Pages

Tuesday, September 23, 2008

Ziare.com: Romania, un penis infipt in teritoriul unguresc

Artistul maghiar Benedek Levente, creatorul unei lucrari ce infatiseaza harta Romaniei sub forma unui vagin, a primit, luni, o replica romaneasca, din partea a patru tineri. Membrii ai asociatiei U.A.P., tinerii s-au inarmat cu spray-uri cu vopsea si sabloane din carton si au ornat exteriorul expozitiei "Atelier 35" cu harta Romaniei sub forma unui penis infipt in teritoriul unguresc. "Este arta contra arta. Daca Levente si-a numit expozitia terorism vizual, noi i-am raspuns cu contraterorism" a declarat reprezentantul gruparii, Mihai Rapcea, pentru Cancan.
Benedek Levente a expus, in urma cu o saptamana, pe strada Selari, din Capitala, un tablou in care Romania este infatisata ca un vagin. Harta Romaniei infatisa, in centru, doua maini care deschid un organ sexual feminin. Expozitia a agitat spiritele, in magazin poposind pe rand criminalisti, fotografii ale corpurilor delicte si politisti, toti veniti sa vada daca lucrarile plastice ar fi incalcat legea.
Lucrarile pictorului au fost reclamate la sectia 10 de politie din Capitala pentru ca ar ofensa insemnele nationale.In consecinta, pictorul Benedek Levente a pus lacatul pe usa si s-a refugiat in orasul natal, Timisoara, de teama unei razbunari a membrilor "Noii drepte".

No comments: