Pages

Friday, February 8, 2008

Partidul Civic Maghiar a fost contestat la Tribunal de un ziarist

Un ziarist de la cotidianul "Ziarul" a contestat in instanta, in termenul legal, inscrierea formatiunii auto-intitulate Partidul Civic Maghiar - MAGYAR POLGARI PART. Cred ca toti colegii din presa care se mai refera la aceasta organizatie derivata din Uniunea Civica Maghiara ar trebui sa specifice ca este un potential Partid. Redau mai jos contestatia:

Catre
TRIBUNALUL BUCURESTI
CURTEA DE APEL BUCURESTI


Onorata Instanta,

Subsemnatul,
depun prezenta

CONTESTATIE


impotriva inregistrarii ilegale/neconstitutionale a formatiunii autointitulate Partidul Civic Maghiar, cererea judecata de Tribunalul Bucuresti la 29 ianuarie 2008.
Contestatia mea este intemeiata pe dispozitiile art 2, 3 si 4 ale Legii partidelor politice nr.14/2003 si ale Constitutiei, potrivit carora nu pot fi inregistrate formatiunile care au ca scop declarat programatic [statutar] autonomia teritoriala pe criterii etnice, caracterul statului unitar si indivizibil, integritatea teritoriala a Romaniei – art.1-14, art.30 alin.7, art.40 alin.2 din Constitutia din 1991, revizuita.
Mai mult, potrivit art.152 din Constitutie, dispozitiile constitutionale privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al Statului Roman nici nu pot fi supuse revizuirii.
In conditiile in care dispozitiile legii partidelor politice, pe cale de interpretare si [defectuoasa] aplicare, lasa loc inregistrarii unui asemenea partid, declarat pentru autonomie teritoriala si formarea de enclave segregationiste pe teritoriul unui stat de drept din Uniunea EUropeana – apreciez ca prevederile Legii partidelor politice sunt neconstitutionale din perspectiva articolelor mentionate.
Aceste prevederi din legea romana a partidelor politice, daca permit aparitia de forme separatiste pe criterii entice, discriminatorii, contravin si dispozitiilor Conventiei Europene a Drepturilor Omului cat si Tratatului de Aderare – astfel ca problema nu este de ordin intern, a Romaniei, este o problema europeana, care nu poate fi trecuta cu vederea din cazua consecintelor pe care le poate atrage.
In acest caz trebuie sa se pronunte si Curtea Constitutionala pe care va rog sa o sesizati, potrivit legii sale de organizare, pentru a judeca exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor legii speciale sau a partidului politic a carui inregistrare s-a cerut.
Va rog sa admiteti interventia mea si contestatia anuland acele dispozitii care contravin ordinii de drept romanesti si europene, a caror conservare este de interes public si al fiecarui cetatean.
Dupa ce voi lua cunostinta de hotararea Tribunalului, pe care va rog sa mi-o comuncati la adresa indicate - imi rezerv dreptul de a completa aceasta contestatie. Mentionez ca am luat cunostinta din presa despre admiterea de catre Tribunal la 29 ianuarie a cererii de inregistrare.


Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI BUCURESTI
DOMNULUI PRESEDINTE AL CURTII DE APEL BUCURESTI



Si o opinie pertinenta a lui Razvan Voncu: "Nepasare sau complicitate?" http://www.azi.ro/arhive/2008/02/06/even.htm#glosa

No comments: