Pages

Wednesday, January 20, 2010

CURENTUL A AVUT DREPTATE: ANAF a blocat conturile Realitatea Media. UPDATE

Ziarul „Curentul“ relata în data de 5 octombrie 2009 că ANAF a emis mai multe titluri executorii împotriva Realitatea Media SA, înregistrate la arhiva electronică de garanţii reale mobiliare în data de 18 septembrie 2009 sub numărul 2009-00014707191982-ZBF. Totalul celor 19 sume neachitate de Realitatea către bugetul consolidat al statului ajungea la 1 milion de euro. Depăşit de situaţie şi cu buzunarele goale, Sorin Ovidiu Vîntu anunţa săptămâna trecută că s-a decis schimbarea CA al Realitatea MEDIA. Fals. La Registrul Comerţului, ieri, 20 ianuarie, nu se operase nicio modificare la administratorii societăţii. Prin urmare, responsabili pentru această situaţie rămân marii corifei ai sindicalismului românesc, care atunci când nu scot oamenii în stradă şi nu fac grevă generală se ocupă de administrarea Realităţii TV, fentând bugetul de stat.
Conform Legii 31/1990, a societăţilor comerciale, răspunderea aparţine administratorilor societăţii care sunt chiar liderii marilor confederaţii sindicale din România, Liviu Luca, Marius Petcu, Dumitru Costin, Iacob Baciu, Achille Duţu şi Ion Popescu. Cei şase sindicalişti riscă puşcăria pe legea evaziunii fiscale, conform Legii nr. 241/2005, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, care prevede la art. 6 că reţinerea şi nevărsarea, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă.
ANAF a blocat, miercuri, conturile Realitatea Media, deschise la opt bănci, pentru obligaţii fiscale restante ajunse la scadenţă şi neachitate în valoare de 4,89 milioane de lei, reprezentând în principal contribuţii neplătite la bugetul asigurărilor sociale, au declarat pentru MEDIAFAX surse ANAF.
"Am făcut poprire pe sumele existente în conturile bancare ale Realitatea Media, precum şi pe cele viitoare provenite din încasările zilnice în lei sau în valută", au precizat sursele citate.
Potrivit acestor surse, conturile blocate sunt deschise la BRD Societe Generale, OTP Bank, Egnatia Bank, CEC, BCR, MKB Romexterra, Banca Franco-Română, Anglo-Romanian Bank.

Resurse: TRUSTUL REALITATEA-CATAVENCU in prag de faliment. Doar instalarea lui Geoana-Karzai, cu trupele din Delta, sau iertarea lui Basescu il mai poate salva   
VINTU IN FALIMENT. Răspund, ca întotdeauna, administratorii. „Feţele Cotidianului“: Buşcu - RAAPPS scapă, dar îl bagă la apă pe Mihnea Vasiliu
CURENTUL: Vîntu bagă presa şi în faliment moral 
CURENTUL:
Vantul falimentului zguduie din temelii “imperiul media” al lui Vintu. Dupa ZIUA, Gardianul, Business Standard si Cotidianul urmeaza Realitatea TV, Catavencu, Idei in Dialog si Vox Publica



1 comment:

Anonymous said...

vai!

toatä romania plange.

sä-i rämanä blocatä toatä averea.