Pages

Friday, January 22, 2010

LA CE SUNT BUNI TATULICII SI BUCURENCII. Societatea Civila VINTU SRL. Realitatea TV si Monkey Channel fac 1.000.000 de euro prin Sorin Freciu in campania "ecologistica" "Mai Mult Verde"


La finalul unei laudabile campanii de impadurire bazata pe voluntariat, trustul Realitatea Media a castigat, prin una din firmele sale, mai multe licitatii prin care urmeaza sa impadureasca peste 100 de hectare la preturi de patru ori mai mari decat cele de pe piata.

Jurnalistii de la Observator au dezvaluit ca The Money Channel Consulting, firma detinuta de Realitatea Media impreuna cu jurnalistul Sorin Freciu, a castigat 1 milion de euro pentru 100 de hectare de puieti plantati numai in judetul Timis, suma fiind de patru ori mai mare decat cea cu care ar impaduri Romsilva aceeasi suprafata.

Licitatiile au fost organizate in luna decembrie, dupa ce Fondul de Mediu, in calitate de reprezentant al statului roman, a hotarat sa impadureasca aproape 4.000 de hectare in toata tara, punand la dispozitie 30 de milioane de euro din banii stransi prin taxa auto prin intermediul a 30 de consilii judetene.

Valerian Solovastru, director general Romsilva, considera ca preturile sunt exagerat de mari si nu intelege cum se justifica. "Preturile sunt foarte mari. Ori sunt adusi puietii din strainatate, ori este folosita o tehnologie foarte costisitoare dar eu cred ca padurea este aceeasi si ar putea creste si cu mai putin", a declarat acesta.

Conform paginii de achizitii publice, pentru acest milion de euro The Money Channel Consulting va face "reconstructia ecologica forestiera pe terenuri degradate in Sacalaz si Ghizela din judetul Timis".

Contactat de jurnalistii de la Observator, Sorin Freciu, actionar la The Money Channel Consulting, a explicat: "Nu stiu milionul respectiv exact ce cuprinde in spate. Dar e extrem de detaliata toata situatia si e o treaba cat se poate de transparenta. Nu se poate sa vina Romsilva si sa zica: 'eu pot sa impaduresc cu 3 lei".

Romsilva nu este insa singura firma care ridica semne de intrebare, o alta firma participanta la licitatie cerand de 5 ori mai putini bani decat The Money Channel Consulting.

Situatia nu este singulara, la Mehedinti fiind la fel. The Money Consulting a castigat tot 1 milion de euro, pentru mai putine hectare de impadurit dar licitatia a fost contestata de una din firmele participante.

Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Vlad Marcoci, spune ca nu cade in responsabilitatea sa sa gestioneze banii destinati impaduririlor, consiliile judetene fiind cele care stabilesc ce fac cu ei.

"Fondul de mediu nu realizeaza licitatia si pentru mine este un lucru foarte bun si foarte linistitor", a declarat Marcoci.

Licitatiile de impadurire au fost precedate de campania bazata pe voluntariat desfasurata de postul Realitatea TV, "Romania prinde radacini", demarata in 2008 la Suceava.
Ziare.com

Circul de facut bani Mai Multi Verzisori in buzunarele Realitatea-Catavencu:

"Peste 2000 de voluntari au sădit cel puțin câte un puiet într-o zonă defrișată din Comănești, județul Bacău,  în cea de-a treia zi a campaniei “România prinde rădăcini”. Numărul voluntarilor prezenți a fost peste așteptările organizatorilor de la Realitatea TV, sprijiniți de Petrom, în parteneriat cu Mai Mult Verde și Romsilva. Plantările au depășit suprafața estimată (cca. 5 hectare reîmpădurite), iar vremea frumoasă a contribuit la eficiența voluntarilor.

Startul acţiunii de împădurire a fost dat în cursul dimineţii pe dealul Lăloaia, unde s-au adunat elevi, funcţionari publici, pompieri, jandarmi, poliţişti, cadre sanitare, profesori şi politicieni.

Numeroasele personalități publice prezente la Comănești au dublat semnificația evenimentului din ultima zi de campanie, alocată județelor afectate de inundații și defrișări din Moldova.  Premierul Călin-Popescu Tăriceanu a plantat câțiva molizi și paltini în numele soției, copiilor și tatălui său.

"Aceşti copaci îi plantez pentru familia mea, pentru soţie şi copii, dar să nu-l uit pe tatăl meu, care a fost un mare iubitor de natură şi de drumeţii”, a declarat premierul.

Și alte personalități din sfera politică și-au înscris numele pe plăcuțele copăceilor plantați de ei: Attila Korodi, Mariana Câmpeanu,  Raluca Turcan, Relu Fenechiu sau Robin Barnett, amabasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, invitat-special în cadrul campaniei. Dintre vedete, au luat parte la plantare Mona Nicolici și Dragoș Bucurenci, sportivii Doina Melinte şi Ionuţ Iftimoaie.

Un localnic din Comănești a donat o parcelă proprie organizatorilor, cu scopul de a fi reîmpădurită. “Trebuie să rămână şi după noi ceva, pentru cei care vin după noi”, a explicat localnicul gestul caritabil.

Campania "România prinde rădăcini" este inițiată de Realitatea Tv, în parteneriat cu RNP Romsilva, MaiMultVerde și  susținută de Petrom.

Campania și-a propus ajutorarea comunităților românești afectate de inundație, prevenirea și reducerea riscului inundațiilor în anii următori și repopularea domeniului silvic prin plantarea de puieți.

În următorii cinci ani, reîmpăduririle vor continua sistematic la propunerea specialiștilor Romsilva, care asigură puieții și logistica necesară plantelor. Acțiunea din 28-30 octombrie face parte din campania Cod Verde, inițiată de grupul de presă Realitatea-Cațavencu."


4 comments:

Bucurenci said...

Draga Victor,

În 2008 şi 2009, Asociaţia MaiMultVerde a fost partenerul Realitatea TV în campania „România prinde rădăcini”, alături de Romsilva şi consiliile judeţene locale din judeţele în care s-a desfăşurat campania. Fondurile pentru realizarea campaniei de împăduriri au fost obţinute de la o companie privată şi nu s-a realizat nici un profit de pe urma lor. În acest moment, ultimele proiecte ale campaniei „România prinde rădăcini” sunt încheiate şi nu există niciun fel de înţelegere între Asociaţia MaiMultVerde şi Realitatea TV privind continuarea ei.
Împăduririle la care faci referire nu au nicio legătură cu Asociaţia MaiMultVerde ori cu mine. Mai multe despre ce face MaiMultVerde găseşti aici. Cu bine.

Anonymous said...

Tatulicii si Bucurencii nu sunt buni de nimic. Toxici, limaxi umani, dâre de jeg, insinuanti, acuzatori, manipulatori, inchipuiti. Cei doi sunt mariajul prostiei si nemerniciei.

Anonymous said...

Olandezii au primit un munte la Comanesti

O portiune din muntele Laloaia din Comanesti a fost denumit prin hotarire de consiliul local, Dalfsen. Acesta este numele unui oras din Olanda, pe care olanedezii l-au primit drept recunostinta pentru ajutorul dat comunitatii din Comanesti, ca urmare a inundatiilor din 2005, dar si dupa acestea. “Am dat numele orasului Dalfsen acestui loc pentru ca recunoastem si am simtit sprijinul pe care olandezii ni l-au dat atunci cind am fost greu incercati de calamitati, dar si dupa aceea. Nu i-am uitat si i-am invitat acum, cu ocazia zilelor orasului, sa serbeze alaturi de noi, sa participe la bucuria noastra”, a declarat primarul Viorel Miron. Acum, olandezii au un munte la Comanesti. Ei au spus ca sint mindri de acest lucru, mai ales ca, cel mai inalt “munte” din tara lor, o ridicatura de teren, are inaltimea de 70 de metri. Tot prin hotarire a alesilor locali din Comanesti, primarul din Dalfsen, Leo Elfers si presedintele fundatiei olandeze HOEDT, Piet Minnema au primit titlul de cetateni de onoare ai orasului Comanesti. Delegatia din Olanda este formata din 31 de persoane. Evenimentul a avut loc intr-un cadrul festiv simbata, la Palatul Ghika.

Au plantat peste 100.000 de puieti

Olandezii au ajuns la Comanesti prin intermediul primarului primarului din Dej. Au venit in Romania si au intrebat de o localitate afectata de inundatii. Primarul a recomandat Comanestiul, mai ales ca avea legaturi cu zona. Cum au ajuns la Comanesti, olandezii s-au pus pe treaba. Au adus ajutoare pentru populatia afectata, dar ajutorul a continuat si dupa aceea. “Au venit cu seminte de legume, pentru ca oamenii nu mai aveau nimic in gradini. Au adus seminte de sfecla de zahar, cartof, lucerna, morcov si altele. Apoi au participat la reimpadurirea zonei afectate, fiind primii care au avut o astfel de initiativa. Au impadurit 30 de hectare de munte, la Laloaia”, a mai spus primarul Comanestiului. Plantarile au avut loc in primavara anului 2008, cind olandezii au adus odata 85.000 de puieti si apoi alti 20.000 de puieti de pin silvestru, dar si alte specii, in cadrul campaniei “Un arbore, o viata”.

Din cate se pare, olandezii au facut o treaba mult, mult mai buna decat vampiristii Tatulenci si Buculici, marionete ale maleficului personaj SOV. Ma intreb ce face statul roman, de ce nu se sesizeaza, cat o sa mai inghitim rahatul cu lingurita ca sa spunem ca e miere?

Anonymous said...

http://jurnaldedambovita.artpress.ro/jdb_articol–Codrul__frate_cu_Popescu_pe_1_milion_de_euro,2331.html

Dupa contractele de 12 miliarde lei pentru tiparituri si publicitate, The Money Channel SRL a dat o noua lovitura în Dâmbovita:

CODRUL, FRATE CU POPESCU PE 1 MILION DE EURO!

❚ 1 MILION DE EURO este valoarea celor 3 contracte încheiate în 16 februarie 2010 de Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu SC The Money Channel Consulting SRL, pentru „reconstrucţie ecologică forestieră” la Bezdead, Conţeşti şi Runcu

❚ Cele 3 contracte de peste 43 miliarde lei câştigate de firma lui S. O. Vântu se adaugă contractelor de peste 12 miliarde lei încheiate de Naşul Popescu şi Finul Boriga din bugetele CJ Dâmboviţa şi Primăriei Târgovişte din decembrie 2008 până în prezent

❚ SC The Money Channel Consulting SRL a primit botezul în afaceri în Dâmboviţa de la Naşul PDL Florin Popescu, iar cu „cifra de afaceri de 4 miliarde lei din 2008” s-a plimbat apoi pe la toate licitaţiile din România

❚ Administraţia Fondului de Mediu bagă 30 de milioane de euro – din taxa de primă înmatriculare auto – în afacerile de împăduriri date pe mâna a 30 de preşedinţi de consilii judeţene din ţară

❚ Afacerile de ultimă oră în silvicultură ale lui S.O.Vântu au declanşat un tăvălug al contestaţiilor la licitaţii: Romsilva acuză lipsa de experienţă a firmei The Money Channel şi preţurile de 4 ori mai mari practicate de aceasta pentru împăduriri

http://jurnaldedambovita.artpress.ro/jdb_articol–Codrul__frate_cu_Popescu_pe_1_milion_de_euro,2331.html