Pages

Monday, January 18, 2010

BLESTEMUL VINTU: pe ce pune mana se usuca. Agentia NewSin se inchide! Inca vreo suta de jurnalisti pe drumuri...

Ultimele ştiri difuzate de agenţia NewsIn
Captura foto: Ultimele ştiri difuzate de agenţia NewsIn

Agenţia de presă Newsin se închide. Angajaţii au fost anunţati astăzi, luni, 18 ianuarie, că li se vor  desface contractele de muncă, după cum informează Impact News.
Singurii care vor scăpa de disponibilizări vor fi 10-20 de angajaţi care vor fi preluaţi de Realitatea Tv,  pentru a lucra  pe site-ul acestui post de ştiri, susţin surse din cadrul agenţiei.
Din circa 100 de angajaţi vor mai rămâne maxim 20. Mesajul a fost comunicat de Cătălina Chelu, cea propusă să fie redactor şef, într-o şedinţă cu editorii. Ordinul ar fi venit de la Mihnea Vasiliu, noul şef interimar peste agentia pe cale sa se desfiinteze.
Agenţia NewsIn a postat în cursul zilei de luni ştiri ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, până la ora 19.34. De la această oră, fluxul redactorilor de la NewsIn a părut că s-ar fi oprit timp de mai bine de 120 de minute nefiind scrisă nici măcar o ştire. În general, redactorii acestei agenţii postează informaţii cu o aproximaţie de 5-10 minute între articole, astfel că această perioadă de "pauză" de peste 2 ore ar părea uşor de explicat.
Cosmin Popa, director general NewsIn, şi Adelina Rădulescu, redactor-şef al agenţiei, au demisionat, joi, după anunţul privind preluarea conducerii agenţiei de către Mihnea Vasiliu.
"Experienţa mea profesională îmi permite să anticipez foarte multe din ceea ce ar putea să conţină noul plan de business. Am câteva gânduri despre ce o să fac, însă ele, în momentul de faţă nu sunt concretizate. Am nevoie de o perioadă de reflecţie şi să mă concentrez mai mult pe competenţele profesionale şi mai puţin pe bunăvoinţa unor patroni de presă care au obiective mai mult sau mai puţin limpezi", a explicat Popa.
Agenţia de presă Newsin a fost lansată în 2006.
Valentin Bâlă / www.adevarul.ro

No comments: