Pages

Friday, January 22, 2010

DIALOGURI NESECRETE. S-a nascut Comitetul National Roman Anticriza

Mai zilele trecute,  ma pomenesc cu un telefon din partea amicului “X”,  infocat activist pentru o Miscare a  Fostilor Ministri Necorupti – un O.N.G. in durerile facerii, din lipsa de membri - , ca sa ma instiinteze ca ma invita sa fac parte dintr-un Comitet National Roman Anticriza, care ar urma sa… 
Prudent, sa nu fiu provocat de vreun serviciu strain ostil tarii mele si conducatorilor ei, il intrerup nepoliticos, spunandu-i ca asemenea subiecte , daca le devoaleza prin telefon, cu siguranta nu sunt pentru urechile mele, ci pentru Autoritatea Nationala de Interceptare a Comunicatiilor si-i cer sa schimbe subiectul, fiindca nu vreau ca in dimineata urmatoare vreun director de politie secreta sa-mi sublinieze numele cu markerul, fara sa stiu cu ce culoare. Amicul se scuza dar, in replica, ma acuza ca sufar de “spionita” si ca  vad realitatea numai in scenarii. 
Amicul nu s-a linistit si, dupa lasarea intunericului, ma abordeaza in timp ce vegheam sa nu–mi pierd patrupedul de rasa, care inota prin nameti, atent. in acelasi timp, sa nu ma surprinda garda civila fara ustensilele de recuperat  dejectiile canine eliminate pe proprietatea publica.  
De aceasta data, amicul imi strecoara conspirativ o gazeta in care imi da de inteles ca voi gasi un plic.
- Nu inteleg, ce plic?! Mi-am exprimat nedumerirea si am facut gestul de a  refuza gazeta
- Documentele …
- Ce documente?!
- Initiativa “Comitetului Anticriza”. Vrem parerea ta. Tu ai experienta, ai fost in structurile speciale de la Ceausescu pana la Basescu. Ii stii foarte bine  pe toti. Ai avut si cooperari cu organisme occidenale in chestiuni de traficari financiare ilicite, cu care ati estimat si identificat conturile din strainatate ale marilor corupti si pradatori ai avutiei nationale si ne-ai putea fi de folos… Stii, noi vrem sa venim in intampinarea solutiilor serioase de rezolvare a  problemelor economice extrem de grave cu care se confrunta tara, in care sens sa sugeram o cale sigura pentru o redresare nationala ampla, de prufunzime si pe termen lung.
-  Suna bine, daca nu e vreo viziune  utopica. Spune-mi, concret,  la ce v-ati gandit ?
-  La  trezirea la realitate, la determinarea unor inalte exemple de moralitate si civism, la formarea adevaratei clase economice roamanesti, la renasterea vocatiei pentru munca, a traditiilor de buni constructori a specialistilor autohtoni care au ocupat impotante segmente ale pietei internationale…  Vor fi investitii, se vor crea locuri de munca… Cred ca Presedintele Romaniei va lansa cat de curand o noua abordare a crizei si a politicilor economice, asa cum a facut, zilele din urma, cand, la intalnirea anuala cu ambasadorii Romaniei, a retrasat liniile directoare ale politicii externe. Documentul acestei intalniri mi se pare unul remarcabil.
- Nu vezi ca  Guvernul are in  plan cu totul altceva? Guvernul nu  ofera mediului de afaceri conditii de relansare. Dimpotriva. Sporeste fiscalitatea, sperie lumea  si indeamna la gasirea unor noi tertipuri prin care sa fie ascunsa evaziunea. Guvernul nu este interesat de o politica serioasa a veniturilor, fiindca acestea nu sunt “comisionabile”. Guvernul vrea sa  cheltuie, sa cheltuie nesabuit, sa indatoreze pana si pe urmasii urmasilor nostri… Caci “Romania nu-i a noastra, ci a urmasilor, urmasilor nostri”, daca o vor putea scoate din datorii!
-  Ar fi posibil si sugeram un larg consens national asupra unei strategii de  relansare economica durabila. Sa incercam, cu aceptul – chiar impus -  al clasei politice profitoare o renationalizare “sui generis” a tot ceea ce si-a insusit prin frauda, prin subminarea economica a statului. Chiar sa li se stinga cauzele penale celor care  restituie prejudiciile create …
- Solutia Putin ?
- Nu, este remediul universal  pentru momente cand tara si poporul nu vor mai putea suporta. Dar nu trebuie sa cadem in prapastie…

- Inteleg si realizez, dar sunt sceptic ca se va putea; Anglia, Franta, Germania, Italia si alte tari au experiente interesante  in etatizari si reprivatizari… Chiar si  SUA, in ceea ce priveste interventionismul statatal. Nu mai vorbim de tarile scandinave, de Japonia, Coreea de Sud… In toate acele tari exista atunci o puternica constiita economica nationala. Marile companii private erau  considerate  simboluri nationale.
- Trebuie sa invatam sa aplicam asemenea exemple.
- Noi nu suntem ei. Nu vreau sa cred in utopii pe termen lung, ci in solutii pragmatice pe termen  scurt si mediu. Daca v-ati gandit la ceea ce am sa spun, foarte bine. Daca nu, luati ca ipoteza de lucru , cu riscul de a fi acuzati de orice, faptul ca in Romania exista, deja, o pleiada numeroasa de bussinesmani realizati exclusiv pe seama politicii si a demnitatilor publice, ceea ce este impotriva firii lucrurilor. Nu te imbogatesti facand politica, ci intri politica dupa ce esti suficient de bogat, ca sa te poti dedica exclusiv de propasirea economica si spirituala a poporului, fara a avea grija propriei chiverniseli. 
Politicienii romani debuteaza saraci, incepand prin a-si cumpara, pe datorie, locul eligibil in colegiu,  pentru ca unul sau mai multe mandate sa restitue multiplu de cat li se pretinde, dar sa si puna deoparte. Demnitatile ministeriale se cumpara pe bani grei. Banii se dau cash, dar tot din “subventii si donatii”. Alte obligatii. Liderii de partide se imbogatesc cu milioane de euro dupa fiecare campanie electorala.  In acest fel, in Romania s-a creat o clasa a marionetelor politice. Amorala, insidioasa, periculoasa si in fratietate cu inalta criminalitate politica si cu mafia transnationala.  Consecinta  nefasta este aceea ca noi nu avem  un Parlament al natiunii, ci o jucarie politica in mana catorva clanuri de spoliatori.
Cum aceste clanuri dicteaza in parlament, sunt reprezentate in guvern si controleaza coruptia autoritatilor, razboiul impotriva lor nu mai poate fi dus cu legea in mana, ci cu forta.
Numai mana forte, a Presedintelui Romaniei, sustinut de partea incoruptibila a comunitatii nationale a serviciilor secrete,  finantelor, justitiei si politiei ar putea pune in aplicare ceea ce cred ca ganditi. Daca presedintele nu o va face, atunci sa confere prerogative speciale de actiune  responsabililor executivi ai securitatii nationale.
- Cred ca devine interesant. Dar partea practica ?
- Implicarea unor membri ai tuturor guvernelor, sefi de agentii guvernamentale, presedinti de consilii judetene, primari ai marilor orase, parlamentari si a altor inalte persoane publice in acte de mare coruptie in complicitate cu imbogatitii peste noapte din privatizari frauduloase, afacerile cu statul ori din oferirea directa de contracte in conditii inrobitoare, de nesuportat a devenit de ani buni un fapt de notorietate internationala.
Justitia nu va finaliza nimic, fiindca in inteligenta lor diabolica, sforarii marionetelor parlamentare  si ai guvernului au avut grija sa creeze un labirint al faradelegii, de pe urma caruia  aparut o casta  a avocatilor “de top” , care au foarte putine sau nimic in comun cu adevarul si dreptatea. Justitia nu va recupera prejudiciile de ordinul sutelor de miliarde de euro, care s-au trasnferat,   printr-un simulacru de legalitate, ori prin jaf si talharie fatise, in conturi personale.
Aceste conturi sunt cunoscute si toate operatiile asupra lor sunt monitorizate electronic de reteaua informatica integrata a comunitatii internationale a serviciilor speciale participante la combaterea criminalitatii financiare. Aceste conturi pot fi oricand blocate, dupa ultimele reglementari internationale, la cererea oricarei autoritati nationale competente. Exista insa un impediment. Cata vreme nu se combate prezumtia caracterului licit al dobandirii averii- mobile sau imobile- aceasta este intangibila. Daca este blocata ori asigurata sub sechestru, nu produce nimic si nu foloseste nimanui. 
- Si care este solutia ? 
- Avem cateva mari cupluri de viitori redutabili investitori strategici autohtoni, care si-au demonstrat irefutabilul talent si desavarsita lor arta de  a face miliarde pentru ei, fie ca au condus guvernul sau niste ministere, fie ca au fost sponsori ori clienti politici ai puterii.
De exemplu, la social-democratii aparatori ai maselor largi, acum aflati in oprimata opozitie: talentatul fost prim ministru, Adrian Nastase si al sau ministru al tranporturilor, Miron Mitrea, secondati de tandemurile Necolaiciuc & Burci,  Petrache & Bitner, Hrebenciuc & Mihailescu si lista poate continua… Aaa! Foarte multa lume ar vrea sa stie cum si-a acoperit Virgil Magureanu & comp.  imensa avere agonisita in anii de aur ai regimului Iliescu. Din partea liberalilor, Patriciu & Tariceanu, Rusanu & Fenechiu, plus cei retrasi, dar activi sub acoperirea generoasa a unor multinationale. Din tabara actualei puteri, sa auzim numai de  bine de  Berceanu & Videanu, Oprea  & Vladescu si cei ce vor urma in episoadele urmatoare.
Toti ce mentionati pot fi grupati in loturi de investitori specializati  in autostrazi, infrastructura feroviara si material rulant, reabilitarea retelelor medicale si a industriei farmaceutice, a irigatiilor, transporturilor aeriene, a retelei de scoli, asigurand intoarcearea banilor de unde au plecat si dezvoltand oportunitati de afaceri profitabile lor si societatii. 
- Cu ce resurse?! 
- Domnul meu, conturile lor sunt garantii foarte solide pentru a obtine credite pe care sa le investeasca. Statul le concesioneaza afacerea pe 49 sau 99 de ani, in raport cu valoarea investitiei si termenul de realizare.  Ei vor castiga din exploatarea concesiunii, banca are garantii si toata lumea va fi multumita. Dupa un astfel de exemplu, toti cei  au aduc, in acest mod, servicii tarii lor, nu vor putea fi decat cei mai onorabili cetateni si mari patrioti, cu loc de drept in Senatul Natiunii. 
- Si daca nu vor accepta? 
- Nu vor prefera alternativa ! 
- Adica ? 
- Pentru acum ajunge. Restul alta data...

5 comments:

Antiignorantu said...

foarte bine.........

Anonymous said...

pe cand continuarea?????

Anonymous said...

Articol exceptional din prestigioasa publicatie americana Atlantic Monthly care denunta manipularea "gripa porcina":

http://www.theatlantic.com/doc/200911/brownlee-h1n1

Un om care iubește dreptatea said...

Lipsește Vântu. L-au uitat pe Vântu.

Tim Ronin said...

Si pozitia dvs care este ?! Din felul cum ati prezentat acel dialog, inclin sa cred ca nu va "bagati" ?
Cred ca poate fi o solutie numai sa nu fie un joc intre ei si pentru ei... Stiu ca de regula, daca o asemenea initiativa exista, inainte sa apara cea veritabila, apare o contrafacere. Nu stiu, poate ma insel...
Ce parere aveti ?