Pages

Thursday, February 14, 2008

Cine vrea sa-l "omoare" pe generalul Iulian Vlad?

In ultimele doua zile, redactiile si mediile deczionale, parlamentare si de intelligence au fost bombardate cu "informatia" ca generalul Iulian Vlad, sef al serviciului secret roman, a murit. Dezinformarea - care vine in contextul apropiatei impliniri a 77 de ani a generalului care a reusit, alaturi de generalul Stefan Guse, sa blocheze intrarea trupelor rusesti in Romania, in timpul operatiunii complexe dirijite de KGB si GRU in decembrie 1989 - constituie o forma de amenintare voalata. Metodologie specifica unor tehnici diversioniste binecunoscute.

Va pot dezminti in mod ferm aceasta diversiune.

Nu este greu de dedus si din ce zona vine lucratura ordinara. Persoane care s-au aflat in conspiratia din jurul lui Ion Iliescu, inainte de 1989, ca si in completul ilegal de executie al lui Nicolae Ceausescu, si care pozeaza de 18 ani in aparatori ai dreptatii puterii, cu dosare penale intentate de victimele mineriadelor. Acestia sunt slujitori si profitori ai tuturor regimurilor in functie de interesele lor subterane, de tip kominternist, persoane care isi inchipuie ca si astazi mai pot executa ordine prin Romania, pozand in garda "societatii civile", a "poporului", strans unita in jurul presedintelui.

O veste proasta pentru ei: Basescu stie mult mai bine daca isi imagineaza acestia cate fete si cate piei au pe ei si cui sa-i acorde respectul cuvenit. Dovada in foto. Tupeul comanditarilor gastii arata si o oarecare disperare care indica apropierea ceasului scadentei. Poate presedintele ar trebui sa deschida mai bine ochii, ca sa vada ce-i serpuieste prin san.

Generalul Aurel Rogojan, fost sef de cabinet al generalului Iulian Vlad, ne-a facut urmatoarea precizare:
"Domnul general este in viata si in starea de sanatate corespunzatoare varstei si afectiunilor cronice pentru care se afla in evidenta si supraveghere medicala.
Din nefericire pentru autorii diversiunii care , interesati si cu tinta precisa au lansat zvonul decesului Domniei sale, le invederam ca domnul general nu se lasa intimidat nici de asemenea zvonuri si nici de alte aluzii care i s-au facut,
atunci cand s-a incercat sa i se ia depozitii in defavoarea celei mai importante personalitati politice cercetate in dosarele evenimentelor din decembrie 1989.
Ceea ce domnul general a inteles si mi-a relatat este ca 'cineva doreste intradevar sa putrezesc in aceiasi celula cu Ion Iliescu'.
Aceasta este o stire pe care o confirmam si avand in vedere sursele din care va parvine, tratati-o drept o informatie serioasa".

Bucuresti, 13 februarie 2008
Aurel I. Rogojan

Amintim ca in urma ordinului direct al lui Ion Iliescu, generalul Iulian Vlad a fost incarcerat si, ulterior, judecat si condamnat, intr-o mascarada de proces. Pedeapsa celor trei capete de acuzare a insumat 25 de ani de inchisoare dintre care a efectuat patru ani, respectiv 1/3 din pedeapsa cea mai mare, dupa care a fost eliberat conditionat, potrivit art.60 alin(4) Cod penal.

No comments: