesorii voluntari nu au la dispozitie nici cel putin o programa analitica bine intocmita si eficienta, care sa suplineasca partial lipsa manualelor.

In proiectul de Constitutie, majoritatea parlamentara expediaza problema religiei in scoala printr-o formula de maxima generalitate, ignorand astfel imperativele spirituale ale neamului si acordand audienta celor ce, prin tot ce scriu si vorbesc, confunda religia cu ideologia si dau dovada ca despre religie nu stiu mai mult decat au invatat la orele de marxism.

Pe de alta parte, insusi Sfantul Sinod, prin recenta „Comisie speciala pentru educatie moral-religioasa in invatamantul de stat”, manifesta o induiosatoare grija ca lucrarile si concluziile acesteia sa se pastreze cu strictete in limita dispozitiilor restrictive ale Ministerului Invatamantului si Stiintei, inclusiv interzicerea catehizarii elevilor. Acest duh de obedienta, care parea depasit prin declararea solemna a autonomiei bisericesti, este cu atat mai inexplicabil si intristator cu cat el poarta si girul unor ierarhi tineri, de curand intrati in Sinod.

Din punctul nostru de vedere:

1. Ora de religie in scoala nu constituie un deziderat nou, postrevolutionar, ci restaurarea statutului ei de pana in 1948; ea nu se cere introdusa, ci reintrodusa in invatamantul de stat ca disciplina in serviciul binelui public, menita acum sa contribuie cu prioritate la vindecarea racilelor sociale, cum sunt delincventa si criminalitatea.

2. Religia nu e proprietatea Statului, nici a Ministerului si nici a Bisericii ca institutie; ea este un dat fundamental al poporului roman, pastrat de-a lungul a doua milenii si marturisit de tinerii martiri din Decembrie 1989. Daca actuala putere statala si-a propus si a fagaduit sa-i inapoieze poporului roman bunurile ce i-au fost furate de dictatura comunista, e de neinteles de ce-i retrocedeaza pamantul, dar refuza sa-i restituie cerul.

3. Redresarea sociala, economica si politica a poporului roman va fi imposibila fara temeiul moralei religioase, singura capabila sa-i redea echilibrul si sa-l realinieze unei Europe de straveche traditie crestina. Oare cat va mai trebui sa fie repetat adevarul incontestabil ca religia nu este o achizitie evolutiva istorica, ci un dat constitutiv al conditiei umane? In acest proces de innoire, Biserica e obligata sa-si fortifice vocatia misionara, iar Scoala, ca institutie fundamentala pentru instruirea si educarea poporului, trebuie sa-si recapete vechiul ei rol de vehicul al valorilor crestine.

4. Cerem ca Parlamentul (Adunarea Constituanta), Guvernul, Ministerul Invatamantului si Secretariatul de Stat pentru Culte sa reia problema orei de religie in scoala, s-o examineze cu toata seriozitatea si s-o rezolve prin legiuiri care sa-i redea si sa-i garanteze statutul pe care l-a avut inainte de dictatura comunista atee.

5. Cerem ca Sfantul Sinod sa adopte o pozitie ferma asupra acestei probleme, cel putin in spiritul hotararii sale din 3 aprilie 1990, careia i se pot adauga punctele noastre de vedere date publicitatii la 13 august si 23 septembrie 1990. Ca drept al poporului roman, ora de religie nu poate constitui obiect de negociere si compromisuri, mai ales din partea unei puternice Biserici majoritare, care este nu numai depozitara doctrinei si traditiei, dar si principala raspunzatoare pentru innoirea spirituala a natiunii.

6. Cerem ca ora de religie sa fie predata in intregul ciclu primar, gimnazial si liceal, adica in clasele I-XII. Adolescentul nu poate fi abandonat tocmai la varsta crizelor personale de tot felul, cand intrebarile devin cruciale. Nimeni nu-i poate tagadui tanarului de mai tarziu dreptul la optiune, dar nu exista optiune fara cunoasterea fiintei umane in intregul ei. Daca in structura invatamantului public exista destule discipline predate inca in spirit materialist-ateu, ora de religie implineste cel putin principiul echitatii. [...]

7. Cerem ca ora saptamanala de religie sa aiba caracter obligatoriu, facultativa fiind doar dispozitia elevilor de a-si insusi materia predata. Respectarea libertatii lor poate fi tradusa printr-un sistem limitat de notare, intre maximum 10 si minimum 5, ceea ce inseamna rasplatirea celor buni, dar nesanctionarea celor dezinteresati; la religie nu se ramane corigent, iar repetenta e de alta natura decat cea didactica.

8. Facem apel catre Bisericile surori, catre Asociatiile, Conferintele, Ligile si Fratiile crestine, catre opinia publica din Romania, catre parintii carora nu le este indiferenta soarta copiilor lor si a societatii de maine, sa-si exprime sau reinnoiasca demersurile pentru reintroducerea orei de religie in scoala, adresandu-se tuturor forumurilor bisericesti si statale in a caror competenta se afla rezolvarea acestei probleme de importanta vitala pentru existenta si destinele poporului roman.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

2 iulie 1991

Bratarile lui Sarkozy

Colegul meu Doru Dragomir, cu spiritul sau (profesionist) de observatie mi-a atras atentia asupra unei ciudatenii sarkoziene...



Foto: Sorin Lupsa
http://www.presidency.ro/

Vezi si Sarkozy "bling-bling" stiloul de la Cotroceni:
http://www.youtube.com/watch?v=mZCSS4uEscQ

Aseara, la Ateneu




Concertul extraordinar oferit de Mariana Nicolesco la Ateneul Roman, cu participarea laureatilor Concursului International de Canto Hariclea Darclée: sopranele Aurelia Florian, Georgeta Grigore, mezzosoprana Carmen Topciu, tenorii Liviu Iftene, Bogdan Mihai, Cesar Sanchez si contratenorul Florin Ouatu, acompaniati la pian de Alexandru Petrovici.