Pages

Monday, January 18, 2010

S.O.S. Radioul Public! Probleme de bani si independenta si solutii cinstite pentru postul national Radio Romania. Exclus obedienta

Scris de Victor Roncea
Un adevărat profesionist al radioului răspunde provocării ziarului „Curentul“ şi face o radiografie la sånge a problemelor Radioului Public, unul din cei mai mari coloşi mediatici, alături de Televiziunea Romånă, şi cea mai importantă sursă de informaţii a romånilor. Daniel Klinger, fondatorul primului post de radio independent după 1989, Uniplus Radio, înfiinţat în clădirea Universităţii în zilele fierbinţi ale lui ianuarie 1990, prezintă elocvent principalele puncte vulnerabile ale Societăţii Romåne de Radiodifuziune, pe care o consideră cu un buget mult prea încărcat şi cu un picior în groapă. Primul lucru pe care ar trebui să-l facă responsabilii Radioului Public ar fi să reducă drastic bugetul, cu cel puţin 20%. „Tot ceea ce trebuie este puţin curaj“, spune Klinger, în exclusivitate pentru „Curentul“. Profesionistul stabileşte şi patru priorităţi, patru obiective esenţiale, care ar putea regenera Radio Romånia dacă un nou Preşedinte Director General (PDG) şi-ar lua în serios misiunea sa şi a postului naţional. Detaşat total, pentru că nu-şi doreşte această poziţie, fondatorul Uniplus evidenţiază că puterea politică, oricare ar fi ea, nu va risca să schimbe cu nici măcar un milimetru status qvo-ul Radioului în folosul publicului romån: „Un conducător independent de putere, neşantajabil, curajos şi reformator nu le aduce nimic bun“. Pe cåt de modest, pe atåt de profesionist, Daniel Klinger are mai multe soluţii pentru reformarea Radioului Public. Cåteva le oferă în interviul „Curentul“. Pentru altele, aşteaptă să fie întrebat. Dacă se doreşte. Ceea ce el nu crede.
Absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, participant la numeroase stagii de pregătire în managementul posturilor de radio în oraşe din S.U.A. şi Marea Britanie, creatorul primei reţele de radio private din România, Uniplus Radio, Membru în Consiliul Director (Trustee) al Şcolii BBC de Jurnalism, Daniel Klinger a ocupat funcţia de Preşedinte al Asociaţiei Române pentru Comunicaţii Audiovizuale, fiind în prezent Directorul Tehnic al Grupului radio al SBS / Pro7Sat1 Romania(Kiss FM, Magic FM, OneFM).

V-aţi gândit vreodată că aţi putea prelua mandatul de Preşedinte Director General al Societăţii de Radiodifuziune, pentru că sunteţi cel mai experimentat şi cel mai complet om de radio din România?

Vă mulţumesc pentru apreciere şi, deşi nu sunt un tip modest, trebuie să spun că mi-e greu să-mi adjudec titlul de „cel mai complet om de radio“. Dacă într-adevăr experienţa poate fi argumentată de longevitatea mea în acest domeniu în poziţii de conducere, cu privire la „cel mai complet om de radio“, nu vreau să revendic acest titlu. Cred că sunt şi alte persoane cu merite certe în dezvoltarea radioului privat în România care ar merita acest titlu. De altfel, pentru a aprecia performanţele unui manager în acest domeniu, sunt atât de multe criterii care ar trebui luate în considerare, unele dintre ele având efecte antagonice, încât orice top ar fi cu siguranţă contestat şi contestabil.

Atunci, dacă nu v-aţi gândit, vă întreb direct: aţi vrea să preluaţi conducerea radioului public?

Întrebarea este surprinzătoare şi, fără să trebuiască să mă gândesc mult, răspunsul vi-l dau rapid: nu aş dori această funcţie. De fapt, nici nu cred că pentru această poziţie este corectă exprimarea dumneavoastră de „preluare“.  PDG al SRR nu este o funcţie pe care să o „preiei“, ci este o funcţie pe care trebuie să fii numit. Din păcate...
Continuarea in CURENTUL

1 comment:

Anonymous said...

Buna ziua ,

Am ajuns pe site-ul dumneavoastra cautand diverse bloguri pe google si m-am gandit sa va scriu sa va rog ceva daca este posibil.
Sunt la inceput cu un site http://www.francez.ro . Am incercat sa fac un site util pentru toata lumea , cu dictionare si
tot felul de chestii legate de limba franceza si Franta.
Cum abia am inceput , mi-e greu si ma chinui sa-l promovez .Intrebarea mea este daca ma puteti ajuta ,
adaugandu-mi site-ul la blogroll sau oriunde pe site-ul dumneavoastra . M-ar ajuta enorm un link la dumneavoastra .
Daca va place site-ul meu si considerati ca merita va raman recunoscator.

Va multumesc,
Cu stima,
Tudor
Dictionar Francez - Dictionar Francez
admin@yahoostatus.ro